Vapaaehtoistyöleirit

Kansainväliset vapaaehtoistyöleirit – talkoohommiin maailmalle!

Kuva - InfoiltaPerustiedot

Kesto: 10 päivää – 3 viikkoa

Hinta: Leirinvälitysmaksu 90€ + KVT:n jäsenmaksu 20€/10€ (leirit Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Hong Kongissa, Japanissa, Taiwanissa ja Etelä-Koreassa)

Leirinvälitysmaksu Etelän leireille 110€ + jäsenmaksu 20€/10€

Ikä: 18+

Hakuaika: Ympärivuotinen, suurin osa leireistä järjestetään kuitenkin kesällä

Aikaisempi kokemus: Ei

Leiripaikat löytyvät Leirinhakukoneesta

 Kenelle?

Kansainväliset vapaaehtoistyöleirit sopivat sinulle

 • Joka olet täyttänyt 18 vuotta (tai joissain tapauksissa 16).
 • Joka haluat vapaaehtoistyöhön ulkomaille, mutta jolle pitkäaikainen oleskelu ei ole mahdollista
 • Joka haluat tehdä käytännön hommia
 • Joka tykkäät tehdä töitä porukalla
 • Jolla on hiukkanen seikkailuhenkeä ja joustavaa elämänasennetta
 • Joka haluat auttaa jotain ruohonjuuritason projektia ja nähdä muutakin kuin nähtävyyksiä
 • Kokemusta vapaaehtoistyöstä ei tarvitse olla!

Mikä vapaaehtoistyöleiri?

Kansainväliset vapaaehtoistyöleirit kestävät kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon  ja niille osallistuu viidestä kahteenkymmeneen vapaaehtoista eri maista. Leirillä tehdään vapaaehtoistyötä jonkun yleishyödyllisen projektin parissa: työ on sellaista, että se ei vaadi erityistä ammatillista osaamista, esim. rakentamista, raivaamista, helppoja korjaustöitä, puutarha- ja peltotöitä, keittiötöitä, tapahtumajärjestelyissä auttamista tai lapsille, vanhuksille tai vammaisille aktiviteettien keksimistä.  Suurin osa leireistä järjestetään kesäaikaan ja vuosittain niitä järjestetään maailmanlaajuisesti yli 1000 eri puolilla maailmaa.

Jos haluat lähteä vapaaehtoiseksi pidemmäksi aikaa, katso Vapaaehtoistyö ulkomailla.

Käytännössä

Leirillä on yleensä yksi tai kaksi leirinvetäjää, joiden tehtävänä on ryhmänohjaaminen. Majoitus leirillä on yleensä suhteellisen yksinkertainen, useimmiten yhteismajoitus patjoilla lattialla. Leirikieli on yleensä englanti, ellei leirikuvauksessa toisin mainita. Normaalilla kouluenglannilla ja motivaatiolla ymmärtää muita pärjää pitkälle! Töitä tehdään 6-8 tuntia päivässä, viisi päivää viikossa. Jokaiseen leiriin kuuluu myös vapaapäiviä. Jokaiseen leiriin kuuluu myös opinto-osuus, jonka aiheena on yleensä jokin isännöivän tahon toimintaan liittyvä aihe.

lauta

Kansainvälisellä vapaaehtoistyöleirillä voit esimerkiksi

 • Auttaa arkeologisilla kaivauksilla Menorcalla
 • Järjestää luovaa toimintaa lapsille Sri Lankassa
 • Osallistua valaidensuojelukampanjaan Islannissa
 • Korjata keskiaikaista linnanrauniota Tsekeissä
 • Osallistua juutalaisen haustausmaan kunnostukseen Ukrainassa
 • Hoitaa eläimiä ja osallistua ympäristönsuojeluun Ecuadorissa

Lue lisää leirien teemoista.

Kuka voi lähteä?

Leirille voi lähteä kuka tahansa täysi-ikäinen, joka on kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Mitään erityisvaatimuksia ei ole. Leirille voi hakea yhdessä ystävän tai puolison kanssa. On olemassa myös erityisiä perheleirejä, joille myös lapset ovat tervetulleita (family camp). Osa leireistä on esteettömiä, leirikuvauksessa mainitaan, mikäli leirille ei voi osallistua liikuntaesteellisenä.

Vapaaehtoisleireillä ei ole yläikärajaa, ja on olemassa myös leirejä 16+ ikäisille vapaaehtoisille. Nämä leirit löydät rekisteröidyttyäsi leirinhakukoneeseen.

Milloin?

Suurin osa leireistä järjestetään touko-syyskuussa, ja ne tulevat hakuun alkukeväästä, yleensä helmi-maaliskuussa. Mitä aikaisemmin haet, sen varmemmin pääset juuri sille leirille jolle haluat. Talvisaikaan leirejä on erityisesti Euroopan ulkopuolella, Euroopassa talvisaikaan leirejä on esimerkiksi Islannissa, Turkissa ja Venäjällä.

Missä?

Perusleireihin lasketaan Euroopan, Yhdysvaltojen, Japanin, Venäjän, Korean,  Hong Kongin, Mongolian ja Turkin vapaaehtoistyöleirit. Etelän leirejä järjestetään Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Mitä maksaa?

Leirinvälitysmaksu vapaaehtoistyötyöleirille 90€/ Etelän leirille 110€
+ KVT:n jäsenmaksu 20€/10€

Joillain leireillä saattaa olla leirikohtainen lisämaksu, josta mainitaan leirikuvauksessa. Yleensä mitään lisämaksua ei ole.  Leirin järjestäjä tarjoaa majoituksen ja ruuan. Jos et saa paikkaa haluamaltasi leiriltä saat leirinvälitysmaksun takaisin. Matkakuluista vapaaehtoinen vastaa itse.

Valmennukset ja infoillat

KVT järjestää valmennuksia ja infoiltoja leireille lähteville vapaaehtoisille keväällä Helsingissä ja yleensä myös Tampereella ja Jyväskylässä. Valmennukseen osallistuminen on edellytys Etelän leireille lähtijöille.

Vakuutusasiat

Perusleirien maksuun sisältyy kattojärjestömme SCI:n sairas- ja tapaturmavakuutus, joka kattaa oleskeluajan leirillä (16-70-vuotiaat). Suosittelemme myös oman matkavakuutuksen hankkimista, sillä vakuutus ei kata matkoja tai aikaa ennen tai jälkeen leirin. EU:n alueella (+Sveitsi ja Norja) on pakollista ottaa mukaan Kelasta saatava eurooppalainen sairaanhoitokortti. Etelän leireille tarvitset oman matkavakuutuksen.

Palanneille

Kun olet palannut leiriltä, olet erittäin tervetullut mukaan KVT:n toimintaan esimerkiksi kertomaan kokemuksestasi infoiltaan, leirinvetäjäksi tai mukaan ideoimaan KVT:n toimintaa. Vuosittain järjestetään kaikille palanneille vapaaehtoisille ja KVT:n leirinvetäjille syksyllä Vapaaehtoispäivät, jossa on mahdollisuus tavata muita vapaaehtoisina olleita ja jakaa kokemuksia.

kotiin

Lisätietoa

Katso usein kysytyt kysymykset ja tarkat hakuohjeet.

Voit ottaa myös yhteyttä:  /+358451049829

Kerro muillekin:

Share

Etelän leirit

Etelän leirit

Etelän leirejä järjestetään Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Lue lisää »

Hakuohjeet leirille

Tarkat hakuohjeet vapaaehtoisleireille ja Etelän leireille

Täältä lyödät yksityiskohtaisen kuvauksen hakuprosessista sekä tietoa viisumista, vakuutuksesta ja muusta tärkeästä!

Lue lisää »

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset vapaaehtoisleireistä ja Etelän leireistä

Täältä saat vastauksen esimerkiksi siihen, voiko seniori-ikäinen hakea leirille, miksi leiri ei näy hakukoneessa ja voiko leirille mennä yhdessä kaverin kanssa, samaten kuin moneen muuhunkin askarruttavaan asiaan.

Lue lisää »

Leirien teemat

Täältä löydät lisätietoa erilaisista leireistä ja niiden teemoista!

Lue lisää »

Leirille lähtijän opas