Vapaaehtoistyöhön El Salvadoriin?

Kiinnostaako työ lasten ja nuorten kanssa? Haluatko kokea väliamerikkalaista solidaarisuutta ja yhteistöasennetta?

Consciente on San Francisco Goterassa, El Salvadorissa, sijaitseva kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on koulutuksen avulla osallistaa paikallisia lapsia ja nuoria yhteiskunnalliseen toimintaan. Järjestön keskeisiä arvoja ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja ympäristönsuojelu. Consciente pyrkii paikallisten nuorten ja lasten opiskelun tukemisen sekä koulutus- ja kulttuuritapahtumien kautta auttamaan lapsia ja nuoria kasvamaan vastuuntuntoisiksi ja itsevarmoiksi toimijoiksi yhteiskunnassa.

Consciente etsii toimintansa tueksi myös kansainvälisiä vapaaehtoisia toimimaan järjestön paikallisten työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa yhteistyössä. Esimerkkejä vapaaehtoistyöstä:

  • Opettaminen paikallisilla ala-asteilla. Opettaa voi vapaaehtoisen ja koulun kiinnostuksen ja tarpeen puitteissa esimerkiksi englantia, musiikkia, kuvaamataitoa tai ympäristökasvatusta.
  • Osallistuminen järjestön koulutus- ja kulttuuritilaisuuksien toteuttamiseen. Consciente järjestää erityisesti paikallisille nuorille koulutusta esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja sukupuolien perinteisten roolien kyseenalaistamiseen liittyen.
  • Omien työpajojen järjestäminen järjestön tuella. Mahdollista on vetää esimerkiksi kieli- tai musiikkikursseja järjestön kanssa paikallisille nuorille.

Vapaaehtoiselta positiivista ja ennakkoluulotonta asennetta. Espanjan kieli tulisi olla ainakin tyydyttävällä tasolla ja vapaaehtoisen tulee olla oma-aloitteinen ja luova. Vapaaehtoisen tulisi myös kyetä sopeutumaan yksinkertaisiin asuinolosuhteisiin. Vapaaehtoisuusjakso voidaan sopia 3-9 kuukauden mittaiseksi. Kuukausimaksu on 150 dollaria, joka sisältää kuljetukset lentokentältä projektiin ja takaisin, majoituksen, työssä tarvittavat materiaalit ja henkilökohtaisen tuen vapaaehtoisuuden aikana. Haku on ympärivuotinen.

Lue täältä lisää vapaaehtoistyöpaikoista ja täältä vapaaehtoistyöhön hakemisesta. Kysymyksiä? Ota yhteyttä KVT:n toimistoon osoitteeseen: .

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

ESC-vapaaehtoiseksi kattojärjestöömme

Kattojärjestömme Service Civil International (SCI) hakee vapaaehtoista työskentelemään Peace in Practice -projektin parissa 8 kuukaudeksi Belgiaan.

Lue lisää »

Ryhmä ihmisiä pienellä sillalla.

Vapaaehtoistyöhön Venäjälle opetustaitoja kartuttamaan

Kiinnostaako vapaaehtoistyö, mutta haluaisit välttää lentämistä? KVT: n kautta pitkäaikaisvapaaehtoiseksi voi lähteä ulkomaille myös kohteisiin, joissa kansainvälisen kokemuksen saamisen ja rauhantyön voi tavoittaa myös maateitse.

Lue lisää »

Vapaaehtoisia metsässä Ranskan Guayanassa

ESC-projekti Ranskan Guayanassa keväällä 2020

ESC-projekteja on tarjolla useimmiten Euroopassa, mutta tämän projekti vie sinut Etelä-Amerikkaan. Lähde tutustumaan perinteisiin viljelytapoihin ja kehittämään vapaaehtoistoimintaa paikallisiin yhteisöihin.

Lue lisää »