Vapaaehtoistyöleirit Suomessa

Vapaaehtoistyöleireillä voidaan tarttua tehtäviin ja projekteihin, joita olisi muuten hankala saada toteutettua. Leireillä esimerkiksi työskennellään pelloilla ja puutarhoissa, korjataan ja huolletaan kylätaloja, järjestetään festareita ja juhlia, osallistutaan kansainvälisiin kampanjoihin, järjestetään virkistystoimintaa eri ryhmille ja paljon muuta! Lue lisää vuoden 2022 leireistä!

KVT:n Suomessa järjestetyt vapaaehtoistyöleirit on tarkoitettu ulkomailta saapuville vapaaehtoisille ja Suomessa asuville maahanmuuttajille. Suomalaiset voivat osallistua Suomen leireille leirinvetäjinä. Leirinvetäjien haku on käynnissä keväisin. Lisätietoa leirinvetämisestä täältä.

Mikäli olet kiinnostunut leirin järjestämisestä tulevaisuudessa, lue lisää leirijärjestäjien sivulta tai voit ottaa yhteyttä . Leirijärjestäjien haku on käynnissä pääasiassa aina syksyisin ja talvisin seuraavaa kesää ajatellen.

Poimintoja aiemmista leireistä

ihmisiä rantavedessä kaislojen kanssa
Mankilan kylässä Pohjois-Pohjanmaalla vapaaehtoiset paransivat paikallisen järven tilaa keräämällä kaisloja ja käyttämällä näitä käsitöiden raaka-aineena.
ruoanjakoteltta ja vapaaehtoisia
Aseistakieltäytyjäliitto on monena kesänä järjestänyt leirin osana Ruokaa ei aseita/Food Not Bombs -kampanjaa. Leiriläiset ovat valmistaneet kasvisruokaa lahjoitetusta ruoasta ja jakaneet sitä Helsingissä.
vapaaehtoinen työntää toista kottikärryissä
Äijälän vammaisten tuki ry on KVT:n vanhin leirijärjestäjä. Heidän leireillään Äijälän perhekodissa Jyväskylässä tehdään peltotöitä, korjaustöitä ja muita hommia yhdessä perhekodin väen kanssa.
kaksi ihmistä maalaamassa kylttejä
Kuvio Ry:n järjestämällä taideviikolla Forssassa leiriläiset osallistuivat mm. Avant-Garde -muotinäytöksen, taidenäyttelyn sekä muiden teemaviikon tapahtumien toteuttamiseen.

Tarkemmin voit tutustua erilaisiin leireihin myös näiden videoiden ja tarinoiden kautta:

Ylen tekemä videopätkä Äijälän perhekodin leiristä
Video Mankilan leiristä 2017