Infotilaisuus ma 8.5. turvapaikanhakijoiden tai kotoutumisvaiheessa olevien maahanmuuttajien kanssa työskenteleville

Kesäisin tarjoamma kansainvälisillä Suomen vapaaehtoistyöleireillämme osallistumismahdollisuutta turvapaikanhakijoille ja muille hiljattain Suomeen tulleille maahanmuuttajille. Haluamme tukea heitä, joilla sosiaalisten verkostojen luominen Suomessa on vielä alkuvaiheessa, ja joille osallistuminen maksulliseen harrastustoimintaan on taloudellisesti tai muusta elämäntilanteesta johtuen haastavaa.

Järjestämme maanantaina 8.5. kello 13 eteenpäin erityisesti turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien parissa työskenteleville infotilaisuuden, jossa kerromme tarkemmin kohderyhmien vapaaehtoistyömahdollisuuksista. Leiritoiminnan esittely kestää puolisentuntia, ja sen jälkeen on aikaa kysymyksille. Jos kiinnostuit, voit ilmoittautua Zoomissa järjestettävään tapahtumaan etukäteen tämän linkin kautta.

Leireillä eri taustoista tulevat vapaaehtoiset tekevät ryhmässä töitä yleishyödylliselle taholle, kuten kyläyhdistykselle, kansalaisjärjestölle tai luomutilalle. Leirit kestävät noin kymmenestä päivästä kahteen viikkoon, ja niitä järjestetään eri puolilla Suomea. Leireillä tehtävä työ ei vaadi erityistä ammattitaitoa, vaan niillä tärkeintä on yhdessä tekeminen ja eri kulttuurien välisen ymmärryksen kasvattaminen. Leirille osallistuminen antaa mahdollisuuden tutustua myös suomalaiseen yhteiskuntaan, kulttuuriin ja ihmisiin.

Turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajataustaisilta osallistujilta ei peritä leirille osallistumisesta maksua, ja KVT korvaa heidän matkakulunsa leirille halvimman saatavilla olevan julkisen kulkuyhteyden mukaan. Leirille osallistumisen ikäraja on 18 vuotta, mutta myös alaikäiset voivat osallistua yhdessä huoltajansa kanssa.

Maanantain 8.5. info ja leiritoiminnan esittely kestää puolisentuntia, ja sen jälkeen on aikaa kysymyksille. Toivottavasti näemme infotilaisuudessa! Vinkkaathan tilaisuudesta myös saman kohderyhmän parissa työskenteleville kollegoille. Leirimme ovat hieno tilaisuus kerryttää uusia kokemuksia, ja pienenä järjestönä kaikki saamamme näkyvyys on avuksi, jotta viestiä saadaan eteenpäin. Vastaamme myös mielellämme sähköpostitse mahdollisiin kysymyksiin. Kysy myös muista esittelymahdollisuuksista esimerkiksi englanniksi.

Täältä löydät KVT:n tämän kesän leirit.

Lisätietoa KVT:stä, vapaaehtoistyöleireistä ja erityisesti tälle kohderyhmälle suunnatusta toiminnastamme löytyy myös täältä: