Talvileirille Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan?

Jutta Tiilikainen- Indonesia 2014

Jutta Tiilikainen – Mankang, Indonesia 2013

Suurin osa KVT:n leiritarjonnasta sijoittuu kesäaikaan, mutta myös talvella on mahdollista lähteä vapaaehtoistyöleirille. Erityisesti Etelän kumppanijärjestöt järjestävät paljon mielenkiintoisia leirejä myös talvisaikaan!

Tällä hetkellä Etelän leirejä on tarjolla ainakin Botswanassa, Jordaniassa, Keniassa, Meksikossa, Tansaniassa, Sri Lankassa, Intiassa, Thaimaassa ja Ugandassa sekä Indonesiassa, Vietnamissa ja Nepalissa. Myös Japanissa, Taiwanissa ja Hong Kongissa on mahdollista osallistua vapaaehtoistyöleirille.

Etelän leirien osanottajilta toivomme vähintään 20 vuoden ikää, aikaisempaa leirikokemusta tai muuta sopivaa kansainvälistä kokemusta. Etelän leireillä on myös yleensä käytössä ohjelmamaksu, joka kattaa asumisen ja ruuan. Maksu maksetaan paikalliselle järjestölle. Lue lisää Etelän leireistä täältä.

Tässä  esittelyssä joitakin Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan leirejä, kaikki leirit löytyvät leirinhakukoneesta.

Thaimaa

TH-DA 13.5801 – Ta Yang Learning Home

Ajankohta: 15.-28.1.2015

Ta Yang Learning Home on muslimikylä, joka sijaitsee Thaimaan eteläosissa Andamaanienmeren lähellä. Kylän perusajatuksena on tarjota lapsille oppimismahdollisuuksia kotioloissa ja epämuodollisessa ympäristössä. Kansainvälisten vapaaehtoisten toivotaan tarjoavan lapsille mahdollisuuden oppia englantia ja kansainvälisyyskasvatusta sekä järjestävän muita toiminnallisia työpajoja. Leirille osallistuvien vapaaehtoisten toivotaan olevan avarakatseisia ja oppimishaluisia, kykenevän sopeutua yksinkertaisiin paikallisiin elinoloihin ja haluavan tutustua paikallisiin ihmisiin ja thaikulttuuriin. Thaikielen alkeiden osaaminen on plussa, mutta ei pakollista, sillä myös leirin aikana on mahdollista oppia kieltä! Lue täältä leirin tarkempi kuvaus.

Indonesia

ID-IIW 10.1501 – Mankang Camp 15-1

Ajankohta: 13.-26.1.2015

Mankangin kylä sijaitsee Länsi-Samarangin rannikolla, jossa perinteisiä elinkeinoja ovat kalastus ja maanviljely. Rannikko kärsii kuitenkin voimakkaasta eroosiosta, jonka vuoksi perinteisten elinkeinojen harjoittaminen on tullut hankalammiksi ja pakottaa kalastajat tekemään pidempää päivää ja työskentelemään kauempana rannikosta. Leirillä vapaaehtoiset istuttavat mangrovepuita, järjestävät ympäristökasvatusta paikallisille lapsille, tekevät kouluvierailuja ja leivittävät yleistä ympäristötietoutta Mankangin alueella. Lue täältä leirin tarkempi kuvaus.

Tansania

TZ-ZYV 10.16 -Environmental Cleaning And Renovation in ZANZIBAR ISLANDS

Ajankohta: 2.-20.2.2015

Lähde leirille ihanalle Sansibarin saarelle! Leirillä kunnostetaan paikallista koulua (maalataan seiniä ja kunnostetaan lattiaa), korjataan kylätietä, istutetaan puita ja tehdään muita aktiviteetteja, joilla halutaan kasvattaa paikallisten tietoutta ympäristöstä. Vapaaehtoisten toivotaan olevan kiinnostuneita ympäristöasioista, pitävän nuorten kanssa työskentelystä, joustavia ja sopeutumiskykyisiä sekä luovia. Leirikielet ovat englanti ja swahili. Lue täältä leirin tarkempi kuvaus.

Lisätietoja saa KVT:n toimistosta Meriltä:

Riina Sinkko, Uganda 2014

Riina Sinkko, Uganda 2014

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *