Johtokunta

KVT:n johtokunta eli tutummin johtis tekee päätökset KVT:n toimintaan liittyen. Päätösten tekemisen lisäksi johtokunta myös kokkaa, valmentaa, siivoaa, etsii leirijärjestäjiä ja leirinvetäjiä, haastattelee, oikolukee, esittelee KVT:tä erinäisissä tilaisuuksissa, kirjoittaa hakemuksia, raportoi, kehittää järjestön toimintaa, järjestää työpajoja… ja paljon, paljon muuta!

Johtis kokoustaa noin kerran kuukaudessa ja kokousten välissä osallistutaan usein työryhmien toimintaan tai tehdään muuten kokouksissa itselle otettuja tehtäviä eli tutuille nakkeja. Mukana voi olla omien resurssien puitteissa ja kokouksiin voi osallistua myös etänä. KVT:n johtiksessa et todellakaan ole kumileimasin, vaan toimintaa ei millään pyöritettäisi tässä laajuudessa ilman aktiivista johtokuntaa!

Johtokunnassa saat nähdä, miten järjestöt Suomessa toimivat, osallistua toiminnan pyörittämiseen aina tapahtumajärjestelyistä budjetin ja tilinpäätöksen tekemiseen. Lisäksi opit tuntemaan maailmanlaajuisen rauhanjärjestön toimintaa, sillä voit verkostoitua ja lähteä mukaan toimintaan myös kattojärjestömme SCI:n tasolla.

Johtokunnassa on 12 henkeä ja jäsenyys on kaksivuotinen. Uusia jäseniä etsitään aina syksyisin syyskokouksen aikaan. Jos johtistyöskentely kiinnostaa, ota yhteyttä puheenjohtajaan!

Anni Lamponen

Puheenjohtaja

KVT:hen tutustuin, kun lähdin Ugandaan vapaaehtoiseksi ja sille tielle jäin! Työkseni opetan ranskaa ja englantia, ja maailma minun unelmissani parantuu koulutuksen avulla. KVT antaa mahdollisuuden pienillä teoilla edistää eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten välistä yhteisymmärrystä, ja yhdessä tekemällä voimme saada paljon aikaan!

Toimin jo kahdeksatta vuotta johtokunnassa ja kuudetta vuotta KVT:n puheenjohtajana. Lisäksi toimin pitkäaikaisvaihdon työryhmässä ja olen kattojärjestömme SCI:n Afrikan työryhmän yhteyshenkilö. Minuun voikin olla yhteydessä etenkin pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen ja Afrikkaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi minut voit tavata valmentamassa vapaaehtoisia, pitämässä työpajoja, pohtimassa rauhantyön tulevaisuutta, kokoustamassa, kokkaamassa tai vaikka kokoamassa huonekaluja – niin monipuolinen on puheenjohtajan työnkuva!

Nainen kurkistaa kuusen takaa

Taru Rautio

1. varapuheenjohtaja

Olen 27–vuotias tamperelainen opiskelija, ikuinen innostuja, epätasa-arvon vastustaja ja koiravanhempi. Lähdin KVT:n toimintaan mukaan vuonna 2017 ollessani pitkäaikaisvapaaehtoisena Tansaniassa. 

Tämän jälkeen innostava porukka ja omiani vastaavat arvot tempaisivat mukanaan ja olen tällä hetkellä mukana myös pitkäaikaisvaihdon työryhmässä, SCI:n Afrikka-työryhmässä, sekä nyt toista kautta johtokunnassa!

KVT:n kautta olen päässyt tutustumaan konkreettisesti siihen, mitä järjestötoiminta ja rauhantyö on. Yhdessä tekeminen, pohtiminen ja kokeileminen ovat itsessään mielestäni tärkeitä rauhan rakentamisen välineitä. Tällä kaudella kiinnostukseni suuntautuu pitkäaikaisvaihtojen lisäksi muun muassa verkossa tehtävien työpajojen ja valmennusten ideointiin, sekä varapuheenjohtajana toimimiseen.

Kikka Väisänen

2. varapuheenjohtaja

KVT tuli tutuksi muutama vuosi sitten lähtiessäni ensimmäiselle työleirilleni Saksaan. Sen jälkeen tie vei EVS-vapaaehtoiseksi Moldovaan ja myöhemmin useille leireille – ja kiinnostus KVT:n toimintaan vain kasvoi. On ollut mahtavaa olla kokemassa todeksi, kuinka merkittävää työtä järjestöt, vapaaehtoiset ja paikalliset ympäri maailmaa tekevät siltojen rakentajina. Monia mieleenpainuvia kokemuksia ja kohtaamisia rikkaampana sukelsin mukaan myös KVT:n Suomen toimintaan. Aloitin vuonna 2019 johtokunnassa ja toimin mm. leirikoordinaatio-työryhmässä.

Katja Löfgren

johtokunnan jäsen

Lähdin ensimmäiselle työleirilleni KVT:n kautta vuonna 1997 Islantiin. Sen jälkeen olen ollut useilla leireillä mm. Englannissa, Grönlannissa ja Meksikossa. Varsinaisesti tulin KVT:n toimintaan Suomessa mukaan vuonna 1999, kun lähdin leirille Nepaliin ja tulin siinä vaiheessa mukaan silloisen etelä-pohjoinen-työryhmän toimintaan. Olin KVT:n johtokunnassa vuosina 2001-2011 ja SCI:n kansainvälisessä hallituksessa vuosina 2013-2016. Palasin pienen tauon jälkeen johtokuntaan 2020. KVT:ssä minua on aina vetänyt puoleensa kansainvälisyys ja rauhanaate, ne ovat asioita, joita haluan omalla toimillani edistää.

Sari Kettunen

johtokunnan jäsen

Aloitin KVT-toimintani työleirillä 1990-luvun alun ekoyhteisössä Hollannin maaseudulla. Tämän jälkeen jatkoin vetäjänä useilla suomalaisleireillä, itä-länsi -ryhmän aktiivina ja talkoolaisena. 

Nyt jatkan  KVT:n toiminnassa kolmatta vuotta leirikoordinaatioryhmän ja johtokunnan jäsenenä.  KVT:ssä ehkä parasta on ollut kiinnostavien ihmisten kohtaaminen ja samalla yhteinen toimijuus monissa merkityksellisissä projekteissa ja tapahtumissa. Olen mukana erityisesti Suomen leirien, tapahtumien ja koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa jatkossakin.

Leena Turkki

johtokunnan jäsen

Kiinnostus matkustamista ja vapaaehtoistyötä kohtaan innosti minut ensimmäiselle KVT:n työleirille vuonna 2006. Se oli sitten menoa ja sille tielle jäin! Olen osallistunut KVT:n vapaaehtoisleireille lukuisia kertoja ulkomailla sekä ollut Suomessa leirinvetäjänä kesällä 2019. Parasta leireillä on aina ollut uudet ystävät sekä yhdessä tekeminen ja oppiminen. Kaikki mahtavat kokemukset saivat hakemaan KVT:n johtokuntaan, missä olen mukana ensimmäistä vuotta. 

On hienoa olla mukana edistämässä merkityksellistä toimintaa kivassa porukassa – ja tätä KVT:ssä olen kohdannut aina! 

Jaana Dammert

johtokunnan jäsen

Tutustuin KVT:n toimintaan vuonna 2019 lähtiessäni Tansaniaan pitkäaikaisvapaaehtoisjaksolle osana sosionomiopintojani.

Ikimuistoinen kokemus sai minut myös tekemään opinnäytetyöni kansainvälisen vapaaehtoistyön eettisyydestä.

KVT:ssä koen, että pääsen hyödyntämään omaa osaamistani ja kiinnostustani yhdessä samanhenkisten kanssa. Olen mukana pitkäaikaisvapaaehtoisten työryhmässä sekä ensimmäistä kauttani johtiksessa. Minussa on ripaus seikkailijaa sekä maailmanparantajaa, ja ihmisyydestä oppiminen on loputtoman kiinnostavaa. Maapallon hyvinvointi on tärkeää, minkä vuoksi haluan olla mukana luomassa hyvää. Rauhaa ja rakkautta!

Jasmin Rainero

johtokunnan jäsen

Tutustuin KVT:hen 2019 Euroopan Solidaarisuusjoukkojen kautta. Historiani KVT:llä ei ole ollut pitkä, mutta hienot kokemukset SCI:n leireistä, koulutuksista ja ruohonjuuritason toiminnassa ulkomailla innostivat minua lähtemään mukaan myös Suomen toimintaan. Aloitan ensimmäistä vuotta sekä johtokunnassa että pitkäaikaisvapaaehtoisten työryhmässä. Suoritan KVT:n toiminnan ohella maisteriopintoja ja pyörin aktiivisesti mukana ilmastoliikkeissä. 

Mikko-Ville Palsa

johtokunnan jäsen

Olen nyt viidettä vuotta mukana KVT:n johtokunnassa, mutta toiminnassa olen ollut mukana jo yli 10 vuotta. Aloitin KVT:n toimistolla harjoittelijana 2007 ja sen jälkeen toimin sekä järjestösihteerinä että pääsihteerinä muutaman vuoden ajan. Viime vuosina olen toiminut enemmän ja vähemmän aktiivisena vapaaehtoisena eri rooleissa.

Johtiksessa paneudun erityisesti hallintoasioihin ja tapahtumien järjestelyihin, usein minut tapaa myös kauhan varresta KVT:n tilaisuuksissa. Toivottavasti näemme vapaaehtoistyön merkeissä tänä vuonna!

Hanna Rask

johtokunnan jäsen

Lähdin KVT:n kautta leirille ensimmäisen kerran vuonna 2014 Serbiaan. Siitä ajauduin seuraavana vuonna pitkäaikaisvapaaehtoiseksi ja sittemmin mukaan Suomen toimintaan, ensin Suomen vapaaehtoistyöleirien koordinointiryhmään eli koordikseen ja sitten johtokuntaan. KVT on minulle edelleen sitä kuuluisaa “merkityksellistä tekemistä” mitä ihminen kaipaa elämäänsä; isoja asioita voi edistää pienilläkin teoilla ja parasta on, kun sitä voi vieläpä tehdä kivassa porukassa. KVT:sta kiinnostuneille vastailen mielelläni kysymyksiin esimerkiksi Suomen leiritoiminnasta tai paikallistoiminnasta Helsingissä!

Sophie Holm

johtokunnan jäsen

KVT:hen tutustuin, kun lähdin työleirille Kataloniaan vuonna 2013. Leirinjärjestäjänä toimi pienen paikkakunnan paikallinen yhdistys, joka pienestä koosta huolimatta oli hyvin aktiivinen ja energinen. Kokemus innosti kokea lisää ruohonjuuritason vapaaehtoistoimintaa ja seuraavana vuonna lähdin jo KVT:n kautta EVS-vapaaehtoiseksi Espanjaan vuodeksi. KVT:ssä arvostan ihmisläheistä rauhantyötä ja tärkeitä, yhteisiä arvokeskusteluja. Historioitsijana arvostan lisäksi KVT:n ja SCI:n pitkää ruohonjuurityön perinnettä. Toimin johtiksessa ensimmäistä vuotta.

Virpi Vepsäläinen

johtokunnan jäsen