Hakuohjeet vapaaehtoistyöleirille

 1. Hakuajat ja hakemuksen käsittelyaika
 2. Leirinvälitysmaksu
 3. Lisämaksut
 4. Matkakulut
 5. Hakemuksen tekeminen
 6. Jos et voi käyttää leirinhakukonetta
 7. Motivaatiokirje
 8. Viisumi
 9. Haku leireille, joissa työskennellään lasten kanssa
 10. Tiedonkulku hakemisen jälkeen ja leirikirje
 11. Leiripaikan peruutus
 12. Leirin peruuntuminen
 13. Leirin jälkeen

1. Hakuajat ja hakemuksen käsittelyaika

Hakemus tehdään leirinhakukoneessa. Haku vapaaehtoisleireille on ympärivuotinen, mutta suurin osa Euroopan leireistä tulee hakuun helmikuusta eteenpäin kevään aikana. Vapaaehtoistyöleirejä järjestetään enimmäkseen touko-syyskuussa.

Etelän leirejä järjestetään ympäri vuoden.

Kannattaa hakea mahdollisimman aikaisin keväällä, niin halutulla leirillä on todennäköisemmin tilaa. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vapaaehtoistyöleirille ei voi mennä hakematta.

Hakemuksen käsittelyyn menee parista päivästä pariin viikkoon, varaa siis tarpeeksi aikaa ennen leirin alkua.

2.  Leirinvälitysmaksu

Leirinvälitysmaksu 100€/ Etelän leirien välitysmaksu 125€

KVT:n jäsenmaksu (jollet jo ole jäsen): 20€/10€

KVT:n jäsenyys on uusittava maksamalla jäsenmaksu kalenterivuosittain.

 • Maksa maksut  KVT:n tilille FI98 8000 1200 0695 17.

3. Lisämaksut

Yleensä Euroopan leireillä ei ole lisämaksua. Erityisesti etelän leireille tulee maksettavaksi leirikohtainen maksu isäntäjärjestölle (ei KVT:lle), josta ilmoitetaan leirikuvauksessa. Useimmiten lisämaksu maksetaan käteisenä (poikkeuksena esim. Meksiko). Joillakin Euroopan leireillä voi myös olla lisämaksuja (esim. Islanti ja Viro).

4. Matkakulut

Vapaaehtoinen vastaa itse matkakuluista leiripaikalle.

5. Hakemuksen tekeminen

Leirinhakukoneesta löytyvät kaikki leirit koko maailmassa.

 • Leirejä voi hakea maittain tai teemoittain.
 • Hakemus tehdään leirinhakukoneessa.
 • Leirejä voi etsiä rekisteröitymättä
 • Vapaat paikat leirillä näkyvät leirikuvauksessa. Paikat päivitetään leirinhakukoneeseen osittain manuaalisesti, eli joskus voi käydä niinkin että paikkatilanne ei ole ajan tasalla. 

Kun haluat tehdä hakemuksen leirille:

 • Rekisteröidy ja täytä kaikki pyydetyt tiedot.
 • Valitse vähintään yksi, enintään kuusi leiriä, joille haet. Jos et pääse ensimmäiselle leirille, kokeilemme seuraavia vaihtoehtoja järjestyksessä.
 • Jos haluat mennä useammalle leirille, tee jokaisesta erillinen hakemus.

Jos leirikuvaus on ranskaksi tai espanjaksi, täytä hakemus vastaavalla kielellä, vaikka hakemuslomake olisikin englanniksi.

Emme periaatteessa tiedustele leirin paikkatilannetta vastaanottavalta järjestöltä ennen kuin olet tehnyt leirille hakemuksen.

Muista klikata Final submission -linkkiä hakemuksen viimeiseltä sivulta.

Lähetetty hakemus on sitova ilmoittautuminen leirille.

6. Jos et voi käyttää leirinhakukonetta

Jos et  jostain syystä voi käyttää leirinhakukonetta, ota yhteyttä KVT:n toimistoon osoitteeseen .

7. Motivaatiokirje

Joillekin leireille pitää hakemuksen lisäksi tehdä motivaatiokirje eli motivation letter. Jos tästä on maininta leirikuvauksen yhteydessä, tee kirje ohjeiden mukaan leirinhakukoneessa.

8. Viisumi

Maita, joihin viisumi tarvitaan, ovat ainakin Venäjä (HUOM. Venäjälle on aina hankittava humanitaarinen viisumi), USA, Vietnam (jos yli 2 vko), Thaimaa sekä suurin osa Afrikan maista. Viisumin saanti voi kestää jopa kuusi viikkoa. Voit katsoa ajankohtaisen viisumitilanteen ulkoministeriön sivuilta.

Vastaanottava järjestö tekee sinulle viisumikutsun, jonka toimitamme sinulle. Kutsulla voit hakea viisumia kyseisen maan suurlähetystöstä tai edustustosta. Viisumin hankkiminen ja kustannukset ovat lähtijän vastuulla. Joissain tapauksissa, esimerkiksi Venäjälle lähtiessä, voi olla helpompaa ja nopeampaa hankkia viisumi matkatoimiston kautta. Vapaaehtoistyöleireillä tehdään vapaaehtoistyötä, jota varten ei tarvita työlupaa.

9. Haku leireille, joissa työskennellään lasten kanssa

Joissakin maissa on tiukka lainsäädäntö koskien vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa. Lisäksi kattojärjestöllämme SCI:lla on oma ohjeistus leireistä orpokodeissa tai haavoittuvassa asemassa olevien lasten parissa. Näihin projekteihin hakevat vapaaehtoiset saavat erillisen lukupaketin orpokotivapaaehtoisuuden haasteista ja heidät haastatellaan erikseen. Leirille, jossa ollaan tekemisissä haavoittuvassa asemassa olevien lasten kanssa, tulee vapaaehtoisella olla kokemusta työskentelemisestä lasten parissa. Useimmiten lasten leireille vaaditaan myös rikosrekisteriote. Mikäli leirille hakemiseen liittyy erillinen prosessi, saat siitä lisätietoa hakuvaiheessa.

10. Tiedonkulku hakemisen jälkeen ja leirikirje

Tieto leirille hyväksymisestä tulee sähköpostiisi viikon sisällä hakemisesta.

Jos tiedot viipyvät, ota yhteyttä KVT:n toimistoon osoitteeseen .

Viestissä pyydämme sinua vahvistamaan osallistumisesi leirille. Joissakin tapauksissa Etelän leirille lähtiessä vapaaehtoisen tulee toimittaa hyväksynnän jälkeen KVT:n toimistolle rikosrekisteriote, erityisesti silloin kun vapaaehtoinen tulee työskentelemään lasten, nuorten tai kehitysvammaisten parissa. Rikosrekisteote maksaa 6 tai 12 euroa. Hyväksynnän jälkeen KVT:n toimisto lähettää vapaaehtoiselle tarkemmat ohjeet otteen tilaamisesta.

Noin kuukautta ennen leirin alkamista saat leirikirjeen, jossa kerrotaan tarkemmin leirikohteesta, työstä, mukaan tarvittavista varusteista ja matkustusohjeista. Ota yhteyttä KVT:n toimistoon, jos leirikirjettä ei kuulu ajoissa.

11. Leiripaikan peruutus

Jos et pääse leirille, ilmoita peruutuksesta mahdollisimman pian KVT:n toimistolle. Leirinvälitysmaksusta voidaan palauttaa puolet erittäin painavista syistä. Muista, että myöhäinen peruutus tai leirille saapumatta jättäminen merkitsee tavallisesti kokonaan käyttämättä jäävää leiripaikkaa, mistä on harmia sekä leiri-isännille, järjestävälle järjestölle että KVT:lle.

12. Leirin peruuntuminen

Jos leiri peruuntuu, ilmoitamme siitä sinulle heti tiedon saatuamme. Halutessasi voimme yrittää hankkia sinulle paikan jollekin toiselle leirille, mutta mikäli tämä ei onnistu, palautamme leirinvälitysmaksusi. Leirien peruuntuminen on hyvin harvinaista. KVT ei korvaa leirin peruuntumisesta aiheutuvia matka- tai muita kuluja.

 13. Leirin jälkeen

Leirisi jälkeen toivomme, että saamme siitä sinulta palautetta. Palautelomakkeen täyttämisen lisäksi voit tulla kertomaan kokemuksestasi KVT:n valmennuksiin, infoiltoihin tai kirjoittaa siitä jutun nettisivuillemme. Myös valokuvat ovat aina tervetulleita!