Etelän leireille ja pitkäaikaisvapaaehtoistyöhön lähtevien valmennus la 18.5. Helsingissä

Solidaarisen maailman rakentamista? Kokemuksia, jotka kantavat läpi elämän? Uuden oppimista ja taitoja tulevaisuuden varalle?  Näitä saa vapaaehtoistyöstä maailmalta!

KVT järjestää seuraavan lähtövalmennuksen vapaaehtoisille lauantaina 18.5.2024 klo 9:30-16:30 Helsingissä. Valmennukseen osallistumista edellytetään kaikilta, jotka lähtevät Etelän leirille tai 1-12 kuukauden kestoiseen, pidempiaikaiseen vapaaehtoistyöhön. Valmennukseen ovat tervetulleita osallistumaan kaikki, jotka ovat jo hakeneet vapaaehtoistyöhön tai joilla on suunnitelmissa lähteä vapaaehtoistyöhön vuoden 2024 aikana. Valmennuksen voi hyvin siis käydä jo ennakkoon eikä projektikohdetta tarvitse vielä olla tiedossa!

Valmennus järjestetään Helsingissä, tarkemman paikan saat tietoosi ilmoittautuessa. Päivän aikana tutustutaan KVT:n toimintaan sekä käsitellään monipuolisesti kansainväliseen vapaaehtoistyöhön liittyviä asioita, vapaaehtoistyöhön valmistautumista, käytännön järjestelyjä, vapaaehtoistyön vastuullisuutta ja vapaaehtoistyön merkitystä. Tämän lisäksi valmennuksessa tavataan muita vapaaehtoistyötänsä suunnittelevia ja kokemusta jännittäviä ihmisiä. Valmennus on toiminnallinen ja vuorovaikutuksellinen, joten osallistujien toivotaan olevan aktiivisia. Valmentajina toimivat KVT:n kokeneet vapaaehtoiset, jotka ovat kaikki olleet aiemmin vapaaehtoistyössä eri puolilla maailmaa. He kertovat päivän aikana omista kokemuksistaan ja vastaavat osallistujien kysymyksiin.

Tarjoamme päivän aikana pientä osallistumismaksua vastaan aamupalan sekä lounaan.

Valmennuspäivää ennen suoritetaan valmennukseen kuuluva verkko-osio, jota voi tehdä osissa omaan tahtiin. Verkkototeuksen suorittamiseen kannattaa varata yhteensä noin 2 tuntia, huomioithan tämän etukäteen! Ohjeet ja linkin saat myöhemmin tarkemmassa kutsukirjeessä.

Ilmoittautuminen ke 15.5. mennessä osoitteeseen . Kerrothan ilmoittautumisesi yhteydessä minne ja kuinka pitkäksi ajaksi suunnittelet lähteväsi vapaaehtoistyöhön sekä mahdollisesta erityisruokavaliostasi. Tarkempi kutsu valmennukseen ja verkko-osion ohjeet lähetetään viimeistään kahta viikkoa ennen ilmoittautuneille. Kaikilla osallistuvilla tulee olla myös KVT:n jäsenmaksu maksettuna valmennuspäivään mennessä.

Tervetuloa!

KVT:n infoillat kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä ke 3.4. Helsingissä ja to 4.4. Zoomissa

Mikä KVT? Missä, miten ja milloin kansainvälistä vapaaehtoistyötä voi tehdä? Tervetuloa KVT:n kevään infoiltoihin kuulemaan lisää!

KVT järjestää keväällä kaksi infoiltaa, joissa pääset tutustumaan kansainvälisen vapaaehtoistyön maailmaan. Vapaaehtoistyötä tehdään niin Suomessa kuin ulkomaillakin: Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Illan aikana kerromme erilaisista mahdollisuuksista osallistua vapaaehtoistyöhön esimerkiksi leirillä, pitkäaikaisvapaaehtoisena, leirinvetäjänä Suomessa tai muussa kotimaan toiminnassa. Esittelyn jälkeen voit myös kysellä lisää sinua kiinnostavista mahdollisuuksista.

Tervetuloa mukaan infoiltaan joko Helsingissä tai Zoomissa!

Ke 3.4. klo 18 infoilta Rauhanaseman Salissa Pasilassa (Veturitori 3). Tilan esteettömyystiedot löydät Rauhanaseman sivuilta.

To 4.4. klo 18 infoilta Zoomissa. Ilmoittaudu tapahtumaan Zoomissa etukäteen. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi vahvistusviestin, josta löydät linkin itse Zoom-tapahtumaan.

KVT allekirjoittaa kattojärjestömme SCI:n kannanoton rauhan puolesta Gazassa

Seuraamme surulla väkivallan kiihtymistä Palestiinan ja Israelin välillä ja otamme osaa kaikkien menetyksiä kärsineiden perheiden ja yksilöiden suruun. Tuomitsemme Hamasin iskut Israelia ja sen siviilejä kohtaan, samoin kuin tuomitsemme Israelin iskut palestiinalaisia siviilejä vastaan. Väkivalta siviilejä kohtaan ei ole koskaan hyväksyttävää.

Haluamme myös nostaa esille konfliktin taustalla vuosikymmeniä jatkuneen kehityksen, jossa Israel on miehittänyt ja kontrolloinut palestiinalaisten elinalueita rikkoen kansainvälisiä sopimuksia ja palestiinalaisten ihmisoikeuksia. Konflikti Israelin ja Palestiinan välillä ei ole kahden tasavertaisen osapuolen konflikti.

Kannanotossa vaadimme:

  • Israelin puolelta tulitaukoa sekä sallittava humanitaarisen avun toimitus Gazaan ja varmistettava, että veden, polttoaineen ja sähkönjakelu jatkuu
  • Hamasin on välittömästi lopetettava iskut siviilejä vastaan
  • kansainvälisen yhteisön on otettava vastuuta tulitauon vaatimisesta ja avun toimittamisesta Gazaan
  • kaikkien osapuolten on sitouduttava aidosti työhön rauhan rakentamiseksi
  • kansalaisyhteisöjen ja hallitusten kaikkialla maailmassa on tuomittava rasismi ja antisemitismi kaikissa muodoissaan

Rauhanjärjestönä puolustamme väkivallattomuutta ja konfliktien rauhanomaista ratkaisua. Rauha ei tule yhdessä yössä, vaan se vaatii jatkuvaa ja aktiivista työtä ja ihmisiä, jotka omistautuvat rauhantyölle. Ensimmäisenä askeleena on kuitenkin oltava tuhoamisen ja väkivallan katkaiseminen, miehityksen lopettaminen ja oikeudenmukaisen kohtelun varmistaminen palestiinalaisille.

Lue kattojärjestömme Service Civil Internationalin (SCI) nettisivuilta koko kannanotto (englanniksi).

Tällä viikolla vietämme myös kansainvälistä aseistariisuntaviikkoa. Kuten YK:n pääsihteeri on todennut, “…aseriisunnalla ja asevalvonnalla on ollut ratkaiseva rooli kriisien ja aseellisten konfliktien ehkäisyssä ja lopettamisessa. Lisääntyneet jännitteet ja vaarat voidaan ratkaista paremmin poliittisella vuoropuhelulla ja neuvotteluilla – ei aseiden lisäämisellä.”

Rauhanliitto on koonnut sivuilleen vinkkejä siihen, miten voit auttaa tilanteessa rauhanomaisin keinoin ja tukea palestiinalaisia Gazassa.

Järjestä vapaaehtoistyöleiri vuonna 2024

Tiedätkö työn, joka kaipaa tekijöitä? KVT tuo vuosittain kymmeniä kansainvälisiä vapaaehtoisia Suomeeen vapaaehtoistyöleireille. Etsimme nyt leirikesän mahdollistajia eli leirinjärjestäjiä vuodelle 2024! Onko sinulla kohennusta kaipaava kylätalo, kitkemistä tarvitseva luomupelto tai paikallistapahtuma ilman apukäsiä ja visionäärejä? Järjestä kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri tai vinkkaa asiasta tutuille.

Mikä vapaaehtoistyöleiri?

  • Leirille osallistuu 8 – 14 vapaaehtoista sekä Suomesta että ulkomailta ja 2 suomalaista leirinvetäjää. 
  • Leiri kestää kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon.
  • Leirillä tehdään käytännönläheistä työtä, joka ei vaadi erityistä ammattitaitoa.
  • Leirin voi järjestää yleishyödyllinen yhteisö kuten yhdistys, oppilaitos, kunnallinen nuorisotoimi, osuuskunta tai seurakunta.
  • Leirin järjestävä yhteisö tarjoaa talkooperiaatteen mukaisesti vapaaehtoisille ylläpidon sekä työnohjauksen.
  • Useimmat leirit järjestetään kesällä, mutta leirin järjestäminen myös muuhun vuodenaikaan tai jopa verkossa on mahdollista.
  • KVT rekrytoi vapaaehtoiset sekä auttaa käytännön asioiden hoitamisessa.

Miksi järjestäisin leirin?

Leiri on hyvä tapa saada hoidettua tehtävä, jolle ei tunnu löytyvän aikaa tai tekijöitä. Leirin avulla saatte myös näkyvyyttä yhdistyksenne toiminnalle ja kotipaikallenne, levitettyä osaamistanne sekä innostettua uusia ihmisiä leirin teeman pariin.

Parhaimmillaan leirit elävöittävät paikallisyhteisöjä ja luovat monikulttuurisia kohtaamisia pienille paikkakunnille. Jos yhdistyksesi tai yhteisösi on vailla reipasta talkooapua, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Mitä leirin järjestäminen maksaa?

Leirin järjestäjät maksavat KVT:n yhteisöjäsenmaksun, joka on 220€ vuonna 2024. Lisäksi perinteisillä leireillä leirinjärjestäjä vastaa leiriläisten majoitus- ja ruokakuluista leirin aikana. Ruokabudjetti on useimmilla leireillä noin 1500 euroa, kun leiri kestää 10 päivää ja osallistujia on 10. KVT:n kautta voit järjestää myös virtuaalileirin, jolloin ruoka- ja majoituskuluja ei tule.

Kuvassa on Food Not Bombs kyltillä varustettu ruuanjakelukoju, jossa kaksi ihmistä jakaa ruokaa.
Kuva: Pauli Putkiranta, 2022

Millaisia leirejä on aiemmin ollut?

Ylen tekemä videopätkä Äijälän perhekodin leiristä

Video Mankilan leiristä 2017

Videokoonti kesän 2016 leireistä

Video Tavastkengän leiristä

KVT:n vapaaehtoisten tarinoista löydät myös kokemuksia aiemmilta leirijärjestäjiltä (mm. Porvoo, Mäntsälä, Veneskoski, Forssa). Kesällä 2023 järjestettiin leirejä kuusi ympäri Suomen pohjoisimpana paikkana Kaukosen Vesihuolto-osuuskunta Kittilässä.

Kiinnostuitko? Täytä alustava kysely (virtuaalileiriä suunnitteleville on oma alustava kysely) tai lue lisää leirinjärjestämisestä nettisivuiltamme. Leirijärjestäjän oppaasta saat paljon lisätietoa. Meihin voit myös olla yhteydessä kaikkien leireihin liittyvien kysymysten kanssa:

Tervetuloa KVT:n Vapaaehtoispäiville 30.9.-1.10.!

Ohoi KVT:n vapaaehtoiset ja tukijat! 

Olitko kesällä KVT:n kautta leirillä tai pitkäaikaisvapaaehtoisena? Oletko entinen KVT:n aktiivi ja haikalet taas yhteyttä sinulle rakkaaseen yhteisöön? Onko lähipiirisi lopen kyllästynyt leiritarinoihisi? Kiinnostaako kansainvälinen vapaaehtoistyö? Ei hätää, KVT:n legendaariset vapaaehtoispäivät ovat täällä taas! 

Luvassa on kaksi päivää timanttista ohjelmaa, chillausta hyvässä seurassa ja tietenkin hyvää ruokaa! Tilaisuuteen ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhat vapaaehtoiset ja jäsenet. 

Tule mukaan parantamaan maailmaa vanhojen tuttujen ja uusien ystävien seurassa!

Mitä?

Kaksipäiväinen yhteisötapahtuma Helsingissä Rauhanasemalla. Tavoitteena tutustua KVT:hen ja toisiin vapaaehtoisiin sekä vaihtaa kokemuksia vapaaehtoisuudesta ja rauhantyöstä Suomessa ja maailmalla. Lauantaina ohjelmassa on mm. vierailu ukrainalaisten avustuskeskukseen, kuluneen vuoden toiminnan arviointia sekä mahdollisuus oppia lisää väkivallattomasta vuorovaikutuksesta ymmärryksen ja yhteyden rakentajana. 

Sunnuntaina vietämme aikaa luonnossa ja rantaudumme sen jälkeen Rauhikselle hengaamaan ja väsäämään pinssejä omaksi ja KVT:n varainhankinnan iloksi. Voit osallistua tilaisuuteen joko yhtenä tai molempina päivinä.

Mikäli tulet kaukaa ja tarvitset yösijaa, ilmoita siitä ilmoittautumislomakkeella niin järjestellään sohvapaikkoja.

Kenelle?

KVT:n jäsenille, alumneille, vapaaehtoisille ja KVT:n toiminnasta kiinnostuneille. Olet tervetullut mukaan, olipa yhteytesi KVT:hen tuore tuttavuus tai vuosia jatkunut liitto. Ei haittaa vaikka leirimatkasi tai johtispestisi on vuosien takaa, yhteisömme kaipaa niin uutta kuin kokenutta kaartia! 

Missä ja milloin?

Lauantai-sunnuntai 30.9.-1.10.2023
Rauhanasema
Veturitori 3
00520 Helsinki

Ohjelma (muutokset mahdollisia)

Lauantaina 30.9.

Aamupala 9.30, 10.00 alkaen varsinainen ohjelma

  • Kuluvan vuoden arviointia pienryhmissä
  • Vierailu Ukraina-apu -keskukseen Vallilassa
  • Lounas
  • Vapaaehtoisten kokemuksia meiltä ja maailmalta – Tule mukaan toimintaan!
  • Rauhanomainen vuorovaikutus (Nonviolent Communication) alustus ja workshop

Noin klo 18 alkaen vapaamuotoista yhdessäoloa, mahdollisuus dokumentin katseluun, saunaan jne.

Sunnuntaina 1.10.

noin klo 11.00-14.00  

  • retki Viikin luontopolulle sekä piknik (mahdollisuuksien mukaan lintujen tarkkailua, ainakin osin nyyttäriperiaatteella, ajankohta tarkentuu)

noin klo 14.00-16.00 

  • Hengailua ja rintamerkkityöpaja Rauhanasemalla

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoispäiville 25.9.2023 mennessä tällä lomakkeella

Muista ilmoittaa mm. osallistutko vain toiseen vai molempiin päiviin ja kerro myös tarvitsetko majoitusta Helsingissä. Ukraina-apu -keskukseen on myös mahdollista viedä lahjoitustavaraa keskuksen toiveiden mukaan. Ilmoitamme lahjoitustoiveista tarkemmin osallistujille.

Nähdään pian!


KVT:n etäinfoilta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä to 12.10.

Mikä KVT? Missä, miten ja milloin kansainvälistä vapaaehtoistyötä voi tehdä? Tervetuloa KVT:n infoiltaan kuulemaan lisää!

KVT järjestää 12.10. klo 18 Zoomissa infoillan, jossa pääset tutustumaan kansainvälisen vapaaehtoistyön maailmaan. Vapaaehtoistyötä tehdään niin Suomessa kuin ulkomaillakin: Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Illan aikana kerromme erilaisista mahdollisuuksista osallistua vapaaehtoistyöhön esimerkiksi leirillä, pitkäaikaisvapaaehtoisena, leirinvetäjänä Suomessa tai muussa kotimaan toiminnassa. Esittelyn jälkeen voit myös kysellä lisää sinua kiinnostavista mahdollisuuksista.

Ilmoittaudu tapahtumaan Zoomissa etukäteen. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi vahvistusviestin, josta löydät linkin itse Zoom-tapahtumaan.

Vielä ehdit hakea vapaaehtoistyöleirille!

Kaikki avoinna olevat leirit löydät täältä: https://workcamps.sci.ngo/icamps/

Samalla toivotamme kaikille ihanaa kesää! Yllä olevan kuvan on ottanut leirinvetäjämme Jonna matkalla Tuusulan leirille kesäkuun alussa. Vaikka kesä on vilkasta aikaa KVT:lle, on osa toiminnoistamme kesälomilla ja toimisto hieman hiljaisempi. Olemme kuitenkin tavoitettavissa arkipäivisin, joten ole yhteyksissä tai sovi tapaamisesta.

Infoilta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä ke 19.4. Rauhanasemalla ja zoomissa

Mikä KVT? Missä, miten ja milloin kansainvälistä vapaaehtoistyötä voi tehdä? Tervetuloa KVT:n infoiltaan kuulemaan lisää!

KVT järjestää 19.4. klo 18 hybriditapahtumana infoillan, jossa pääset tutustumaan kansainvälisen vapaaehtoistyön maailmaan. Vapaaehtoistyötä tehdään niin Suomessa kuin ulkomaillakin: Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Illan aikana kerromme erilaisista mahdollisuuksista osallistua vapaaehtoistyöhön esimerkiksi leirillä, pitkäaikaisvapaaehtoisena, tai leirinvetäjänä Suomessa. Lisäksi kuulet aikaisemmin vapaaehtoisena olleiden kokemuksia. Esittelyn jälkeen voit myös kysellä lisää sinua kiinnostavista mahdollisuuksista.

Voit osallistua tapahtumaan joko paikan päällä Rauhanasemalla Helsingin Pasilassa (os. Veturitori 3) tai etäyhteydellä Zoomin kautta. Rauhanasemalla tilaisuus järjestetään salissa, jonne on mahdollista avata esteetön sisäänkäynti (ilmoitathan jos tarvitset esteettömän sisäänkäynnin). Lisätietoja Rauhanaseman salin esteettömyydestä löydät Rauhanliiton sivuilta.

Jos osallistut tapahtumaan Zoomissa, pyytäisimme täyttämään etukäteen tämän ilmoittautumislomakkeen. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi vahvistusviestin, josta löydät linkin Zoom-tapahtumaan.

Suosittelemme myös ilmoittamaan etukäteen sähköpostitse osoitteeseen , jos olet tulossa paikan päälle; näin osaamme varautua oikealla määrällä kahvitarjoiluja!

Kaksi leiriviikkoa Slovenian vuoristossa

Keväällä tuli sellainen olo, että olisi kiva käydä maailmalla tekemässä jotain uutta ja erilaista. Valmistuin ammattikorkeasta vuotta aiemmin ja olin siitä asti tehnyt töitä lasten kerhojen parissa. Omassa kämpässä oli alkamassa putkiremontti ja myös työsuhde oli loppumassa juuri sopivasti, joten ajattelin, että nyt tai ei koskaan. Nopealla googletuksella löysin vapaaehtoistöitä leireiltä, jotka kuulostivat just mulle sopivilta, sillä olen Suomessakin ollut töissä lastenleireillä. Olen ammatiltani yhteisöpedagogi, joten lasten ja nuorten ohjaaminen on tuttua. Slovenia kuulosti kohteelta mielenkiintoiselta ja turvallisena. Kirjoitin hakemuksen saman tien ja pian sainkin kutsun zoom-haastatteluun. Melko nopeasti sain kuulla päässeeni mukaan leirille, ja minua pyydettiin jäämään toisellekin leiriviikolle.

Vietin Sloveniassa kaksi viikkoa. Molemmat viikot kuluivat Kranjska Gorassa lastenleireillä. Leiriviikot olivat keskenään melko erilaisia ja suurin haaste olikin ehkä sopeutua toisen leirin käytäntöihin ensimmäisen leiriviikon jälkeen. Ensimmäisellä viikolla ohjaajaporukkaan kuului neljän slovenialaisen ja minun lisäkseni yksi meksikolainen ohjaaja. Koko porukka tuli hyvin toimeen keskenään ja viikon loppuessa teimme jo yhteisiä matkustelu suunnitelmia tulevaisuudelle. Erilaiset taustat näkyivät esimerkiksi ihmetyksenä erilaisia ruokalajeja kohtaan sekä uintireissuilla läheiselle lammelle: vesi oli ehkä +15 asteista, joten meksikolainen ohjaaja viihtyi vedessä huomattavasti suomalaista huonommin.

Kuusi nuorta vuoristomaiseman edessä kädet ylhäällä iloisesti.
Ensimmäisen leiriviikon ohjaajat leirin päätteeksi

Sain työkaverilta kyydin lentokentältä leiripaikalle, ja myös toisen viikon päätteeksi takaisin lentokentälle. Ennen lasten saapumista majoituimme ja kävimme läpi tiloja ja suunnitelmia viikolle. Lapset majoittuivat kanssamme samoissa tiloissa, mutta erillisissä huoneissa. Jokaiselle ohjaajalle jaettiin omat ryhmät. Toimimme usein koko porukka yhdessä, mutta jokaisella meistä oli oma vastuu ryhmä, jonka hyvinvoinnista, oikeassa paikassa oikeaan aikaan olosta ja esimerkiksi nukkumaan käymisestä olimme vastuussa. Muualta tulleille ohjaajille annettiin vanhimmat ryhmät, jotta kielimuuri ei olisi ongelma. Oma ryhmäni oli innoissaan ulkomaalaisesta ohjaajasta, he halusivat kuulla paljon suomesta ja suomen kielestä.

Alppityylinen vihreä rakennus edestäpäin kuvattuna.
Leiripaikka Villa Sumica

Leiripäivät rytmittyivät ruokailujen ympärille. Aamuherätys ja aamupala, aamupäivän aktiviteetteja, lounas, lepotunti, lisää aktiviteetteja ja välipala, päivällinen ja iltaohjelma. Toisella viikolla otimme muutaman ohjaajan kesken tavaksi käydä kastautumassa leiripaikan ohi virtaavassa joessa ennen aamupalaa. Vesi tuli vuorilta, joten kastautuminen ainakin aiheutti varman heräämisen uuteen leiripäivään.

Useina aamupäivinä kävelimme läheiselle lammelle uimaan. Lounaan jälkeen oli lepotunti, jonka aikana kaksi ohjaajaa oli vastuussa ja muilla oli tauko. Tauolla sai tehdä mitä halusi, nukkua tai käydä vaikka kävelyllä. Lounaan jälkeisen lepohetken jälkeen meillä oli ensimmäisellä viikolla usein työpajoja, jossa jokainen ohjaaja veti yhdelle ryhmälle kerrallaan oman etukäteen suunnittelemansa työpajan. Työpajat olivat ainut hetki, jossa kielimuuri vähän jännitti. Jokainen ryhmä kiersi jokaisen ohjaajan ja nuorimpien ryhmissä ei ollut kuin yksi tai kaksi englantia kohtalaisesti osaavaa lasta. Huoli oli kuitenkin turha: lapset olivat innokkaita, elekielellä pärjäsi jo pitkälle ja pari paremmin englantia osaavaa tulkkasi muille. Tarvittaessa myös slovenialaiset ohjaajat olivat lähellä, mikäli tarvittiin tulkkausapua. Omassa pajassani tutustuttiin parkouriin.

Ihmisiä vaeltamassa vuoristomaisemassa.
Päivävaelluksella Kriniciin

Päiviin kuului myös englanninoppitunteja erityisesti nuoremmille ryhmille. Englantia toki opeteltiin koko ajan, sillä kaikki ohjeistukset annettiin englanniksi.

Iltaohjelman hitti ensimmäisellä viikolla oli Just Dance -peli, jota jaksettiin tanssia joka ilta monta tuntia. Toisella viikolla enemmän suosiota saivat leffaillat ja pöytäjalkapalloturnaukset. Iltaohjelman jälkeen oli aika mennä nukkumaan. Kun huoneet hiljenivät, pidimme vielä palaverin päivän kulusta ja seuraavasta päivästä, minkä jälkeen toisinaan jäimme ohjaajien kesken viettämään iltaa ja toisinaan menimme suoraa nukkumaan.

Kirkkaan sininen järvi, jossa kuohuja jonkun juuri hypättyä järveen. Taustalla vuoria, edustalla laituri.
Lake Jasnalla päivää viettämässä

Molemmilta viikolta sain paljon uusia kokemuksia, oppeja ja muistoja. Varmuutta omaan pärjäämiseen ja tekemiseen. Päällimmäisenä mieleen jäivät leiriläisten mieletön into ja monet keskustelut esimerkiksi kotimaidemme eroista, vuoriston upeat maisemat ja Just Dancen suosikeiksi muodostuneet tanssit. Lisäksi uskoisin saaneeni ohjaajakavereista uusia ystäviä, joiden kanssa yhteydenpito jatkuu. Molemmilla leiriviikoilla oma ryhmäni yritti kovasti opettaa minulle slovenialaisten ”ts”-äänteiden oikeaoppista ääntämistä, mutta se onnistui minulta yhtä hyvin kuin heiltä suomalaisten ”ä” ja ”ö” kirjainten ääntäminen.

Reissusta jäi todella hyvä fiilis ja kova halu matkustella ja kokea lisää. En ollut aiemmin matkustanut ulkomaille yksin, tämä oli helppo ja turvallinen tapa kokeilla, sillä majoitus ja ruokailut oli järjestetty. Töitä riitti, mutta paikallisten kanssa jutellessa pääsi tutustumaan maahan paremmin, kuin turistireissulla ollessaan. Leirin puitteissa pääsin myös näkemään Slovenian upeita maisemia ja nähtävyyksiä. Jos kaipaa uusia kokemuksia ja matkustaminen innostaa, niin kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan!

-Meri 🙂

My camp leader/ job shadower experience

As part of the Grassroots change -project, KVT Finland took part in a camp leader exchange with Zimbabwe. This exchange is part of the project’s work towards improving the quality of volunteer projects through capacity building, mentoring and sharing knowledge. Here are the greetings from Stella, our visiting campleader!

I attended a work camp between 12 august and 22 august, together with 8 volunteers from different countries. I was coordinating the camp with Kikka from KVT, Finland.

Being in such a diverse group gave me a lot of insight into different cultures. The group dynamic was great, it was so easy to get along and share each other’s experiences. 

Our work was mainly at the local water facility, and our duties included clearing  and cutting down trees, repairing and putting in a new fence, chopping up firewood, berry and mushroom picking, to mention just a few. The locals were very welcoming and it was a wonderful gesture having to interact together and getting to know their way of living and the importance of the work we were taking part in. This gave me a  sense of belonging and a feeling that our services were being appreciated. The host of the work camp was an amazing person, salute to you Mattie. He took us everywhere and took us in as family.

 The highlight of the camp for me was the food, experiencing the Finnish sauna, the free time activities,  the long days and the games especially the couch game, courtesy of Luka. I am so glad I got to participate in such a project. My expectations for the camp were getting experience as a leader and getting to know new people, I ended up getting more, new friends, new skills and a more flexible view.

Voit lukea lisää tarinoita vapaaehtoistyöstä sivuiltamme täältä.