Vapaaehtoinen valokeilassa

AnnaStiinaLundqvist_leirikuva Englannista_maalausKuka olet ja mitä teet?

Anna-Stiina Lundqvist, Kepan viestinnän asiantuntija.

Mikä on sinun yhteytesi KVT:hen?

Osallistuin ensimmäiselle vapaaehtoistyöleirilleni Kataloniassa elokuussa 1997. Aktivoiduin enemmän Turun paikallisryhmässä alkuvuodesta 1998 ja toimin muun muassa ryhmän talousvastaavana. Sittemmin toimin useamman vuoden KVT:n johtokunnassa Turun paikallisryhmän edustajana.

Mitä teit KVT:n vapaaehtoisena?

Osallistuin yhteensä kuudelle vapaaehtoistyöleirille Kataloniassa, Berliinissä, Etelä-Englannissa, Philadelphiassa sekä Suomessa Suomussalmella ja Maarianhaminassa. Turun paikallisryhmässä toimin vapaaehtoisena muun muassa Pansion vastaanottokeskuksessa, Aurinkotehtaalla Emmauksen kirpputorilla sekä Estelle -laivalla. Osallistuimme lisäksi Tools for Tanzania -keräykseen, teimme IPS -radiouutisia sekä autoimme Turussa järjestetyn leirin järjestelyissä. Majoitin myös lukuisia Turun kautta vapaaehtoistyöleirille tulossa olleita vapaaehtoisia. Tämän lisäksi osallistuin kansainvälisiin seminaareihin Suomessa ja ulkomailla ja olin aktiivisesti mukana KVT:n vuotuisten tapahtumien järjestelyissä. Vantaalle muutettuani osallistuin lisäksi esimerkiksi Kuusiluodon talkoisiin ja Rauhanaseman torstaitalkoisiin.

AnnaStiinaLundqvist_leirikuva Suomussalmelta_pieniKuva: Anna-Stiina Lundqvist, leirillä Suomussalmella

Onko vapaaehtoistyön tekeminen vaikuttanut työllistymiseesi?

On, sillä järjestösektorilla KVT-menneisyyttäni on arvostettu. KVT on myös opettanut sellaisia työelämässä hyödyllisiä taitoja kuin kokoustekniikkaa, järjestön taloudenpitoa, tapahtumajärjestelyjä ja vapaaehtoisten kanssa toimimisen saloja.

Teetkö tällä hetkellä vapaaehtoistyötä?

Elämäntilanteeni vuoksi aika vähäisissä määrin. Olen viime aikoina pyrkinyt aktivoitumaan turvapaikanhakijoiden tukitoiminnassa.

AnnaStiinaLundqvist_leirikuva EnglannistaKuva: Anna-Stiina Lundqvist, leirikuva Etelä-Englannista tammikuulta 2001.

Paras muistosi KVT:stä?

Usea lähimmistä ystävistäni on KVT-ajoilta. On vaikea sanoa yksittäistä parasta muistoa: leireillä kohdatut ihmiset ja merkitykselliseltä tuntunut työ on jättänyt minuun jälkensä. Toisaalta ihan vain samanhenkisten ystävien kanssa ajanvietto ja ”maailmanparannus” on ollut tärkeää. Mieleen nousee niin lukuisa määrä hienoja muistoja, että niistä on mahdotonta valita parasta.

Viestisi järjestötoiminnasta uraa toivovalle?

Tee monipuolisia vapaaehtoistöitä järjestössä jo opiskeluaikana, niin saat eväät alalle työllistymiseen. Käytännön kokemus ja järjestöalan toimijoihin tutustuminen on monin verroin tärkeämpää kuin pelkkä teoreettinen asiantuntemus.

AnnaStiinaLundqvist_ryhmäkuvaRauhanseminaari_Tsekki_pieniKuva: Anna-Stiina Lundqvist, rauhanseminaari Tsekissä vuonna 2001.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *