Maahanmuuttajalle

KVT kannustaa Suomessa asuvia turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia osallistumaan Suomen vapaaehtoistyöleireille. Leiritoiminnan tarkoitus on luoda vapaaehtoistyön kautta mahdollisuuksia erityisesti niille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta tutustua eri paikkakuntiin ja suomalaiseen kulttuuriin. Tarjoamalla paikkoja Suomen vapaaehtoistyöleireiltä haluamme tukea kotoutumista sekä tuoda erilaisia osallistujia mukaan vapaaehtoistyöhön.

Työleirillä tapaat monia ihmisiä eri maista ja tutustut myös suomalaisiin ihmisiin. Vapaaehtoistyöleirillä eri puolilta maailmaa tulevat vapaaehtoiset työskentelevät jonkin yleishyödyllisen projektin parissa. Leirit kestävät kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon. Työ ei yleensä vaadi erityistä osaamista. Leirin yhteinen kieli on englanti. Osallistujien tulee olla yli 18-vuotiaita, mutta nuoremmat voivat osallistua vanhempiensa kanssa. Vapaaehtoiset asuvat leirin ajan yhdessä leiripaikkakunnalla.

Suomen leireille osallistuvat turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat liitetään KVT:n jäseniksi, mutta heidän ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. KVT maksaa matkakulut leirille ja ruoka ja majoitus leirin aikana ovat ilmaisia. Vapaaehtoinen saa leirin jälkeen todistuksen osallistumisestaan. Kannattaa osallistua leirille oman asuinalueen lähistöllä, sillä silloin voi luoda suhteita ihmisiin ja yhteisöhin, joiden kanssa pitää yhteyttä säännöllisesti vielä leirin jälkeenkin.

Kuinka haen?
1. Etsi itsellesi sopiva leiri leirilistaltamme.
2. Lataa ja täytä hakemuslomake. Lähetä se joko postissa osoitteeseen: KVT ry, Rauhanasema, Veturitori 3, 00520 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen .
3. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse/WhatsAppilla +358451049829.

neljä vapaaehtoista puutarhatyökalujen kanssa