Hakuohjeet leirille

1. Hakuajat ja hakemuksen käsittelyaika

Hakemus tehdään leirinhakukoneessa. Haku vapaaehtoisleireille on ympärivuotinen, mutta suurin osa Euroopan leireistä tulee hakuun helmikuusta eteenpäin kevään aikana. Vapaaehtoistyöleirejä järjestetään enimmäkseen touko – syyskuussa.

Etelän leirejä järjestetään ympäri vuoden.

Kannattaa hakea mahdollisimman aikaisin keväällä, niin halutulla leirillä on todennäköisemmin tilaa. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vapaaehtoistyöleirille ei voi mennä hakematta.

Hakemuksen käsittelyyn menee parista päivästä pariin viikkoon, varaa siis tarpeeksi aikaa ennen leirin alkua.

2. Maksut

Leirinvälitysmaksu 90€/ Etelän leirien välitysmaksu 110€
KVT:n jäsenmaksu (jollet jo ole jäsen): 20€/10€
KVT:n jäsenyys on uusittava maksamalla jäsenmaksu kalenterivuosittain.

3. Lisämaksut

Yleensä Euroopan leireillä ei ole lisämaksua. Erityisesti etelän leireille tulee maksettavaksi leirikohtainen maksu isäntäjärjestölle (ei KVT:lle), josta ilmoitetaan leirikuvauksessa. Useinmiten lisämaksu maksetaan käteisenä (poikkeuksena esim. Meksiko).  Joillakin Euroopan leireillä voi myös olla lisämaksuja (esim. Islanti ja Viro).

4. Matkakulut

Vapaaehtoinen vastaa itse matkakuluista leiripaikalle.

5. Maksaminen

 • Maksa maksut  KVT:n tilille FI9880001200069517.
 • Leirimaksun ja jäsenmaksun voi maksaa samassa laskussa. Kerro tietosi KVT:n jäsenrekisteriin lomakkeella täällä, tai merkitse maksun viestiosaan nimesi, syntymäaikasi, osoitteesi ja puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi. Voit lukea täältä lisätietoja jäsenrekisterin ylläpidosta ja tietosuojasta KVT:llä.
 • Jos haluat mennä useammalle kuin yhdelle leirille, maksa kaikista hakemuksista leirinvälitysmaksu, mutta vain yksi jäsenmaksu.
 • Lähetä kopio tai kuva maksutositteesta osoitteeseen . kuvankaappaus maksutiedoista riittää, kuitin ei tarvitse olla virallinen.
 • Käsittelemme hakemukset, kun olemme saaneet kuvankaappauksen/kuitin tai maksu näkyy tilillämme.
 • Jos et saa haluamaasi vapaaehtoispaikkaa emmekä löydä sinulle toista kiinnostavaa mahdollisuutta, niin välitysmaksu palautetaan sinulle kokonaisuudessaan, jäsenmaksua emme palauta. Jos joudut perumaan lähtösi hakemuksen lähettämisen jälkeen, niin ilmoita siitä KVT:n toimistolle. Tässä tapauksessa välitysmaksusta voidaan palauttaa puolet erittäin painavista syistä.

6. Hakemuksen tekeminen

Leirinhakukoneesta löytyvät kaikki leirit koko maailmassa.

 • Leirejä voi hakea maittain tai teemoittain.
 • Hakemus tehdään leirinhakukoneessa.
 • Leirejä voi etsiä rekisteröitymättä
 • Vapaat paikat leirillä näkyvät leirikuvauksessa. Paikat päivitetään leirinhakukoneeseen osittain manuaalisesti, kaikki järjestöt eivät kuitenkaan käytä sitä itse eli paikkatiedot eivät aina ole ajan tasalla.

Kun haluat tehdä hakemuksen leirille:

 •  Rekisteröidy ja täytä kaikki pyydetyt tiedot.
 • Valitse vähintään yksi, enintään kuusi leiriä joille haet. Jos et pääse ensimmäiselle leirille, kokeilemme seuraavia vaihtoehtoja järjestyksessä.
 • Jos haluat mennä useammalle leirille, tee jokaisesta erillinen hakemus.

Jos leirikuvaus on ranskaksi tai espanjaksi, täytä hakemus vastaavalla kielellä, vaikka hakemuslomake olisikin englanniksi.

Emme periaatteessa tiedustele leirin paikkatilannetta vastaanottavalta järjestöltä ennen kuin olet tehnyt leirille hakemuksen.

Muista klikata Final submission – linkkiä hakemuksen viimeiseltä sivulta.

Lähetetty hakemus on sitova ilmoittautuminen leirille.

8. Motivaatiokirje

Joillekin leireille pitää hakemuksen lisäksi tehdä motivaatiokirje eli motivation letter. Jos tästä on maininta leirikuvauksen yhteydessä, tee kirje ohjeiden mukaan leirinhakukoneessa.

9. Viisumi

Maita, joihin viisumi tarvitaan, ovat ainakin Venäjä (HUOM. Venäjälle on aina hankittava humanitaarinen viisumi), USA, Vietnam (jos yli 2 vk), Thaimaa, Uganda ja Tansania sekä monet muut maat. Viisumin saanti voi kestää jopa kuusi viikkoa. Voit katsoa täältä ajankohtaisen viisumitilanteen ulkoministeriön sivuilta.

Vastaanottava järjestö tekee sinulle viisumikutsun, jonka toimitamme sinulle. Kutsulla voit hakea viisumia kyseisen maan suurlähetystöstä/edustustosta. Viisumin hankkiminen ja kustannukset ovat lähtijän vastuulla. Joissain tapauksissa, esimerkiksi Venäjälle lähtiessä, voi olla helpompaa ja nopeampaa hankkia viisumi matkatoimiston kautta. Vapaaehtoistyöleireillä tehdään vapaaehtoistyötä, jota varten ei tarvita työlupaa.

10. Haku joidenkin maiden lastenleireille

Irlannin, Iso-Britannian, Kroatian ja Slovenian lastenleirit – Joissakin maissa on tiukka lainsäädäntö koskien vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa. Tämän vuoksi leiriä varten, jossa ollaan tekemisissä lasten kanssa, tulee täyttää hakemuksen lisäksi joitakin todistuksia tai lähettää rikosrekisteriote. Leirikuvauksessa on maininta, jos näitä lomakkeita vaaditaan ja saat niiden toimittamisesta lisätietoja joko hakuvaiheessa ja leiripaikan saamisen jälkeen. Joillekin leireille saatetaan myös tehdä Skype-haastattelu.

11. Tiedonkulku hakemisen jälkeen ja leirikirje

Tieto leirille hyväksymisestä tulee sähköpostiisi  päivän – viikon sisällä hakemisesta.
Jos tiedot viipyvät, ota yhteyttä KVT:n toimistoon osoitteeseen 

Hyväksymisviestissä pyydämme sinua vahvistamaan osallistumisesi leirille. Joissakin tapauksissa Etelän leirille lähtiessä vapaaehtoisen tulee toimittaa hyväksynnän jälkeen KVT:n toimistolle rikosrekisteriote, erityisesti silloin kun vapaaehtoinen tulee työskentelemään lasten, nuorten tai kehitysvammaisten parissa. Rikosrekisteote maksaa 12 euroa. Hyväksynnän jälkeen KVT:n toimisto lähettää vapaaehtoiselle tarkemmat ohjeet otteen tilaamisesta.

Noin kuukautta ennen leirin alkamista saat leirikirjeen, jossa kerrotaan tarkemmin leirikohteesta, työstä, mukaan tarvittavista varusteista ja matkustusohjeista. Ota yhteyttä KVT:n toimistoon, jos leirikirjettä ei kuulu ajoissa.

12. Leiripaikan peruutus

Jos et pääse leirille, ilmoita peruutuksesta mahdollisimman pian KVT:n toimistolle. Leirinvälitysmaksusta voidaan palauttaa puolet erittäin painavista syistä. Muista, että myöhäinen peruutus tai leirille saapumatta jättäminen merkitsee tavallisesti kokonaan käyttämättä jäävää leiripaikkaa, mistä on harmia sekä leiri-isännille, järjestävälle järjestölle että KVT:lle.

13. Leirin peruuntuminen

Jos leiri peruuntuu, ilmoitamme siitä sinulle heti tiedon saatuamme. Halutessasi voimme yrittää hankkia sinulle paikan jollekin toiselle leirille, mutta mikäli tämä ei onnistu, palautamme leirinvälitysmaksusi. Leirien peruuntuminen on hyvin harvinaista. KVT ei korvaa leirin peruuntumisesta aiheutuvia matka- tai muita kuluja.

 14. Leirin jälkeen

Leirisi jälkeen toivomme, että saamme siitä sinulta palautetta. Palautelomakkeen täyttämisen lisäksi voit tulla kertomaan kokemuksestasi KVT:n valmennuksiin, infoiltoihin tai kirjoittaa siitä jutun nettisivuillemme. Myös valokuvat ovat aina tervetulleita!

Kerro muillekin:

Share

Olet täällä: