Toiminta Suomessa

KVT:n toiminta on paljon muutakin kuin ulkomaille vapaaehtoistyöhön ja leireille lähetettäviä vapaaehtoisia. KVT on vapaaehtoisten järjestö, jossa vapaaehtoiset tekevät toiminnan linjaukset sekä suunnittelevat ja järjestävät monenlaista toimintaa toimiston työntekijöiden tuella.

KVT:n aktiivina voit oppia paljon käytännön järjestötyöstä, tavata uusia ihmisiä, ideoida ja kehittää järjestön toimintaa. KVT:ssä vapaaehtoisten omille ideoille on tilaa! Toiminta on avointa kaikille ja kaikenlaisille ihmisille. Ennakko-osaamista ei tarvitse olla: työ tekijäänsä opettaa. Yleensä vapaaehtoistyö KVT:ssä tapahtuu erilaisissa työryhmissä, joiden koostumus ja aktiivisuus vaihtelee riippuen ajankohdasta ja vapaaehtoisten kiinnostuksesta.

Osallistumiseen on monenlaisia tapoja: osa vaatii enemmän sitoutumista, mutta myös lyhytaikaisia ja kevyitä hommia on tarjolla. Sinulle sopivan tehtävän löytymiseksi olemme keränneet listaa tarjolla olevista vapaaehtoistehtävistä työryhmissä ja tapahtumissa tai voit lukea lisää leirinvetäjäksi ryhtymisestä. KVT:n toiminta on avointa myös maahanmuuttajille (kielitaidoksi riittää englanti) ja Suomen leireillä tarjoamme paikkoja myös Suomessa asuville turvapaikanhakijoille.

KVT:n Suomen leiritoimintaan voivat osallistua myös erilaiset voittoa tavoittelemattomat yhdistykset, säätiöt, oppilaitokset jne., joilla on tarvetta talkoovoimalle. Lue lisää leirijärjestäjäksi ryhtymisestä! Jokaiselle leirille etsimme myös 1–2 leirinvetäjää, jotka huolehtivat kansainvälisten vapaaehtoisten ryhmästä ja yhteishengestä.