Uusia vapaaehtoishankkeita Malawissa ja Etelä-Afrikassa

Haluatko tutustua uusiin kumppaneihin ja uusiin hankkeisiin? Oletko kiinnostunut tukemaan nuoria oppimisessa ja IT-taitojen kehittämisessä, auttamaan paikallisten järjestöjen toiminnassa sekä tutustumaan paikalliseen elämään käytännön tasolla? Näiden kahden hankkeen kautta voit olla mukana käynnistämässä yhteistyötä uusien kumppanien ja hankkeiden kanssa.

South Africa Volunteer Work Camp Association

Kuva: South Africa Volunteer Work Camp Association, facebook.com/SAVWAza/

SAVWA AfterSchool Programme

Etelä-Afrikassa, Pretoriassa,  kumppanimme South Africa Volunteer Work Camps Association tarjoaa kahta uutta hanketta vapaaehtoisille. SAVWA AfterSchool Programme on kouluikäisille tarkoitettu ohjelma, jossa vapaaehtoiset ja paikalliset yhdessä tukevat nuoria mm. englannin ja matematiikan opinnoissa tai muissa heidän elämäntilanteisiinsa liittyvissä ongelmissa. Lisäksi vapaaehtoisten odotetaan osallistuvan järjestön hallinnolliseen työhön sekä yhteisön tiedottamiseen.

Tähän paikkaan sovit jos olet valmis tutustumaan yhteisöön ja elämään osana heidän arkeaan, kiinnostunut kohtaamaan uusia ihmisiä ja käyttämään omia taitojasi yhteisön hyväksi. Lisäksi pystyt sitoutumaan hankkeeseen vähintään kuukaudeksi.

Hankkeeseen osallistuvan täytyy hankkia vakuutus. Kuukausimaksu hankkeessa on 250€ jolla katetaan majoitus ja ruokakulut sekä mahdollset hallinnolliset kulut ja yhteydenpidon kulut.

 

ICT skills for youth

Malawissa, Chikwawassa, on uusi partneri SURCOD (Sustainable Rural Community Development), jonka kautta voit hakea vapaaehtoiseksi ICT skills for youth -hankkeeseen. SURCODin tavoitteena on yhdessä paikallisen hallinnon ja yhteisöjen kanssa toteuttaa hankkeita eri teemoilla, jotka tavoittavat erityisesti maaseudun ihmisiä. Nyt tarjolla olevassa hankkeessa vapaaehtoiset osallistuvat koululaisten IT-taitojen opetukseen niin itse tietokoneen kuin erilaisten ohjelmistojen käytössä.

Vapaaehtoisilta toivotaan hyviä IT-taitoja tätä hanketta silmälläpitäen, mutta vapaaehtoinen voi taitojensa mukaan mahdollisesti osallistua muihinkin SURCODin hankkeisiin. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus majoittua perheessä. Vapaaehtoisen odotetaan sitoutuvan hankkeeseen vähintään kuukaudeksi.

Hankkeeseen osallistuvan täytyy hankkia vakuutus. Vapaaehtoiselta peritään 500€ maksu 1-3 kuukauden osallistumisesta ja tästä eteenpäin 80€/kk. Maksulla katetaan majoitus ja ruokakulut, nouto lentokentältä sekä mahdollset hallinnolliset kulut ja yhteydenpidon kulut.

 

Kummassakin hankkeessa vapaaehtoisten tulee maksaa KVT:lle 260 euron välitysmaksu sekä KVT:n jäsenmaksu.

Lue täältä lisätietoja vapaaehtoiseksi hakemisesta. Näistä ja monista muista pitkäaikaisvapaaehtoisille suunnatuista hankkeista löydät lisätietoa täältä.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *