Peruttu: Tarinoiden voima ilmastotyössä – interaktiivinen työpaja Helsingissä pe 9.2.2024

Päivitys 5.2.2024: Tapahtuma jouduttiin valitettavasti perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Toivottavasti pääsemme palaamaan asiaan toisella kertaa!

Teetkö työtä ilmastoasioista kiinnostuneiden nuorten parissa, tai oletko itse ilmastoaktivismista kiinnostunut nuori? Olisiko yhdistyksellänne, oppilaitoksellanne tai muulla yhteisöllä käyttöä konkreettisille työkaluille, joiden avulla kehittää omaa ilmastotyötänne tai tukea nuorten osallisuutta ilmastokeskustelussa? Tule mukaan maksuttomaan työpajaamme oppimaan yhdessä tarinankerronnan menetelmistä ilmastotyön välineenä! 

Huomaa tapahtuman ja ilmoittautumisten muuttunut päivämäärä!

Tarinoilla on tärkeä merkitys tiedon tuottamisessa ja välittämisessä, kuin myös perinteiden, jaettujen muistojen ja kokemusten ylläpitämisessä. Tarinoilla on voima ylittää rajoja ja esteitä, ja yhteiskunnallisille liikkeille tarinoiden kertominen onkin tehokas tapa jakaa erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia. Tarinat antavat meille mahdollisuuden tarkastella todellisuutta eri näkökulmista ja harjoittaa empatiakykyämme muuten kaukaiselta tuntuvia aiheita kohtaan. Ilmastoaktivismin työkaluna tarinankerronta voi tehdä ilmastokriisistä henkilökohtaisempaa ja konkreettisempaa. 

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) järjestää työpajan osana kansainvälistä Green Diversity?! -hanketta Helsingissä Allianssi-talolla (Asemapäällikönkatu 1) perjantaina 9.2.2024 klo 12-16.30. Green Diversity?! -hankkeen tavoitteena on edistää ilmasto-oikeudenmukaisuutta antamalla nuoriso- ja järjestötoimijoille työkaluja tukea erilaisista taustoista tulevien nuorten osallistumista ilmastotoimiin ja -keskusteluun. Työpaja on avoin sekä ilmastoasioista kiinnostuneille nuorille että nuorten parissa toimiville kansalaisyhteiskunnan, kuntien ja muiden yleishyödyllisten tahojen työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Työpajassa esitellään lyhyesti Green Diversity?! -hankkeen tuotoksia ja tutustutaan hankkeessa kootun tarinankerronnan menetelmäoppaan antiin toiminnallisten harjoitusten kautta. Harjoitusten ja ohjattujen keskustelujen kautta pohdimme yhdessä,

  • kuinka tarinankerrontaa voi hyödyntää oman organisaation tai yhteisön ilmastotyössä
  • kuinka voimme tukea nuorten vaikuttamismahdollisuuksia ilmastokeskustelussa ja -toimissa  
  • kuinka nuorena aktivistina voi vaikuttaa ja osallistua ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun 

Kiinnostuitko? Täytä ilmoittautumislomake viimeistään perjantaihin 2.2. mennessä! Työpajaan voi osallistua useampi henkilöä samasta organisaatiosta (kuitenkin max. 5 hlöä/organisaatio). Paikkoja on rajoitetusti, joten suosittelemme kaikkia ilmoittautumaan mukaan pian! 

Halukkaille osallistujille tarjotaan kevyt lounas ennen varsinaisen työpajaohjelman alkua klo 11-11.45. Tapahtumaan sisältyy myös kahvitarjoilu. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville osallistujille korvataan matkakulut edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan.  

Lisätietoja: Hankekoordinaattori Leena Turkki ()