Haku KVT:n työryhmiin on auki

Hyödynnä omaa osaamistasi ja omia vapaaehtoistyökokemuksia Suomesta ja maailmalta! KVT:lla pyörii kaksi vakiintunutta työryhmää, joista Koordis keskittyy Suomen leiritoimintaan ja Pave pitkäaikaisvapaaehtoisten vaihtoon. Lisäksi KVT:n uusi maahanmuuttajatoiminnan työryhmä etsii vapaaehtoisia!

Työryhmät toimivat vapaaehtoisvoimin ja ovatkin siksi oiva väylä kokemuksen kasvattamiseen ja uuden oppimiseen vapaaehtoistyöstä. Työryhmät sopivat sekä jo paljon nähneille vapaaehtoisille että ensi askeleitaan kansainvälisessä vapaaehtoismaailmassa ottavalle. Työryhmissä hommia tehdään yhdessä sekä kotimaan tasolla että kansainvälisen verkostomme kanssa.

Koordis

KVT:n leirikoordinaatioryhmä, Koordis, pitää yhteyttä leirijärjestäjiin syksystä alkaen, valmentaa leirinvetäjiä keväisin, vierailee Suomen leireillä kesäisin, arvoi leirikauden onnistumista ja suunnittee jatkoa syksyisin. Koordiksessa pääsee vaikuttamaan siihen, millaisen leirikokemuksen Suomeen saapuvat kansainväliset vapaaehtoiset sekä meidän omat leirinvetäjät ja leirijärjestäjät saavat! Vaihdamme myös kuulumisia kansainvälisen verkostomme kanssa, kehitämme vapaaehtoistyöleirien toimintatapoja yhdessä sekä seuraamme toiminnan laatua.

Pave

Pavessa, eli pitkäaikaisvapaaehtoisten työryhmässä, toiminta painottuu hakemusten käsittelyyn, kyselyihin vastaamiseen, vapaaehtoisten haastattelemiseen sekä valmennusten ja palanneiden vapaaehtoisten tapaamisten järjestämistämiseen. Pavessa voit  jatkaa oman pitkäaikaisvapaaehtoistyön mukana tulleiden kokemusten parissa työskentelyä: jakamalla kokemuksiasi uusille lähtijöille voit helpottaa heidän vapaaehtoisjaksoaan ja parhaan mahdollisen kokemuksen saamista. Vertaistuki niin suunnitteluvaiheessa, paikan päällä kuin palatessa on usein korvaamatonta. Pavessa pääset myös tutustumaan moniin muihin kumppanimaihin ja heidän projekteihinsa.

Maahanmuuttajatoiminnan työryhmä

Maahanmuuttajatoiminnan työryhmässä huolehditaan mm. siitä, että kullekin KVT:n vapaaehtoistyöleirille osallistuu 1-2 Suomessa aseuvaa turvapaikanhakijaa. Työryhmä siis pitää yhteyttä vastaanottokeskuksiin, tiedottaa vapaaehtoistyömahdollisuuksista, arvioi toimintaa ja tarvittaessa osallistuu leiriosallistujien haastatteluihin. Maahanmuuttajatoiminnasta kiinnostuneet vapaaehtoiset myös järjestävät säännöllisesti vapaa-ajan ohjelmaa Punavuoren vastaanottokeskuksessa Helsingissä.

Tule mukaan kehittämään toimintaa, jakamaan kokemuksia ja ylläpitämään kansainvälistä vapaaehtoisuutta!
Työryhmien toiminnasta voit lukea lisää KVT:n nettisivuilta. Sivuilla on myös ohjeet yhteydenottoihin, mikäli haluat lähteä mukaan.