Oletko valmis lähtemään leirille?

Pian kannattaa kesällä vapaaehtoistyöleirille mielivän tarkastella leirinhakukonetta tiiviiseen tahtiin. Erityisesti Euroopan leirejä ilmestyy nyt tietokantaan ja kermat viedään nopeasti päältä – eli suosituimmat leirit täyttyvät nopeasti! Leirejä löytyy taas laidasta laitaan, niin maantieteellisesti kuin teemallisestikin.

Keväällä ja alkukesällä leirille voi lähteä vaikkapa vahvistamaan yhteisöllisyyttä Pohjois-Irlantiin tai edistämään kestävää maanviljelyä ja elämäntapaa Viroon tai Sloveniaan. Lue näistä leireistä lisää alta, mutta muista myös tarkastaa leiritietokanta!


POHJOIS-IRLANTI

Kuva: Milka Autio, Glebe House, 2016

UK-IE-VSI 13.1 – Glebe House Annual Open Day Workcamp

Ajankohta 29.5.-8.6.2017

Pitkäaikaisen konfliktin jälkeisessä Pohjois-Irlannissa yhteisöllisyyttä rakentava Glebe House   on alueella tunnettu lasten ja nuorten leireistä sekä muista ihmisiä yhteen tuovista aktiviteeteista. Alkukesästä järjestettävällä leirillä kansainvälisten vapaaehtoisten työpanosta tarvitaan järjestämään vuosittaista, kaikille avointa perhe- ja varainkeruutapahtumaa. Vapaaehtoisten työhön kuuluu tapahtuman etukäteisjärjestelyt, tapahtumassa ja sen erilaisissa aktiviteeteissa avustaminen sekä tämän jälkeiset siivous- ja purkutyöt.

Glebe House sijaitsee kauniilla mutta syrjäisellä alueella Strangford Loughin läheisyydessä. Leirillä vapaaehtoisten on mahdollista tutustua Glebe Housen sekä Pohjois-Irlannin historiaan ja rauhan prosessin etenemiseen. Mukaan leirille et tarvitse muuta kuin itsesi sekä työvaatteet, -kengät ja -hanskat!

Katso lisää tietoa leirikuvauksesta.

SLOVENIA

SI-SCI 11.1 – Spring rejuvenation of Eco farm & Animal sanctuary

Ajankohta: 7.5.-28.5.2017

Slovenian pääkaupungin Ljubljanan lähellä sijaitseva V pravljici on maan ensimmäinen ekologinen maatila sekä pelastettujen maatilan eläinten hoitopaikka. Työ maatilalla järjestettävällä leirillä on esimerkiksi eläinten katosten eli ”hobittitalojen” rakentamista, eläinten hoitoa sekä veden kierrätysjärjestelmän ja maanalaisen kasvihuoneen rakentamista. Työ tulee siis olemaan fyysisesti raskasta ja leiriläisten toivotaan olevan tähän valmistautuneita. Myös ruoanlaitto sekä puutarhatyöt ovat leirin jokapäiväisiä askareita.

Vapaaehtoiset tulevat leirin aikana majoittumaan teltoissa tai maatilan isossa heinäladossa. Tälle leirille lähtiessä tarvitset avoimen mielen, innostuksen uusien asioiden kokemiseen sekä halukkuutta toimia osana leiriyhteisöä – sekä tietysti makuupussin!

Lisää tietoa löytyy leirin kuvauksesta.

VIRO

EE-EY 10.3 – Kriusilla Farm I

Ajankohta: 11.5.-25.5.2017

Kriusillan tila on yksi Viron vapaaehtoistyöleirejä organisoivan EstYES:n pitkäaikaisista ekologista maanviljelyä edistävistä ja harjoittavista leiri-isännistä. Kriusillan tilalla harjoitetaan kestävää metsänhoitoa sekä perinteistä mehiläistenhoitoa ja nämä ovat myös vapaaehtoistyöleirin töiden pääteemoja. Vapaaehtoiset osallistuvat metsänhoitoon, esimerkiksi metsän karsimiseen ja puiden istuttamiseen, sekä mehiläispesien puhdistamiseen ja kehittämiseen. Leirin majoitustilat ovat simppelit, joskin sängyt löytyvät. Nappaathan kuitenkin mukaasi makuupussin. Tämä leiri on omiaan kestävästä maataloudesta ja elämäntavasta, maaseudun rauhasta ja maatilan toisinaan kovastakin työstä kiinnostuneelle vapaaehtoiselle! Leirille on 30 euron suuruinen lisämaksu.

Leiristä löytyy lisää kuvauksesta.


Muistathan, että leireille voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen eikä yläikärajaa ole! Vapaaehtoistyötä varten ei tarvita ammatillista osaamista, vaan kaikki halukkaat voivat osallistua. Leirit kestävät kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon. Vapaaehtoisia leirillä on normaalisti 8-16.

Kulut Euroopan leireille ovat leirinvälitysmaksu 100€ + KVT:n jäsenmaksu 10/20 €. Tämän lisäksi vapaaehtoinen kustantaa itse matkat sekä vakuutuksen. Tarkat tiedot leirille hakemisesta löydät täältä!

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *