KVT:n linjaus koronatoimenpiteistä

KVT:n johtokunnan kokouksessa 23.4. päätettiin perua vapaaehtoisten lähettäminen kansainvälisiin projekteihin sekä Suomessa järjestettävät, fyysistä osallistumista edellyttävät leirit heinäkuun loppuun asti. 

KVT noudattaa kaikessa toiminnassa vastuullisuuden periaatetta ja tässä tilanteessa emme koe vastuulliseksi edistää kansainvälistä tai edes kansallista liikkuvuutta. Emme halua altistaa vapaaehtoisiamme sairastumiselle emmekä myöskään niitä yhteisöjä, joiden kanssa toimintaa toteutetaan. Monilla mailla ja alueilla terveydenhuolto on jo nyt koetuksella, palveluiden saatavuus on rajoitettua tai terveydenhuoltoa ei ole mitoitettu matkaajia ajatellen. Emme halua lisätä terveydenhuollon painetta kannustamalla vapaaehtoisia matkustamaan nyt Suomessa tai ulkomailla. Matkustamista ja liikkumista välttämällä suojelemme myös sellaisia alueita ja yhteisöjä, joihin koronavirus ei vielä ole levinnyt.

Johtokunta ja työryhmät suunnittelevat mahdollista korvaavaa toimintaa, jota voitaisiin toteuttaa turvallisesti etäyhteyksin. Tulossa on mm. leirinmuisteluilta, vastuullisen vapaaehtoistyön työpaja, kansainvälisiä etäkahvitteluja ja KVT:n infoilta. Tiedotamme näistä nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa. Nostamme myös esille kumppanijärjestöjemme maailmalla tekemiä aloitteita, joihin voit osallistua etänä.

Seuraamme edelleen koronatilanteen kehittymistä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa ja keskustelemme säännöllisesti myös kansainvälisen verkoston Service Civil Internationalin (SCI) kanssa. Tiedotamme kaikista uusista päätöksistä nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa, SCI:n yhteisistä päätöksistä tulee tiedotteet SCI:n sivuille

Mikäli sinulla on kysyttävää KVT:n päätöksistä tai toiminnasta, voit olla yhteydessä KVT:n toimistoon:  .