Vapaaehtoistyö maahanmuuttajalle

KVT kannustaa Suomessa asuvia turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia osallistumaan Suomen vapaaehtoistyöleireille. Leiritoiminnan tarkoitus on luoda vapaaehtoistyön kautta mahdollisuuksia erityisesti niille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta tutustua eri paikkakuntiin ja suomalaiseen kulttuuriin. Tarjoamalla paikkoja Suomen vapaaehtoistyöleireiltä haluamme tukea kotoutumista sekä tuoda erilaisia osallistujia mukaan vapaaehtoistyöhön.

Työleirillä tapaat monia ihmisiä eri maista ja tutustut myös suomalaisiin ihmisiin. Vapaaehtoistyöleirillä eri puolilta maailmaa tulevat vapaaehtoiset työskentelevät jonkin yleishyödyllisen projektin parissa. Leirit kestävät kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon. Työ ei yleensä vaadi erityistä osaamista. Leirin yhteinen kieli on englanti. Osallistujien tulee olla yli 18-vuotiaita, mutta nuoremmat voivat osallistua vanhempiensa kanssa. Vapaaehtoiset asuvat leirin ajan yhdessä leiripaikkakunnalla. Kannattaa osallistua leirille oman asuinalueen lähistöllä, sillä silloin voi luoda suhteita ihmisiin ja yhteisöihin, joiden kanssa pitää yhteyttä säännöllisesti vielä leirin jälkeenkin.

Leirin jälkeen voit jatkaa myös KVT:n vapaaehtoisena, lue lisää työryhmistä ja muusta toiminnasta.

Erilaisia vaihtoehtoja osallistumiselle on useita, alla on esitelty kolme erilaista mahdollisuutta osallistua vapaaehtoistyöleirille Suomessa. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä sähköpostitse () tai puhelimitse/WhatsAppilla +358451049829.

1. Alennettu leirimaksu Suomessa jo asuville vapaaehtoisille

Kotimaan leireille on mahdollista osallistua alennetulla leirimaksulla. Kotimaan leirille voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset Suomessa asuvat ihmiset. Tämä tarkoittaa että osallistujat liittyvät KVT:n jäseniksi ja hakevat leirille normaalisti leiritietokannan kautta, mutta leirinvälitysmaksu on 60€ normaalin leirinvälitysmasun sijaan.

Kuinka haen?

1. Kansainvälisen verkostomme ylläpitämän leiritietokannan löydät täältä. Leirille hakiessasi sinun täytyy luoda itsellesi tili leiritietokantaan, jotta pääset täyttämään hakemuksen. Tutustu myös tarkempiin ohjeisiin leirille hakemisesta.

2. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt leirihakemuksen leiritietokannassa, käy maksamassa KVT:n jäsenmaksu ja alennettu leirimaksu (muista täyttää tietosi jäsenlomakkeen kautta). Lähetä kuitti maksuista sähköpostitse , näin voimme käsitellä hakemuksesi heti maksukuitin saatuamme.

3. Tiedotamme sinua leirihakemuksesi etenemisestä mahdollisimman pian!

2. KVT:n maksama osallistuminen turvapaikanhakijoille

KVT on jo kymmenen vuoden ajan tarjonnut mahdollisuutta osallistua leireille ilman kuluja Suomessa asuville turvapaikanhakijoille, heikommassa asemassa oleville maahanmuuttajille (esimerkiksi nuoret ilman työpaikkaa) sekä hiljattain Suomeen tulleille maahanmuuttajille, joilla sosiaalisten verkostojen luominen Suomessa on vielä alkuvaiheessa ja joille osallistuminen maksulliseen harrastustoimintaan on taloudellisesti tai muusta elämäntilanteesta johtuen haastavaa. Suomen leireille osallistuvat turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat liitetään KVT:n jäseniksi, mutta heidän ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. KVT maksaa matkakulut leirille ja ruoka ja majoitus leirin aikana ovat ilmaisia. Vapaaehtoinen saa leirin jälkeen todistuksen osallistumisestaan. 

Kuinka haen?

1. Etsi itsellesi sopiva leiri leirilistaltamme.

2. Lataa ja täytä hakemuslomake. Lähetä se joko postissa osoitteeseen: KVT ry, Rauhanasema, Veturitori 3, 00520 Helsinki tai sähköpostitse osoitteeseen .

3. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

3. Hae leirinvetäjäksi Suomen leirille

Suomessa järjestettäville vapaaehtoistyöleireille haetaan joka vuosi leirinvetäjiä. Leirinvetäjä huolehtii leirin ryhmähengestä ja toimii linkkinä KVT:n, leirijärjestäjän ja vapaaehtoisten välillä. KVT järjestää valmennuksen kaikille leirinvetäjille. Leirinvetäjälle korvataan matkakulut valmennukseen ja leirille. Leirillä lerinvetäjälle tarjotaan majoitus ja ruoka kuten muillekin vapaaehtoisille. Leirinvetäjät saavat todistuksen työstään leirin jälkeen. Leirinvetäjän tulee olla täysi-ikäinen ja osata hyvin englantia.

Kuinka haen?

1. Tutustu tuleviin leireihin leirilistaltamme.

2. Lähetä meille sähköpostia () ja kerro kiinnostuksestasi ryhtyä leirinvetäjäksi jollekin tietylle leirille. Lue nettisivuiltamme tarkat hakuohjeet ja lisätietoja leirinvetäjän tehtävistä.

3. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

neljä vapaaehtoista puutarhatyökalujen kanssa