Pave-työryhmä esittäytyy

Uuden vuoden alkaessa on aika esitellä KVT:n tuore työryhmä, jonka toiminta on lähtenyt käyntiin viime syksynä. Työryhmä kantaa nimeä Pave, ja mystinen nimiyhdistelmä tarkoittaa siis pitkäaikaisvapaaehtoisten työryhmää ja nimensä mukaisesti toiminta keskittyy siis pitkäaikaisvapaaehtoistyön toteutumiseen liittyviin tehtäviin.Työryhmä koostuu useammasta kokeneesta vapaaehtoisesta, ja joukossamme on myös muun muassa KVT:n johtokunnan jäsenistöä. Tarkemmin kuvaten työryhmä toimii siis ikään kuin moneksi jakautuneena KVT:n supervapaaehtoisena ja ryhmänä käsittelemme esimerkiksi saapuneita pitkäaikaisvapaaehtoistyön hakemuksia, vastaamme vapaaehtoistyöhön liittyviin kyselyihin, hoidamme vapaaehtoisten haastattelut ja valmennukset sekä järjestämme myös palanneiden tapaamisia! Kun hommaa hoitaa yhden tai muutaman henkilön sijaan useampi tyyppi, on myös kokemus ja tietomäärä rutkasti suurempi.

Työryhmässä mukana olevilla on omakohtaista kokemusta ja tietoa monista eri maista ja monien eri projektiemme toiminnasta. Vapaaehtoisina he ovat olleet muun muassa Keniassa, Ugandassa, Sri Lankassa ja Tansaniassa. Omien pitkäaikaisvapaaehtoiskokemusten lisäksi työryhmä tarjoaa loistavan mahdollisuuden jatkaa oman vapaaehtoistyökokemuksen mukana tulleiden kokemusten parissa työskentelyä ja toimintaa KVT:llä myös arjen keskellä.

Tällä hetkellä Pave- porukka koostuu seuraavista huipputyypeistä:

Anni

”Lähdin vapaaehtoiseksi Ugandaan vuonna 2013, ja vaikutuin kokemuksesta niin, että jäin sen jälkeen aktiiviseksi KVT:lle. Olen ollut pave-ryhmässä haastattelemassa ja valmentamassa vapaaehtoisia jo useamman vuoden, minkä lisäksi toimin SCI:n Afrikka-työryhmässä. Etenkin Afrikan kumppanit ovat siis tuttuja, mutta vuodet ryhmässä ovat kartuttaneet tietoa aika laajasti myös muista projekteista.”

Annika

”Olen ollut KVT:n kautta pitkäaikaisvapaaehtoisena Ugandassa ja leiriläisenä Etelä-Afrikassa. Tutustuin KVT:hen ensimmäisen kerran etsiessäni opintoihini liittyvää harjoittelupaikkaa ulkomailta, jolloin päädyin lopulta lähtemään vapaaehtoistöihin Ugandaan keväällä 2015. Siitä lähtien olen ollut mukana toiminnassa muun muassa haastatellen muita Ugandaan lähteneitä vapaaehtoisia ennen heidän lähtöään ja osallistuen pitkäaikaisvapaaehtoisten valmennuksiin.”

Taru

”Olen 25- vuotias yhteiskuntatutkimuksen opiskelija Tampereelta! Ajatus vapaaehtoistyöstä ulkomailla oli käynyt vuosien mittaan mielessäni useampaan kertaan. Valmistumisen ja määräaikaisen työsuhteen päätyttyä tarjoutui syksyllä 2017 mahdollisuus lähteä toteuttamaan tätä haavetta. Valitsin KVT:n sen helpon saavutettavuuden, läpinäkyvyyden ja arvojen takia. Olin ollut aina kiinnostunut kansainvälisyydestä ja erityisesti Afrikasta ja halusin työskennellä lasten kanssa. Löysinkin pienen selailun jälkeen omaksi kohteekseni Tansanian ja päätyin viettämään kolme kuukautta Itä-Afrikan sydämessä opettamassa alle 6-vuotiaita lapsia paikallisessa koulussa. Ei liene tarpeen sanoa, että kokemus oli monella tapaa mullistava ja päiväntasaajan aurinko jätti palaneen nenänpään lisäksi ikuisen jäljen myös sydämeen. Tästä syystä halusin jatkaa KVT:n toiminnassa ja toimin lisäksi myös SCI:n Afrikka-työryhmässä. Tällä hetkellä osallistun vapaaehtoishommiin Suomesta käsin, mutta haaveissa kolkuttelee uusi reissu johonkin päin Afrikkaa!”

Heidi

”Tutustuin KVT:hen kun olin vuonna 2018 kolme kuukautta Keniassa pitkäaikaisvapaaehtoisena suorittamassa samalla työharjoittelua terveyskasvatuksen opintojani varten. Sain noiden kuukausien aikana mahtavia uusia kokemuksia ja useita ystäviä ja samalla kiinnostuin KVT:stä ja pave-ryhmän toiminnasta. Olen innoissani mukana toiminnassa, sillä tämän työryhmän kautta pääsen mahdollistamaan muille yhtä upeita kokemuksia, kuin mitä itse sain niiden kuukausien aikana kokea!”

 

Jussi

”Olen ollut KVT:n kautta vapaaehtoisleireillä Japanissa, Tšekissä sekä Botswanassa sekä tehnyt maailmalla matkustaessani vapaaehtoistöitä mm. erilaisilla luomutiloilla. Tutustuin aikoinaan KVT:hen opiskelijana messuilla ja minulle jäi heti hyvä ja avoin kuva järjestön toiminnasta. Olen myös ollut ulkomailla pitkiä aikoja töissä sekä vaihto-opiskelijana. Minulla on aina monta rautaa tulessa, mutta vapaaehtoistöille olen kaiken muun ohella yrittänyt löytää aikaa! Jo monta vuotta KVT:ssä mukana olleena halusin nyt lähteä aktiiviksi tähän työryhmään, jotta voin auttaa muita kokemaan kansainvälisen vapaaehtoistyön hienouden.”

 

Mikäli sinulla on kysymyksiä ryhmän toiminnasta tai haaveilet pitkäaikaisvapaaehtoisuudesta, otathan yhteyttä meihin! Vastaamme kyselyihin ryhmän yhteisestä sähköpostiosoitteesta

Kuulemisiin:

Anni, Heidi, Annika, Jussi ja Taru

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *