Lappiin leirinvetäjäksi elokuussa

Haluatko saada työkokemusta ja kartuttaa kansainvälistä osaamistasi? Kiinnostaako toiminta rauhan ja kulttuurienvälisen ymmärryksen puolesta? Tule vapaaehtoiseksi leirinvetäjiksi elokuussa Lappiin.

History and Village Culture in Lapland -leiri järjestetään Kaukosella 10.8. – 20.8.2023. Voit lukea kuvauksen leiristä täältä. Meillä on jo toinen leirinvetäjätiedossa, joten nyt etsimme hänelle paria avuksi.

Leirinvetäjälle tärkeintä on avoin, reipas ja ennakkoluuloton asenne. Myös englannin kielen taito on tarpeen, ja leirinvetäjien tulee olla täysi-ikäisiä. Aiempi kokemus vapaaehtoistyöleiriltä tai ryhmien vetämisestä on eduksi, mutta saat myös kattavan koulutuksen meiltä. Leirin vetämisestä ei makseta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan, sekä leirin aikana majoitus ja ruoka tarjotaan kaikille osallistujille. Lisäksi leirinvetäjät saavat työtodistuksen. Opiskelijana sinulla saattaa olla myös mahdollisuus kerryttää opintopisteitä.

Koulutamme kaikki leirinvetäjät. Kaikille leirinvetäjille maksetaan matkakorvaukset valmennukseen. Lue täältä lisää leirinvetäjänä toimimisesta, valmennuksesta ja hakemisesta. Voit myös tutustua vapaaehtoisten kertomuksiin niin Suomen leireiltä kuin muistakin kansainvälisistä projekteista.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä toimistoomme:

Esteettömyystiedot:
Osa leiripaikoista ovat esteettömiä, ja suosittelemme kysymään lisätietoa suoraan meiltä.

Leirivetäjien koulutukset ovat Rauhanasemalla ja/tai Zoomissa. Toivottavaa olisi, että yhteen koulutuspäivään pääsisi osallistumaan paikalla. Rauhanasema on osittain suojeltu yli 100-vuotias hirsitalo kolmessa kerroksessa, joten esteettömyys on tiloissamme kuitenkin suojelun takia hieman haasteellista toteuttaa.

Saliin, jossa osa koulutuksista pidetään, pääsee kulkuluiskaa pitkin talon Messukeskuksen puoleiselta sivulta. Luiskan kulma on kymmenen astetta.

Salin wc-kopeista yksi on suurempi ja sen ovet saa avattua leveämmäksi. Wc-istuimessa on tukikaiteet. Tästä kopista löytyy myös kokoontaitettava hoitopöytä.

Rauhanasemalla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.