Johtokunta

KVT:n johtokunta eli tutummin johtis tekee päätökset KVT:n toimintaan liittyen. Päätösten tekemisen lisäksi johtokunta myös kokkaa, valmentaa, siivoaa, etsii leirijärjestäjiä ja leirinvetäjiä, haastattelee, oikolukee, esittelee KVT:tä erinäisissä tilaisuuksissa, kirjoittaa hakemuksia, raportoi, kehittää järjestön toimintaa, järjestää työpajoja… ja paljon, paljon muuta!

Johtis kokoustaa noin kerran kuukaudessa ja kokousten välissä osallistutaan usein työryhmien toimintaan tai tehdään muuten kokouksissa itselle otettuja tehtäviä eli tutuille nakkeja. Mukana voi olla omien resurssien puitteissa ja kokouksiin voi osallistua myös etänä. KVT:n johtiksessa et todellakaan ole kumileimasin, vaan toimintaa ei millään pyöritettäisi tässä laajuudessa ilman aktiivista johtokuntaa!

Johtokunnassa saat nähdä, miten järjestöt Suomessa toimivat, osallistua toiminnan pyörittämiseen aina tapahtumajärjestelyistä budjetin ja tilinpäätöksen tekemiseen. Lisäksi opit tuntemaan maailmanlaajuisen rauhanjärjestön toimintaa, sillä voit verkostoitua ja lähteä mukaan toimintaan myös kattojärjestömme SCI:n tasolla.

Johtokunnassa on 12 henkeä ja jäsenyys on kaksivuotinen. Uusia jäseniä etsitään aina syksyisin syyskokouksen aikaan. Jos johtistyöskentely kiinnostaa, ota yhteyttä puheenjohtajaan!

Hanna Rask

puheenjohtaja

Lähdin KVT:n kautta leirille ensimmäisen kerran vuonna 2014 Serbiaan. Siitä ajauduin seuraavana vuonna pitkäaikaisvapaaehtoiseksi ja sittemmin mukaan Suomen toimintaan, ensin Suomen vapaaehtoistyöleirien koordinointiryhmään eli koordikseen ja sitten johtokuntaan, jossa on nyt vierähtänyt yli viisi vuotta! Matkan varrella olen ehtinyt puuhata esimerkiksi Suomen leiritoiminnan, yhdenvertaisuustyön, Helsingin paikallistoiminnan ja erinäisten hallintohommien parissa. KVT on minulle edelleen sitä kuuluisaa “merkityksellistä tekemistä” mitä ihminen kaipaa elämäänsä; isoja asioita voi edistää pienilläkin teoilla ja parasta on, kun sitä voi vieläpä tehdä kivassa porukassa.

Reeka Meri-Rastila

johtokunnan jäsen

Sophie Holm

johtokunnan jäsen

KVT:hen tutustuin, kun lähdin työleirille Kataloniaan vuonna 2013. Leirinjärjestäjänä toimi pienen paikkakunnan paikallinen yhdistys, joka pienestä koosta huolimatta oli hyvin aktiivinen ja energinen. Kokemus innosti kokea lisää ruohonjuuritason vapaaehtoistoimintaa ja seuraavana vuonna lähdin jo KVT:n kautta EVS-vapaaehtoiseksi Espanjaan vuodeksi. KVT:ssä arvostan ihmisläheistä rauhantyötä ja tärkeitä, yhteisiä arvokeskusteluja. Historioitsijana arvostan lisäksi KVT:n ja SCI:n pitkää ruohonjuurityön perinnettä. Toimin johtiksessa toista vuotta.

Anni Lamponen

johtokunnan jäsen

KVT:hen tutustuin, kun lähdin Ugandaan vapaaehtoiseksi ja sille tielle jäin! Työkseni opetan ranskaa ja englantia, ja maailma minun unelmissani parantuu koulutuksen avulla. KVT antaa mahdollisuuden pienillä teoilla edistää eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten välistä yhteisymmärrystä, ja yhdessä tekemällä voimme saada paljon aikaan!

Toimin jo yhdeksättä vuotta KVT:n johtokunnassa. Lisäksi toimin pitkäaikaisvaihdon työryhmässä ja olen kattojärjestömme SCI:n Afrikan työryhmän yhteyshenkilö. Minuun voikin olla yhteydessä etenkin pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen ja Afrikkaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi minut voit tavata valmentamassa vapaaehtoisia, pitämässä työpajoja, pohtimassa rauhantyön tulevaisuutta, kokoustamassa, kokkaamassa tai vaikka kokoamassa huonekaluja – näitä kaikkia ja paljon muuta minulla on ollut ilo päästä KVT:ssä kokemaan!

Mikko-Ville Palsa

johtokunnan jäsen

Olen nyt viidettä vuotta mukana KVT:n johtokunnassa, mutta toiminnassa olen ollut mukana jo yli 10 vuotta. Aloitin KVT:n toimistolla harjoittelijana 2007 ja sen jälkeen toimin sekä järjestösihteerinä että pääsihteerinä muutaman vuoden ajan. Viime vuosina olen toiminut enemmän ja vähemmän aktiivisena vapaaehtoisena eri rooleissa.

Johtiksessa paneudun erityisesti hallintoasioihin ja tapahtumien järjestelyihin, usein minut tapaa myös kauhan varresta KVT:n tilaisuuksissa. Toivottavasti näemme vapaaehtoistyön merkeissä tänä vuonna!

Katja Löfgren

johtokunnan jäsen

Lähdin ensimmäiselle työleirilleni KVT:n kautta vuonna 1997 Islantiin. Sen jälkeen olen ollut useilla leireillä mm. Englannissa, Grönlannissa ja Meksikossa. Varsinaisesti tulin KVT:n toimintaan Suomessa mukaan vuonna 1999, kun lähdin leirille Nepaliin ja tulin siinä vaiheessa mukaan silloisen etelä-pohjoinen-työryhmän toimintaan. Olin KVT:n johtokunnassa vuosina 2001-2011 ja SCI:n kansainvälisessä hallituksessa vuosina 2013-2016. Palasin pienen tauon jälkeen johtokuntaan 2020. KVT:ssä minua on aina vetänyt puoleensa kansainvälisyys ja rauhanaate, ne ovat asioita, joita haluan omalla toimillani edistää.

Hannele Alanko

johtokunnan jäsen

Olen Hannele Alanko, asun Helsingissä ja olen ammatiltani graafinen suunnittelija. Minulla on kokemusta järjestömaailmasta sekä vapaaehtoistyön, mutta myös työni kautta. Olen ollut viimeiset 15 vuotta mukana monenlaisessa ympäristöön liittyvässä vapaaehtoistyössä enimmäkseen Pohjanmaalla ja nyt Helsinkiin muutettuani halusin taas pienen tauon jälkeen päästä taas mukaan tekemään merkityksellistä kansalaisaktivismia. Olen todella kiitollinen mahdollisuudesta olla mukana KVT:n toiminnassa sekä yleisesti että johtiksessa nyt ensimmäistä kertaa. 

Olen innoissani uusista asioista, joita tulen oppimaan. Uskon, että merkityksellisellä yhteistyöllä sekä ympäristön että ihmisen hyväksi, luomme rauhan maailmaan ja KVT:n toiminta mahdollistaa tämän. Siksi lähdin mukaan KVT:n toimintaan. 

Riina Leppänen

johtokunnan jäsen

Olen ihmisten parissa työskentelevä, eläinsuojelutyössä mukana oleva ja uusista kokemuksista innostuva maailman ihmettelijä. 

Lähdin KVT:n kautta ensimmäistä kertaa vapaaehtoistyöhön Thaimaahan v. 2014, pieneen kalastajakylän kouluun. Toisen kerran olin pitkäaikaisvapaaehtoisena Ugandassa v. 2017, yhdistäen vapaaehtoistyön sairaalassa silloisiin opintoihini. Molemmilla kerroilla vapaaehtoistyössä olen ollut 3-4kk, matkustelu on ollut näinä vuosina muutenkin erittäin iso osa elämää. Kesällä 2021 pääsin tutustumaan myös kotimaan toimintaan toimiessani leirinvetäjänä Jyväskylässä. 

KVT on arvoillaan ja toimivuudellaan antanut itselle hienoja kokemuksia vastuullisesta vapaaehtoistyöstä. Näiden kokemusten innoittamana nyt ensimmäistä kautta johtiksessa. 

Kimmo Elomaa

johtokunnan jäsen

Lähdin ensimmäiselle vapaaehtoisleirille KVT:n kautta v. 2012.Kokemukseni Venäjällä, Permin seudulla, oli niin positiivinen, että seuraavana kesänä hakeuduin kolmelle eri leirille, joista kahdelle jälleen KVT:n kautta.

Lukuisten ulkomaanleirien lisäksi olen toiminut useasti myös leirinvetäjänä täällä koto-Suomessa.

V. 2015 sain KVT:n kautta mahdollisuuden osallistua Venäjä-Ukraina -teemaa sivunneeseen kaksi-osaiseen rauhanseminaariin Saksassa ja Puolassa.

Viime vuosina olen ollut aktiivinen kotimaan leireihin keskittyvässä koordiksessa.

Olen yksi johtokunnan ensikertalaisista, ja odotan ensinnäkin sitä, että voisimme jälleen kohdata turvallisesti kasvokkain, ja osallistua vapaaehtoisprojekteihin ulkomailla, sekä järjestää vastaavia, paikallisyhteisöjä tukevia leirejä täällä Suomessa.

Virpi Vepsäläinen

varapuheenjohtaja

Päädyin mukaan KVT:n toimintaan omien kansainvälisten vapaaehtoiskokemusteni innostamana. Tehtäviini kuuluu ”pavejen” paimentaminen maalimalle ja johtiksessa jupina. Vapaaehtoisuudessa on ollut parasta kokemus jaetusta ihmisyydestä ja oppimisesta yli kulttuuri- yms. rajojen. Minua innostaa myös KVTn pitkä historia rauhan työssä ja ajatus yhdessä tekemisestä tienä muutokseen. Säätäminen paremman maailma puolesta jatkukoon!