Tukea vapaaehtoiseksi lähtemiseen

Tuntuuko vapaaehtoiseksi lähteminen vaikealta? Onko vapaaehtoistyöleirille lähteminen taloudellisesti haastavaa? Tarvitsetko avustajaa tai saattajaa leirille? Ota meihin yhteyttä!

Kattojärjestössämme SCI:ssa on pieni rahasto, jolla tuetaan sellaisia vapaaehtoisia, joiden lähtö vapaaehtoistyöleirille olisi muuten haastavaa tai ei lainkaan mahdollista. Hakea voivat esimerkiksi

  • etniseen vähemmistöön kuuluvat
  • maahanmuuttajat
  • turvapaikanhakijat ja pakolaiset
  • pitkäaikaistyöttömät (yli 6 kk työttömyyttä)
  • toimintarajoitteiset henkilöt

Rahastosta voidaan korvata esimerkiksi matkakuluja, viisumikuluja tai saattajan tai avustajan kuluja. Hakemus tulee tehdä vähintään neljä viikkoa ennen kuin projekti alkaa ja kuluja korvataan etenkin leireihin oman asuinmaan sisällä. Leirin jälkeen kirjoitetaan vielä lyhyt raportti (jossa me autamme myös).

Mikäli haluaisit hakea avustusta rahastosta, prosessi on seuraavanlainen:

  1. Valitse sinua kiinnostava leiri ja hae sille leirinhakukoneessa.
  2. Laita meille viestiä ja maksa samalla jäsenmaksu 10€ ja välitysmaksu (60€ Suomen leireille, 100€ Euroopan leireille) KVT:n tilille FI98 8000 1200 0695 17. Laita maksukuitit mukaan viestiisi! Jos sinua ei hyväksytä hakemallesi leirille tai et saa avustusta, palautamme välitysmaksusi. Jäsenmaksua emme palauta.
  3. Teemme kanssasi hakemuksen. Hakemukseen kirjataan motivaatiosi osallistua leirille, aikaisempi vapaaehtoiskokemus, kuinka paljon avustusta haet ja millaisiin kuluihin se menee sekä mitä kuluja pystyt itse maksamaan.
  4. Jos hakemuksesi hyväksytään, rahasto pyrkii maksamaan avustuksen ennen leirin alkua.