Vapaaehtoiseksi Viroon Hiidenmaan saarelle?

Oletko luonnonläheinen, pidätkö ruumiillisesta työstä ja eläinten kanssa työskentelystä? Lähde vapaaehtoiseksi Viroon Hiidenmaan saarelle Aliksaare-maatilalle!

Hiidenmaa on Viron toiseksi suurin saari, jonka asukkaat tunnetaan vieraanvaraisuudestaan ja hyvästä huumorintajustaan. Aliksaaressa tarkoituksena on ollut luoda kestävä elintapa, tukea saaren perinteistä elintapaa ja kehittää luomuviljelyä sekä lisätä kansainvälisiä yhteyksiä. Maatilalla on myös tärkeä rooli saaren rannikkoniittyjen hoitamisessa, jotka ovat muuttolintujen tärkeän vaellusreitin varrella ja kuuluvat EU:n NATURA-alueeseen.

Vapaaehtoisen pääasiallisiin tehtäviin kuuluu meren läheisyydessä sijaitsevista laidunalueista huolehtiminen (aitojen korjaus ja rakennus, laidunalueiden puhtaanapito ym.), rannikon puhdistaminen mereltä tulevasta jätteestä sekä lehmien ruokinnassa ja lypsämisessä auttaminen. Työtä tehdään säästä riippuen lähinnä ulkotiloissa, 6-8 tuntia päivässä. Toukokuussa ja lokakuussa tilalla järjestetään myös kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri, jonka osallistujat työskentelevät yhdessä vapaaehtoisen kanssa. Täältä voi myös katsoa tilan toiminnasta kertovan videon.

Vapaaehtoisen toivotaan olevan kätevä käsistään, avarakatseinen ja sopeutuvan elämään yksinkertaisissa oloissa. Myös hyvä fyysinen kunto ja ajokortti olivat suositeltavia. Vapaaehtoinen majoittuu asuntovaunuun ja laittaa enimmäkseen itse ruokansa joka tulee läheisiltä maatiloilta. Tilalla tupakoiminen on kielletty.

Vapaaehtoiselle kustannetaan ruoka ja majoitus, mutta hänen tulee saapuessaan maksaa 150 euron rekisteröitymismaksu.

Lue täältä vapaaehtoispaikan yksityiskohtaisempi kuvaus EST MTV1 ALLIKSAARE FARM ja täältä lisätietoja vapaaehtoiseksi hakemisesta. Jos kiinnostuit, niin voit myös ottaa yhteyttä Meriin:

Viro_maisema_pakattu

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Lähde vapaaehtoistyöhön Yhdysvaltoihin!

Vuosi Stanton Homessa on ollut elämää mullistava kokemus. Tuntuu, että joka päivä olen oppinut uutta itsestäni tai elämästä. Kiitos kuuluu kaikille täällä tapaamilleni ihmisille sekä erityisesti Stanton Homen mahtaville asukkaille, saksalaiselle ja brasilialaiselle ”siskolleni” sekä amerikkalaiselle ”house mumille”. Löysin valtameren takaa toisen perheen sitä lainkaan odottamatta.

Lue lisää »

Uusia vapaaehtoishankkeita Malawissa ja Etelä-Afrikassa

Haluatko tutustua uusiin kumppaneihin ja uusiin hankkeisiin? Oletko kiinnostunut tukemaan nuoria oppimisessa ja IT-taitojen kehittämisessä, auttamaan paikallisten järjestöjen toiminnassa sekä tutustumaan paikalliseen elämään käytännön tasolla? Näiden kahden hankkeen kautta voit olla mukana käynnistämässä yhteistyötä uusien kumppanien ja hankkeiden kanssa.

Lue lisää »

Vapaaehtoiseksi Peruun? Englantia, taidetta, shakkia ja paljon muuta!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Järjestöön etsitään vapaaehtoisia englannin, taideaineiden ja shakin opettajia sekä avustajaa kirjastotoimintaan. Kaikkiin näihin hommiin on mahdollisuus yhdistää muita tehtäviä hakijoiden kiinnostuksen mukaan!

Lue lisää »