Ympäristötietoisuutta ja valokuvausta talvisessa Islannissa

Ovatko ympäristöasiat lähellä sydäntäsi, tai viihdytkö kenties hyvin kamera kaulassa? Talven leiritarjonnasta löytyy useita mahdollisuuksia päästä perehtymään paikallisiin ja globaaleihin ympäristöasioihin sekä valokuvauksen saloihin uskomattoman kauniissa Islannissa!

reykjavik1314-183

 

ISLANTI:

IS-SEE 11.8 Environmentally Aware: in Reykjavík, 8.-16.2.2017

IS-SEE 11.10 Environmentally Aware: in Reykjavík, 18.-26.2.2017

Environmentally Aware -leirien teemoina ovat sekä paikalliset että globaalit ympäristöasiat.  Erityistä huomiota kiinnitetään turismin ympäristövaikutuksiin Islannissa; osallistujat pääsevät siis myös pohtimaan ympäristötietoisuuden merkitystä omissa matkustus- ja kulutustottumuksissaan. Muita käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa ilmastonmuutos, kierrätys, eläintensuojelu ja kestävä kehitys.

Leirien toimintaan sisältyy käytännön aktiviteetteja paikallisten ympäristöasioiden parissa. Leiriryhmät tulevat esimerkiksi todennäköisesti osallistumaan ”Meet Us Do Not Eat Us”- valaidensuojelukampanjaan, jota toteutetaan yhdessä IFAW:n (International Fund for Animal Welfare) kanssa. Lisäksi leirillä on mahdollista muun muassa tutustumisretken järjestäminen paikalliseen kierrätyskeskukseen.

Tavallisesta vapaaehtoistyöleiristä poiketen tällä leirillä painotetaan erityisesti leirin teemoihin liittyvää oppimista ja aikaisempien tietojen ja kokemusten jakamista leiritiimin kesken; kaikilta osallistujilta toivotaan tähän henkilökohtaista panostusta. Leiriin sisältyy sarja ympäristöaiheisia työpajoja, joissa voidaan perehtyä esimerkiksi ruokajätteen käsittelyyn tai kestävyyttä edistävään toimintaan kuten vastuulliseen kuluttamiseen tai veganismiin.

Vapaa-ajalla on mahdollista järjestää ekskursioita esimerkiksi elokuviin, kirpputoreille tai uimahalliin, sekä osallistujien toiveiden mukaan lisämaksusta lähialueen luonnonnähtävyyksille. Leirillä järjestetään myös kansainvälinen päivällinen, jolla vapaaehtoiset pääsevät esittelemään kukin oman kotimaansa ruokakulttuuria.

Vaatimukset:

  • Peruskeskusteluun riittävä englannin kielen taito
  • Kiinnostusta ja motivaatiota ympäristöasioita kohtaan
  • Vähintään 18 vuoden ikä

Lisätietoa leireistä täältä ja täältä.

 

IS-SEE 12.5 Photo Marathon & Winter Lights festival, 28.1.-6.2.2017

IS-SEE 12.7 Photo Marathon in Reykjavík, 7.-16.2.2017

SEEDin kansainvälinen valokuvamaraton järjestetään alkavana vuonna jo kymmenettä kertaa! Leirillä työskennellään yhdessä SEEDin koordinaattoreiden kanssa työpajoissa, joissa osallistujat pääsevät kehittämään kamerankäsittelytaitojaan niin teknisten asetusten kuin oman kuvaustyylinsä suhteen. Työpajojen päätyttyä ryhmän parhaista kuvista kootaan (epämuodollinen) näyttely paikallisten ihailtavaksi. Leirin aikana pääsee paitsi kehittämään valokuvaustaitoaan, myös tutustumaan islantilaiseen kulttuuriin sekä kameran linssin läpi että tekemällä työtä Reykjavikin kaupungille.

Projektin yhtenä tavoitteena on viestintä paikallisyhteisölle leirin aikana otettavien kuvien kautta. Vapaaehtoiset kuvaavat omalla ajallaan työpajojen ulkopuolella tutustuen samalla kaupunkiympäristöön. Kuvista keskustellaan myöhemmin yhteisissä palautesessioissa. Hakijoita pyydetään huomioimaan, että kyseessä on enemmän oppimiseen sekä tietojen taitojen jakamiseen kuin perinteiseen vapaaehtoistyöhön keskittyvä leiri.

Vaatimukset:

  • Digikamera, jota osaat jo valmiiksi käyttää
  • Kannettava tietokone kuvien käsittelyä varten, jos mahdollista
  • Leiriin sisältyy paljon kävelyä (kaupungin kiertely kuvauskohteiden etsimiseksi)
  • Peruskeskusteluun riittävä englannin kielen taito
  • Vähintään 18 vuoden ikä

Lisätietoa leireistä täältä ja täältä.

reykjavik1314-149

Kaikkien leirien osallistujille järjestetään majoitus talossa Reykjavikissa. Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat makuupussit sekä vaihteleviin sääolosuhteisiin sopivaa vaatetusta. Majoitustiloista löytyy suihku, keittiö ja pyykinpesukone. Ruoka valmistetaan itse leirin järjestäjän toimittamista ruoka-aineista.

SEEDS on islantilainen, kulttuurien välisen vuorovaikutuksen ja ympäristönsuojelun eteen työskentelevä kansalaisjärjestö. SEEDS tekee yhteistyötä paikallisyhteisöjen ja –hallinnon sekä muiden islantilaisten yhdistysten kanssa. Vapaaehtoisprojektien tavoitteena on kaikkien osapuolten – vapaaehtoisten ja vastaanottavien paikallisyhteisöjen – molemminpuolinen hyöty. SEEDSin projekteihin osallistuu vuosittain yli 1200 vapaaehtoista 50-60 eri maasta.

Leirille voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen eikä yläikärajaa ole. Vapaaehtoistyötä varten ei tarvita ammatillista osaamista, vaan tärkeintä on kiinnostus yhdessä tekemiseen ja leirin teemoja kohtaan.  Kulut: leirinvälitysmaksu 100€ + KVT:n jäsenmaksu 10/20 €, sekä SEEDSin veloittama leirimaksu. Tämän lisäksi vapaaehtoinen kustantaa itse matkat sekä vakuutuksen. Täältä voit katsoa tarkat ohjeet leirille hakemisesta.

Jos kiinnostuit, haethan mahdollisimman pikaisesti – Islannin leirit ovat hyvin suosittuja, ja paikat täyttyvät nopeasti! SEEDS järjestää talven mittaan useampia leirejä näillä samoilla temoilla, joten voit myös selailla vaihtoehtoisia ajankohtia SCI:n leirinhakusivustolta. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää leireille hakemiseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä:  

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *