Vapaaehtois­työn mahdollisuudet ulkomailla

KVT:n kautta on mahdollista lähteä vapaaehtoistyöhön maailmalle sekä lyhyille vapaaehtoistyöleireille että pitkäaikaisiin vapaaehtoistyöprojekteihin.

Vapaaehtoistyö maailmalla on opettava kokemus. Siellä kohtaat ihmisiä erilaisista taustoista ja yhteisen tekemisen äärellä käydyt vuoropuhelut synnyttävät yhteisymmärrystä, ystävyyttä sekä avartavat maailmankuvaa. Saat kokemuksen ryhmään ja yhteisöön kuulumisesta ja saat vaikuttaa ruohonjuuritason rauhantyössä. Vapaaehtoistyössä opit todennäköisesti paljon sekä kohdemaan kulttuurista ja yhteiskunnasta että itsestäsi, saat uusia näkökulmia ja pääset tutustumaan paikkoihin, ihmisiin ja yhteisöihin joita et ehkä koskaan muuten kohtaisi.

Vapaaehtoistyöleirillä osallistut ryhmässä johonkin paikallisen kumppanin järjestämään projektiin. Leireillä työskennellään eri teemojen ja työtehtävien parissa ja voit myös osallistua ystävän tai perheenjäsenen kanssa. Leirejä on tarjolla ympäri vuoden, mutta eniten valinnanvaraa on kesäaikaan.

Pitkäaikaisvapaaehtoiseksi voit lähteä eri pituisiksi ajoiksi useiden kumppaniemme projekteihin. Pitkäaikaisvapaaehtoisena sinulle on määritelty jokin työtehtävä, mutta pystyt usein myös itse vaikuttamaan tehtäviisi. Tällaisessa projektissa pääset sukeltamaan syvemmälle paikalliseen kulttuuriin ja elämään. Erilaisia projekteja on käynnissä ympäri vuoden ympäri maailmaa.

KVT välittää satunnaisesti vapaaehtoisia myös ja SCI:n sisäisiin EU-rahoitteisiin Euroopan solidaarisuusjoukot ESC -paikkoihin. Näistä tiedotetaan KVT:n nettisivuilla, KVT:n Facebook-sivulla ja uutiskirjeessä.