Vapaaehtoinen valokeilassa

AnniLamponen_kuvaKUKA OLET JA MITÄ TEET?

Olen Anni, helsinkiläinen vastavalmistunut ranskan ja enkun ope ja toimin tällä hetkellä KVT:n varapuheenjohtajana.

MIKSI JA MILLOIN ALOIT TEHDÄ VAPAAEHTOISTYÖTÄ?

Vapaaehtoistyötä olen tehnyt koko ikäni urheiluseuroissa ja yliopistolla ainejärjestössä sekä opiskelijapolitiikassa. Perheessäni on aina oltu aktiiviisia vapaaehtoistyöntekijöitä, joten omena ei kauas pudonnut…Innostun helposti jutuista, joihin uskon ja sen jälkeen painetaankin yleensä sata lasissa. Vapaaehtoistyössä on parasta yhdessä tekeminen ja se, kun näkee omat kättensä jäljet!

MITEN PÄÄDYIT MUKAAN KVT:N TOIMINTAAN?

Löysin KVT:n, kun kartoitin eri mahdollisuuksia lähteä vapaaehtoiseksi ulkomaille ja lähdinkin sitten KVT:n välittämänä pitkäaikaisvapaaehtoiseksi Ugandaan opettamaan englantia ja ranskaa ja vähän muutakin. Oli huippua päästä mukaan paikalliseen elämään ja työyhteisöön, ja oppilaideni kanssa käymät keskustelut olivat parasta koko reissussa! Sen jälkeen KVT:n toiminta ja ihmiset, jotka siinä ovat mukana, veivät mennessään ja huomasin, että tällaisessa työssä haluan olla mukana!

MITÄ OLET PUUHAILLUT KVT:SSÄ ja Service Civil Internationalissa?

KVT:n johtiksessa harjoittelin ensin vuoden varajäsenenä ja tänä vuonna toiminkin jo varapuheenjohtajana. Eniten teen juttuja etelän vaihdon ja pitkäaikaisvapaaehtoisuuden parissa, mutta kyllä minut taitaa löytää lähes jokaisesta tapahtumasta jollain lailla. SCI:n Afrikan työryhmään liityin viime vuonna, ja siellä pidämme yhteyttä Afrikan kumppanijärjestöihimme sekä autamme ja arvioimme vapaaehtoisvaihtoa heidän kanssaan.

MIKÄ ON PARASTA KVT:N VAPAAEHTOISENA TOIMIMISESSA?

Ehdottomasti ihmiset! Ja se, mitä työtä teemme yhdessä. Löysin KVT:sta itselleni kuin perheen, jonka kanssa on mukava tehdä asioita yhdessä ja muuttaa maailmaa pienin askelin. Vaikka kaikki KVT:n ja SCI:n hommat välillä vievätkin paljon aikaa, ei se koskaan haittaa, sillä se on työtä, josta nautin ja jonka tekemiseen uskon lujasti!

TERVEISET KVT:STÄ JA VAPAAEHTOISTYÖSTÄ KIINNOSTUNEILLE?

Tervetuloa mukaan! KVT:lla osallistumiskynnys on todella matala, ja kaikille varmasti löytyy aina jotain pienempää tai suurempaa tekemistä, oli se sitten Suomessa tai ulkomailla. Järjestöhommissa oppii itsestään, tekee töitä tiimissä ja voi samalla oppia myös uusia taitoja. Mielestäni tässä yhteisössä on hyvä olla ja tekeminen on palkitsevaa, eli mukaan vaan!

Anni Lamponen

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *