Toiminta Suomessa

Mukaan KVT:n toimintaan Suomessa!

KVT:n toiminta on paljon muutakin kuin ulkomaille vapaaehtoistyöhön ja leireille lähetettäviä vapaaehtoisia. KVT on vapaaehtoisten järjestö, jossa vapaaehtoiset tekevät toiminnan linjaukset sekä suunnittelevat ja järjestävät monenlaista toimintaa vapaaehtoisvaihdoista ja käytännön hallinnosta huolehtivien toimiston työntekijöiden tuella.

KVT:n aktiivina voit oppia paljon käytännön järjestötyöstä, tavata uusia ihmisiä, ideoida ja kehittää pienen järjestön toimintaa. KVT:ssä vapaaehtoisten omille ideoille on tilaa! Toiminta on avointa kaikille ja kaikenlaisille ihmisille. Ennakko-osaamista ei tarvitse olla: työ tekijäänsä opettaa. Osallistumiseen on monenlaisia tapoja: osa vaatii enemmän sitoutumista, mutta myös lyhytaikaisia hommia on tarjolla. Yleensä vapaaehtoistyö KVT:ssä tapahtuu erilaisissa työryhmissä, joiden koostumus ja aktiivisuus vaihtelee riippuen ajankohdasta ja vapaaehtoisten kiinnostuksesta.

Suomen toiminnassa mukana olevat aktiivit osallistuvat myös kattojärjestömme SCI:n kansainväliseen toimintaan, kuten seminaareihin ja kokouksiin. Lue niistä lisää täältä!

talvileiri

Helppoja ja vähän työläämpiä tapoja toimia KVT:ssä

Vinkkaa leirikohde tai järjestä vapaaehtoistyöleiri

KVT:lle etsitään vuosittain uusia leiri-isäntiä. Oletko mukana toiminnassa, joka voisi järjestää vapaaehtoistyöleirin, tai onko sinulla suhteita mahdollisiin työleirikohteisiin? Tai oletko keksinyt mahtavan idean vapaaehtoistyöleiristä? Kerro ajatuksistasi, saat kaiken mahdollisen tuen KVT:ltä! Katso kesän 2018 leirikohteet sekä lisätietoa leirien järjestämisestä täältä.

Tule leirinvetäjäksi!

KVT:lle etsitään joka vuosi leirinvetäjiä. Leirinvetäjänä oppii ryhmänohjauksesta ja saa kansainvälistä kokemusta! Lisätietoa leirinvetämisestä sekä lista kesän 2018 leireistä Suomessa.

Johtokunta

KVT:n johtokunta tekee päätökset KVT:n toimintaan liittyen, suunnittelee ja myös toteuttaa toimintaa. Jäsenyys johtokunnassa on kaksivuotinen, ja uusia jäseniä etsitään aina syksyisin syyskokouksen aikaan. Katso nykyisen johtokunnan esittely täältä.

Etelän vapaaehtoistyön kehittäminen

Etelän vapaaehtoistyön ja pitkäaikaisen vapaaehtoisuuden kehittämisryhmässä haastatellaan ja valmennetaan vapaaehtoistyöhön lähtijöitä sekä järjestetään palanneiden tapaamisia. Jos sinulla on jo kokemusta pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä tai vapaaehtoistyöstä etelässä ja haluaisit osallistua toimintaan, niin ota rohkeasti yhteyttä Meriin:

workcamp memoryValmentajana toimiminen

Vapaaehtoistyöhön lähtijöille ja leirinvetäjille järjestetään vuosittain valmennuksia, jotka ovatkin kenties hauskinta KVT:n toimintaa. Valmennuksiin tarvitaan aina valmentajia, sekä monenlaisia käytännön järjestelyitä tekeviä ihmisiä.

Mukaan valmennukseen voi tulla kertomaan omista kokemuksistaan, ja vaikka leikittämään valmennettavia leirillä opituilla leikeillä, mutta toki pedagogista osaamistaan tai fasilitaatioideoitaan pääsee toteuttamaan, jos vain haluaa. Lue täältä lisää valmennuksista.

Viestintä

Pidätkö kirjoittamisesta? Kirjoita tarina esimerkiksi KVT:n blogiin, uutiskirjeeseen tai lähetä kuvia Instagramia varten! Otitko valokuvia leirillä tai vapaaehtoistyössä, joita voisi käyttää KVT:n viestinnässä? Etsimme myös aina graafisesta suunnittelusta ja kuvittamisesta tietäviä suunnittelemaan KVT:n viestintämateriaaleja sekä videoiden tekemisestä ymmärtäviä vapaaehtoisia osallistumaan toimintaamme.

Vieläkin helpommin voit osallistua KVT:n viestintään: tykkää Facebook-sivusta, seuraa Twitteriä ja Instagramia, jaa postauksiamme ja anna sanan kiertää toiminnastamme! Jos sinulla on ideoita liittyen viestintään, ota yhteyttä osoitteeseen

Juhlat, talkoot, infoillat

KVT järjestää monenlaisia tapahtumia: infoiltoja vapaaehtoistyöstä, eri maiden kulttuuriin liittyviä teemailtoja, pikkujouluja ja perinteiset Satakielen laulujuhlat Lammassaaressa kesäkuun alussa. Myös talkoita tai ns. minityöleirejä järjestetään eri paikoissa, esimerkiksi vastaanottokeskuksissa tai leirejä järjestävien tahojen luona. Juhlien tai talkoiden järjestelyyn voi mielellään tulla mukaan sekä tietenkin ehdottaa omia ideoitaan mahdollisiksi talkoopaikoiksi tai vaikkapa teemaillan aiheeksi.

letkajenkka

Paikallisryhmätoiminta

Jos et asu Helsingissä, voit osallistua KVT:n paikallisryhmien toimintaan. Paikallisryhmien aktiivisuus vaihtelee, mutta yleensä paikallisryhmätoimintaa on Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä. Voit itsekin perustaa paikallisryhmän omalle paikkakunnallesi. Paikallisryhmät tekevät kaikkea, mitä muutenkin KVT:ssä tehdään sekä keksivät omia ideoitaan toimintaan: esimerkiksi leirillelähtijöiden iltoja, esittelevät KVT:n toimintaa tapahtumissa ja etsivät uusia leiri-isäntiä ja järjestävät talkoita. Lisätietoa paikallisryhmien toiminnasta ja niiden yhteystiedot täällä. 

Jos omalla paikkakunnallasi ei ole muita KVT:n vapaaehtoisina olleita, voit ryhtyä paikkakuntasi KVT -yhdyshenkilöksi, johon muut KVT:n toiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteyksissä.

Tervetuloa mukaan KVT:n kirjavaan joukkoon! Jos haluat olla mukana Suomen vapaaehtoistoiminnassa, tilaa KVT:n uutiskirje ja tule mukaan tapahtumiimme. Voit myös ottaa yhteyttä toimistoon tai puheenjohtaja Anni Lamposeen () ja kertoa, mitä haluaisit tehdä tai muista ideoistasi toiminnan suhteen.

Kerro muillekin:

Share

Tule leirinvetäjäksi!

Leirin vetäminen

KVT valmentaa jokaiselle Suomessa järjestettävälle vapaaehtoistyöleirille vähintään yhden leirinvetäjän. Leirinvetäjäksi sopii kuka tahansa: reippaus, avoimuus ja ennakkoluulottomuus riittävät!

Lue lisää »

KVT:n paikallisryhmät

KVT:llä on paikallisryhmätoimintaa Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä!

 

Lue lisää »

Maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille

Maahanmuuttaja tai turvapaikanhakija, tule KVT:n vapaaehtoiseksi Suomen vapaaehtoisleireille!

Immigrant or asylum seeker, come to volunteer in a work camp!

Lue lisää »

Valmennukset ja vapaaehtoispäivät

KVT järjestää valmennuksia kaikille vapaaehtoistyöhön lähtijöille ja leirinvetäjille. Syksyllä kaikki ovat tervetulleita vapaaehtoispäiville.

Lue lisää »

Blogi

Elämää ja vapaaehtoistyötä Skotlannissa Eiggin saarella

Teksti ja kuvat: Elina Rönkä. Tutustuin KVT:n toimintaan ensimmäistä kertaa, kun osallistuin 17-vuotiaana yhdessä Luonto-Liiton kanssa järjestetylle sipoolaisen niittyalueen raivausleirille. Olin aika eristäytynyt tapaus ja käytännön tekeminen yhdessä muiden kanssa oli minulle vähän kuin taikatemppu, joka teki sosiaalisuudesta helpompaa. Olen tämän jälkeen osallistunut viidelle vapaaehtoistyöleirille Ruotsissa, Saksassa, Tshekissä ja Irlannissa.

Lue lisää »

Järjestä vapaaehtoistyöleiri!

aijala2_2014Täältä lisätietoa Suomessa järjestettävistä vapaaehtoistyöleireistä