Johtokunta

KVT:n johtokunta eli tutummin johtis tekee päätökset KVT:n toimintaan liittyen. Päätösten tekemisen lisäksi johtokunta myös kokkaa, valmentaa, siivoaa, etsii leirijärjestäjiä ja leirinvetäjiä, haastattelee, oikolukee, esittelee KVT:tä erinäisissä tilaisuuksissa, kirjoittaa hakemuksia, raportoi, kehittää järjestön toimintaa, järjestää työpajoja… ja paljon, paljon muuta!

Johtis kokoustaa noin kerran kuukaudessa ja kokousten välissä osallistutaan usein työryhmien toimintaan tai tehdään muuten kokouksissa itselle otettuja tehtäviä eli tutuille nakkeja. Mukana voi olla omien resurssien puitteissa ja kokouksiin voi osallistua myös etänä. KVT:n johtiksessa et todellakaan ole kumileimasin, vaan toimintaa ei millään pyöritettäisi tässä laajuudessa ilman aktiivista johtokuntaa!

Johtokunnassa saat nähdä, miten järjestöt Suomessa toimivat, osallistua toiminnan pyörittämiseen aina tapahtumajärjestelyistä budjetin ja tilinpäätöksen tekemiseen. Lisäksi opit tuntemaan maailmanlaajuisen rauhanjärjestön toimintaa, sillä voit verkostoitua ja lähteä mukaan toimintaan myös kattojärjestömme SCI:n tasolla.

Johtokunnassa on 11 henkeä ja jäsenyys on kaksivuotinen. Uusia jäseniä etsitään aina syksyisin syyskokouksen aikaan. Jos johtistyöskentely kiinnostaa, ota yhteyttä puheenjohtajaan!

Anni Lamponen

Puheenjohtaja

KVT:hen tutustuin, kun lähdin Ugandaan vapaaehtoiseksi ja sille tielle jäin! Työkseni opetan ranskaa ja englantia, ja maailma minun unelmissani parantuu koulutuksen avulla. KVT antaa mahdollisuuden pienillä teoilla edistää eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten välistä yhteisymmärrystä, ja yhdessä tekemällä voimme saada paljon aikaan!

Toimin jo seitsemättä vuotta johtokunnassa ja viidettä vuotta KVT:n puheenjohtajana. Lisäksi toimin pitkäaikaisvaihdon työryhmässä ja olen kattojärjestömme SCI:n Afrikan työryhmän yhteyshenkilö. Minuun voikin olla yhteydessä etenkin pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen ja Afrikkaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi minut voit tavata valmentamassa vapaaehtoisia, pitämässä työpajoja, pohtimassa rauhantyön tulevaisuutta, kokoustamassa, kokkaamassa tai vaikka kokoamassa huonekaluja – niin monipuolinen on puheenjohtajan työnkuva!

Eeva Lindström

1. varapuheenjohtaja

Kiinnostus matkustamiseen innoitti minua aikoinaan yhdistämään Euroopassa reilaamisen ja vapaaehtoistyön tekemisen. Ruohonjuuritason rauhantoiminnassa motivoi eritaustaisten ihmisten kohtaaminen ja yhdessä tekeminen, niin Suomessa kuin kansainvälisesti. KVT:n kansainvälinen ja avoin ilmapiiri on saanut minut palaamaan KVT:n toimintaan jo kahdesti!

Nautin erityisesti konkreettisesta tekemisestä, kouluttamisesta ja työpajojen vetämisestä ja näitä pystyn yhdistelemään KVT:n toiminnassa lähes rajattomasti -tervetuloa mukaan!

Olen mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa KVT:n maahanmuuttajatoimintaa, ja jos olet kiinnostunut osallistumaan maahanmuuttajatoimintaamme, vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Katja Löfgren

2. varapuheenjohtaja

Lähdin ensimmäiselle työleirilleni KVT:n kautta vuonna 1997 Islantiin. Sen jälkeen olen ollut useilla leireillä mm. Englannissa, Grönlannissa ja Meksikossa. Varsinaisesti tulin KVT:n toimintaan Suomessa mukaan vuonna 1999, kun lähdin leirille Nepaliin ja tulin siinä vaiheessa mukaan silloisen etelä-pohjoinen-työryhmän toimintaan. Olin KVT:n johtokunnassa vuosina 2001-2011 ja SCI:n kansainvälisessä hallituksessa vuosina 2013-2016. Palasin pienen tauon jälkeen johtokuntaan tänä vuonna. KVT:ssä minua on aina vetänyt puoleensa kansainvälisyys ja rauhanaate, ne ovat asioita, joita haluan omalla toimillani edistää.

Heidi Ilkanheimo

johtokunnan jäsen

Törmäsin KVT:hen etsiessäni väylää suorittaa terveyskasvatuksen opintoihini liittyvä työharjoittelu ulkomailla ja niin päädyin alkuvuodesta 2018 Keniaan vapaaehtoiseksi. Kokemus oli upea ja koin, että minun oli helppoa ja turvallista lähteä matkaan juuri KVT:n kautta. Halusin mahdollistaa myös muille samanlaisia kokemuksia, joten lähdin mukaan pitkäaikaisvapaaehtoisvaihdon työryhmään, jossa vastaan osaltani Afrikkaan ja etenkin Keniaan liittyviin kysymyksiin.

Tämä on toinen vuoteni johtokunnassa ja parasta on kaikki ne ihmiset, joita pääsen kohtaamaan tai joiden kanssa pääsen johtiksen kautta tekemään yhteistyötä. Minuun voi olla yhteydessä pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Toivottavasti tavataan!

Sari Kettunen

johtokunnan jäsen

Aloitin KVT-toimintani työleirillä 1990-luvun alun ekoyhteisössä Hollannin maaseudulla. Tämän jälkeen jatkoin vetäjänä useilla suomalaisleireillä, itä-länsi -ryhmän aktiivina ja talkoolaisena. 

Nyt jatkan  KVT:n toiminnassa toista vuotta leirikoordinaatioryhmän ja johtokunnan jäsenenä.  KVT:ssä ehkä parasta on ollut kiinnostavien ihmisten kohtaaminen ja samalla yhteinen toimijuus monissa merkityksellisissä projekteissa ja tapahtumissa. Olen mukana erityisesti Suomen leirien, tapahtumien ja koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa jatkossakin.

Taru Rautio

johtokunnan jäsen

Olen 26-vuotias tamperelainen opiskelija, ikuinen innostuja, epätasa-arvon vastustaja ja koiravanhempi. Lähdin KVT:n toimintaan mukaan vuonna 2017 pitkäaikaisvapaaehtoisuuden kautta. Tämän jälkeen porukka ja omia vastaavat arvot tempaisivat mukanaan ja olen tällä hetkellä mukana myös pitkäaikaisvapaaehtoisten koordinointiryhmässä (pave), SCI:n Afrikka-työryhmässä ja nyt myös ensimmäistä kauttani johtiksessa!

Lauri Liimatta

johtokunnan jäsen

Tutustuin KVT:hen ensimmäistä kertaa vuonna 2010 kun menin heidän kauttaan työleirille Islantiin. Muutin piakkoin tämän ja toisen ulkomaan reissun jälkeen pysyvästi ulkomaille. Palattuani takaisin Suomeen keväällä 2019 otin taas yhteyttä KVT:hen. Toimin samaisen kesän aikana leirinvetäjänä yhdellä leirillä ja sieltä inspiroituneena ja järjestötoiminnasta kiinnostuneena päädyin sitten liittymään KVT:n johtokuntaan.

Tommi Ojala

johtokunnan jäsen

Johtokunnan 38-vuotias ensikertalainen, joka harrastaa vapaaehtoistyötä, Marvel-elokuvia, urheilua, haaveilua ja matkustamista. Ympäröivän maailman paine sai hakeutumaan aktiivisemmin mukaan ruohonjuuritason toimintaan.

Työni puolesta olen suunnitellut ja toteuttanut erikokoisia tv-alan projekteja ympäri maailmaa. KVT:n työryhmiin ja johtokuntaan pyrin tuomaan oman kokemukseni erityisesti viestinnästä ja tiedotuksesta. Olen sitoutunut sparraamaan jäseniä ja leiriläisiä valokuvauksessa, kirjoittamisessa ja ulkomaanmatkoihin valmistautumisessa.

Mikko-Ville Palsa

johtokunnan jäsen

Olen nyt neljättä vuotta mukana KVT:n johtokunnassa, mutta toiminnassa olen ollut mukana jo yli 10 vuotta. Aloitin KVT:n toimistolla harjoittelijana 2007 ja sen jälkeen toimin sekä järjestösihteerinä että pääsihteerinä muutaman vuoden ajan.Viime vuosina olen toiminut enemmän ja vähemmän aktiivisena vapaaehtoisena eri rooleissa.

Johtiksessa paneudun erityisesti hallintoasioihin ja tapahtumien järjestelyihin, usein minut tapaa myös kauhan varresta KVT:n tilaisuuksissa. Toivottavasti näemme vapaaehtoistyön merkeissä tänä vuonna!

Hanna Rask

johtokunnan jäsen

Lähdin KVT:n kautta leirille ensimmäisen kerran vuonna 2014 Serbiaan. Siitä ajauduin seuraavana vuonna pitkäaikaisvapaaehtoiseksi ja sittemmin mukaan Suomen toimintaan, ensin Suomen vapaaehtoistyöleirien koordinointiryhmään eli koordikseen ja sitten johtokuntaan. KVT on minulle edelleen sitä kuuluisaa “merkityksellistä tekemistä” mitä ihminen kaipaa elämäänsä; isoja asioita voi edistää pienilläkin teoilla ja parasta on, kun sitä voi vieläpä tehdä kivassa porukassa. KVT:sta kiinnostuneille vastailen mielelläni kysymyksiin esimerkiksi Suomen leiritoiminnasta tai paikallistoiminnasta Helsingissä!

Kikka Väisänen

johtokunnan jäsen

KVT tuli tutuksi muutama vuosi sitten lähtiessäni ensimmäiselle työleirilleni Saksaan. Sen jälkeen tie vei EVS-vapaaehtoiseksi Moldovaan ja myöhemmin useille leireille – ja kiinnostus KVT:n toimintaan vain kasvoi. On ollut mahtavaa olla kokemassa todeksi, kuinka merkittävää työtä järjestöt, vapaaehtoiset ja paikalliset ympäri maailmaa tekevät siltojen rakentajina. Monia mieleenpainuvia kokemuksia ja kohtaamisia rikkaampana sukelsin mukaan myös KVT:n Suomen toimintaan. Aloitan toista vuotta johtokunnassa ja toimin mm. leirikoordinaatio-työryhmässä.