Tule KVT:n leirinvetäjäksi!

Haluatko kansainvälistä työkokemusta Suomessa, mukavan vapaaehtoispestin ja nähdä Suomea eri vinkkelistä?

KVT järjestää kesällä 2015 eri puolella Suomea vähintään 5 kansainvälistä vapaaehtoistyöleiriä, joille etsitään suomalaisia leirinvetäjiä. Leirit ovat noin kahden viikon mittaisia ja ajoittuvat kesä-elokuulle. Katso leirien kuvaukset täältä.

Leirinvetäjän tehtävänä on toimia linkkinä leiri-isännän, leiriläisten ja KVT:n toimiston välillä. Keväällä leirinvetäjät kirjoittavat leiri-isäntien avustuksella leirikirjeet. Leirin alussa he toimivat ryhmän vastaanottajina, auttavat vapaaehtoisia ryhmähengen muodostumisessa sekä leiri-isäntää yleisessä koordinoinnissa. Varsinainen työnohjaus on kuitenkin leiri-isännän vastuulla, sillä vetäjät ovat vapaaehtoisia muiden vapaaehtoisten joukossa ja tekevät työtä siinä missä muutkin leiriläiset. Leirin jälkeen vetäjät kirjoittavat raportin KVT:lle.

Leirinvetäjälle tärkeintä on avoin, reipas ja ennakkoluuloton asenne. Aiempi kokemus vapaaehtoistyöleiriltä tai ryhmien vetämisestä on eduksi. Myös englannin kielen taito on tarpeen. Leirin vetämisestä ei makseta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

Tulevan kesän leirinvetäjille järjestetään valmennus Tallinnassa 7.-10.5. ja Suomessa kesäkuun alussa. Valmennuksessa käsitellään leirinvetäjän tehtäviä, kulttuurien kohtaamista, erilaisia ryhmätyömetodeja, mahdollisia ongelmatilanteita sekä kuullaan kokemuksia leirin vetämisestä. Valmennus on kaikille leirinvetäjille pakollinen.

Lue täältä lisää leirinvetäjänä toimimisesta ja täältä Veneskosken leirillä vetäjänä viime kesänä toimineen Annan esittely.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä Jenniin KVT:n toimistolla:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *