Tule mukaan mahdollistamaan vapaaehtoistyötä kaikille!

KVT on jo vuosia mahdollistanut Suomessa asuville turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille osallistumisen Suomen vapaaehtoistyöleireille. Leiritoiminnan tarkoitus on luoda vapaaehtoistyön kautta mahdollisuuksia erityisesti niille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta tutustua eri paikkakuntiin ja suomalaiseen kulttuuriin. Tarjoamalla paikkoja Suomen vapaaehtoistyöleireiltä haluamme tukea kotoutumista sekä tuoda erilaisia osallistujia mukaan vapaaehtoistyöhön. Tästä toimintamuodosta on niin hyviä kokemuksia, että laajennamme sitä myös nuoriin, joilla on muita vähäisempiä mahdollisuuksia kansainvälistymiseen.

KVT hakee tähän työhön nyt kiinnostuneita vapaaehtoisia! Osallistumismahdollisuuksia on kaksi, jotka osittain ovat päällekkäisiä.

1. KVT on mukana nyt huhtikuussa alkavassa kaksivuotisessa hankkeessa, jossa kontaktoidaan nuoria, joilla on vähemmän mahdollisuuksia kansainvälistymiseen tai joilla ei ole yhteiskunnassa samalla lailla ääntä ja keskustellaan heidän kanssaan ilmastokriisistä. Tarkoitus on voimaannuttaa näitä nuoria puhumaan ilmastokriisistä ja antaa heille työkaluja asian käsittelemiseen omissa yhteisöissään. Tarkoitus on kerätä ryhmä nuoria, joiden kanssa yhdessä lähdetään viikon mittaiseen koulutukseen Espanjaan ja siellä opittujen työtapojen avulla toteutetaan Suomessa nuorten itsensä ideoima tapahtuma.

Tähän hankkeeseen haetaan vapaaehtoisia tekemään hommia yhdessä järjestökoordinaattorimme Lauran kanssa. Hankkeessa on aloitustapaaminen Wienissä 27.-29.4. ja sinne haetaan yhtä vapaaehtoista, joka on kiinnostunut toimimaan hankkeen parissa. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Anniin () mahdollisimman pian, etenkin jos Wienin tapaaminen kiinnostaa!

2. Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden leiriosallistumisen mahdollistaa KVT:n yhdenvertaisuustyöryhmä. Työryhmässä mm. kontaktoidaan vastaanottokeskuksia, vastataan näiden vapaaehtoisten yhteydenottoihin ja hoidetaan vapaaehtoisosallistujien lähteminen leirille ihan käytännössä esimerkiksi matkalippuja hankkimalla. Jos kiinnostuit tästä työstä, ota yhteys Sophieen ().