Suojelemaan Murmanskin alueen luontoa?

Lovozeron luonnonsuojeluleirillä on vielä tilaa

KVT ja venäläinen ympäristöjärjestö Kola Nature ovat järjestäneet jo kolmena vuotena  vapaaehtoistyöleirin Hiipinän alueella Murmanskissa. Aikaisemmin myös Luontoliitto on ollut yksi leirin yhteistyökumppaneista. Leirin tarkoituksena on tukea paikallista luonnonsuojelutyötä luetteloimalla alueen kasveja ja keräämällä roskia.

Paikalliset viranomaiset ovat myös väittäneet, että alueella on radioaktiivista säteilyä, joka estää alueen julistamisen kansallispuistoksi. Työleiri on kuitenkin todistanut väitteet vääräksi tekemällä säteilymittauksia.

Aimone Fornaciari, 71-vuotias eläkkeellä oleva opettaja osallistui leirille viime vuonna ja kertoo:” Valitsin Hiipinän leirin, koska pidän pohjoisen luonnosta ja vaeltamisesta. Leiri oli tosi kiva, ekologiateema oli mielenkiintoinen ja herätti monia kysymyksiä. Kokonaisuudessaan leiri oli hyvä kokemus.”

leiriläiset

Tänä vuonna leiri järjestetään Lovozeron ylängöllä lähellä paikallisten saamelaisten pyhää järveä Seydozeroa. Leirillä parannetaan paikallista retkeilyinfrastruktuuria, kerätään roskia, jaetaan retkeilijöille esitteitä ja luetteloidaan alueella kasvavia harvinaisia kasveja.  Alueen maisemat ovat huikeat, ja leiri on erityisen suositeltava luonnonsuojelusta, vaeltamisesta ja pohjoisen luonnosta kiinnostuneelle.

maisemat leiriläiset 2

Leirillä majoitutaan vaellusolosuhteissa omassa teltassa. Peseytyä voi viileässä järvessä ja ruoka valmistetaan avotulella. Ota mukaan vaeltamiseen sopivat varusteet.

Katso leirikuvaus leirinhakukoneesta ja hakuohjeet!

Kannattaa hakea pikaisesti: Venäjän turistiviisumin hankkiminen kestää noin 7 työpäivää, kutsuviisumiin tarvitaan enemmän aikaa.

 

Anniina Heikkilän video leiriltä vuodelta 2012

 

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *