Vapaaehtoistöitä tarjolla Ugandassa

Ugandassa on tarjolla paljon hienoja pitkäaikaisvapaaehtoistyön paikkoja! KVT:llä on pitkä ja onnistunut yhteistyö Ugandan järjestävän tahon, UPA:n, kanssa, ja vapaaehtoisia on lähtenyt Suomesta Ugandaan eripituisiksi ajoiksi tänäkin vuonna. Ugandassa on tarjolla useita projekteja keskittyen työhön yhteisöjen ja lasten parissa.

Ugandalainen kumppanimme UPA (Uganda Pioneers’ Association) toimii Kampalasta käsin useilla eri alueilla. UPA on toiminut vuodesta 1989 tavoitteenaan tarjota nuorisolle projekteja vapaaehtoistyön ja paikallisten yhteisöjen parissa. Järjestön kouluttaa nuorisoa eri teemojen parissa, mm. HIV/AIDS, sukupuolikysymykset, demokratia ja rauha, kulttuuriperintö. Ugandassa on tarjolla useita projekteja, joista esimerkkeinä tässä kaksi.

Centre for Special Abilities

Projektissa on tarjolla esimerkiksi 1-3 kuukauden (tai pidemmän ajan) vapaaehtoistyötä erityislapsille suunnatussa keskuksessa. Vapaaehtoistyöntekijä pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan oppitunteja (mm. musiikki, taide, käsityöt, lukeminen ja kirjoittaminen) ja aktiviteetteja (esimerkiksi juhlia, retkiä, pelejä) lapsille paikallisten työntekijöiden apuna. Lisäksi vapaaehtoinen voi osallistua opettajien ja vanhempien tapaamisten järjestelyihin, nettisivujen ja sosiaalisen median ylläpitoon.

Vapaaehtoiselta odotetaan halua työskennellä lasten kanssa ja kykyä ymmärtää näiden erityistarpeita. Vapaaehtoisen tulisi kyetä myös sopeutumaan joustavasti vaihtuviin tilanteisiin ja kommunikoida lapsille soveltuvalla tavalla. Muita hyödyllisiä taitoja ovat luovuus, huumorintaju, kärsivällisyys ja halu oppia uutta.

Community Empowerment for Village Development

Tässä hankkeessa vapaaehtoinen työskentelee Kampalan lähistöllä olevan slummialueen nuorten ja lasten hyväksi vähintään 1 kuukauden mittaisissa jaksoissa. Vapaaehtoisen tehtävät vaihtelevat yhteisöjen tiedottamisesta päiväkotiryhmien kanssa työskentelyyn, joten vapaaehtoisen olisikin hyvä valmistautua erilaisiin tehtäviin: paikallisjärjestön tiedotteen ja raportoinnin tekemiseen, varainkeruun toteutukseen, projektien koordinointiin ja seurantaan, nettisivujen ja sosiaalisen median ylläpitoon, yhteisöprojektien toteutukseen ja toimistotehtävien hoitamiseen. Yhteisön parissa toteuttavat projektit käsittelevät erilaisia aiheita hygieniakoulutuksesta IT-taitojen ja seksuaaliterveyden opetukseen.

Vapaaehtoiselta odotetaan halua työskennellä lasten ja slummialueen yhteisöjen kanssa, mikä vaatii myös henkistä vahvuutta. Vapaaehtoiselle on hyödyksi sosiaalialan opinnot, IT-taidot ja kyky sopeutua erilaisiin olosuhteisiin.

Kulut ja käytännön järjestelyt

Kummassakin hankkeessa vapaaehtoisilla on mahdollisuus majoittua joko kotimajoituksessa tai UPA:n vierastalossa. Vapaaehtoinen maksaa paikanpäällä 500€ kertamaksun 1-3 kuukauden ajalta, jonka jälkeen lisäkuukaudet maksavat 80€/kk. Maksu sisältää mm. noudon lentokentältä/bussiasemalta vapaaehtoisen saapuessa, valmennuksen, majoituksen, veden, kaasun/sähkön/hiilen, keittiövälineet (vierasmajassa ruonalaittomahdollisuus). Vapaaehtoisten tulee maksaa KVT:lle 260 euron välitysmaksu sekä KVT:n jäsenmaksu.

 

Lue täältä lisätietoja vapaaehtoiseksi hakemisesta. Kysymyksiä? Ota yhteyttä: 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *