KVT etsii innokkaita vetäjiä Suomen leireille

Haluatko saada työkokemusta ryhmänohjaajana, toimia rauhan ja kulttuurienvälisen ymmärryksen puolesta sekä nähdä Suomea eri vinkkelistä? Etsimme vapaaehtoisia leirinvetäjiksi kesälle 2024.

Leirinvetäjän tehtävänä on toimia linkkinä paikallisen leirinjärjestäjän, leiriläisten ja KVT:n toimiston välillä. Leirinvetäjät kirjoittavat leirinjärjestäjän ja KVT:n avustuksella leirikirjeet osallistujille ennen leiriä. Leirin alussa he toimivat ryhmän vastaanottajina, auttavat vapaaehtoisia ryhmähengen muodostamisessa sekä leirinjärjestäjää yleisessä koordinoinnissa. Varsinainen työnohjaus on kuitenkin leirinjärjestäjän vastuulla, sillä vetäjät ovat vapaaehtoisia muiden vapaaehtoisten joukossa ja tekevät työtä siinä missä muutkin leiriläiset. Leirin jälkeen vetäjät kirjoittavat KVT:lle leiristä raportin.

Leirinvetäjälle tärkeintä on avoin, reipas ja ennakkoluuloton asenne. Aiempi kokemus vapaaehtoistyöleiriltä tai ryhmien vetämisestä on eduksi. Myös englannin kielen taito on tarpeen. Leirin vetämisestä ei makseta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan ja leirillä majoitus ja ruoka tarjotaan kaikille osallistujille.

KVT valmentaa tulevat leirinvetäjät. Ensimmäinen valmennusviikonloppu on 18.-19.5. ja toinen valmennusviikonloppu 8.-9.6. Toisen valmennuksen kieli on englanti. Valmennukset järjestetään Helsingissä. Valmennuksessa käsitellään leirinvetäjän tehtäviä, erilaisten kulttuurien ja ihmisten kohtaamista, erilaisia ryhmätyömetodeja, mahdollisia ongelmatilanteita sekä kuullaan kokemuksia leirin vetämisestä. Valmennukseen osallistuminen on edellytys leirinvetäjänä toimiselle. Kaikille osallistujille maksetaan matkakorvaukset valmennukseen.

Voit katsoa kuvaukset tulevista leireistä täältä.

Auki olevat leirinvetäjien paikat:

2 leirinvetäjää Autumn Harvest & Human and Animal Well-being -leirille 2.9. – 16.9 Jokioisissa.

Lue täältä lisää leirinvetäjänä toimimisesta, valmennuksesta ja hakemisesta. Voit myös tutustua vapaaehtoisten kertomuksiin niin Suomen leireiltä kuin muistakin kansainvälisistä projekteista.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä KVT:n toimistoon:

KVT etsii vetäjiä leirille Autumn Harvest & Human and Animal Well-being!

Haluatko saada työkokemusta ryhmänohjaajana, toimia rauhan ja kulttuurienvälisen ymmärryksen puolesta sekä nähdä Suomea eri vinkkelistä? Etsimme vapaaehtoisia leirinvetäjiksi kesälle 2024.

KVT etsii kahta innokasta leirinvetäjää Autumn Harvest & Human and Animal Well-being -leirille 2.9. – 16.9 Jokioisissa. Leirillä pääset ohjaamaan kansainvälistä vapaaehtoisryhmää ja sen lisäksi kokemaan maaseutuelämää, johon kuuluu eläintenhoitoa sekä sadonkorjuuta. Lue lisää leiristä alempana.

Minustako leirinvetäjä?

Etsimme leirinvetäjiä, joilla on avoin, reipas ja ennakkoluuloton asenne. Aiempi kokemus vapaaehtoistyöstä tai ryhmien vetämisestä on eduksi. On myös tärkeää, että kommunikoit englanniksi hyvin ja olet täysi-ikäinen leirin alkaessa. Leirin vetämisestä ei makseta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan ja leirillä majoitus ja ruoka tarjotaan kaikille osallistujille. Leirinvetäjillä on monipuoliset tehtävät, esimerkiksi:

  • Leirinvetäjät toimivat linkkinä paikallisen leirinjärjestäjän, leiriläisten ja KVT:n toimiston välillä
  • Leirinvetäjät kirjoittavat leirinjärjestäjän ja KVT:n avustuksella leirikirjeen osallistujille ennen leiriä
  • Leirin alussa vetäjät toimivat ryhmän vastaanottajina, auttavat vapaaehtoisia ryhmähengen muodostamisessa sekä leirinjärjestäjää yleisessä koordinoinnissa
  • Leirin jälkeen vetäjät kirjoittavat KVT:lle leiristä raportin

Varsinainen työnohjaus on kuitenkin leirinjärjestäjän vastuulla, sillä vetäjät ovat vapaaehtoisia muiden vapaaehtoisten joukossa ja tekevät työtä siinä missä muutkin leiriläiset.

Valmennus

KVT valmentaa tulevat leirinvetäjät. Valmennuksessa käsitellään leirinvetäjän tehtäviä, erilaisten kulttuurien ja ihmisten kohtaamista, erilaisia ryhmätyömetodeja, mahdollisia ongelmatilanteita sekä kuullaan kokemuksia leirin vetämisestä. Valmennukseen osallistuminen on edellytys leirinvetäjänä toimiselle. Leirinvetäjien matkakulut valmennukseen korvataan.

Voit katsoa kuvaukset leireistä täältä.

Autumn Harvest & Human and Animal Well-being 2.9. – 16.9 Elonkierto, Jokioinen

Elonkierto on kaikille avoin maatalouden esittelypuisto Jokioisissa. Leirillä keskitytään kestävään ruoantuotantoon, ihmisten ja eläinten hyvinvointiin ja meidän kaikkien vuorovaikutukseen luonnon kanssa. Pääset hoitamaan eläimiä sekä osallistumaan sadonkorjuuseen ja pitämään vihannesten myyntikojua ja kesäkahvilaa. Leirillä käytetään tarinankerronnallisia menetelmiä ja vaihdetaan kokemuksia kansainvälisten vapaaehtoisten kanssa. Voit lukea lisää Elonkierrosta heidän nettisivuiltaan: https://www.elonkierto.fi/.

Lue täältä lisää leirinvetäjänä toimimisesta, valmennuksesta ja hakemisesta. Voit myös tutustua vapaaehtoisten kertomuksiin niin Suomen leireiltä kuin muistakin kansainvälisistä projekteista.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä KVT:n toimistoon: tai 045 1049 829.