Johtokunnan esittely 2020

Anni Lamponen (puheenjohtaja)

KVT:hen tutustuin, kun lähdin Ugandaan vapaaehtoiseksi ja sille tielle jäin! Työkseni opetan ranskaa ja englantia, ja maailma minun unelmissani parantuu koulutuksen avulla. KVT antaa mahdollisuuden pienillä teoilla edistää eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten välistä yhteisymmärrystä, ja yhdessä tekemällä voimme saada paljon aikaan!

Toimin jo seitsemättä vuotta johtokunnassa ja viidettä vuotta KVT:n puheenjohtajana. Lisäksi toimin pitkäaikaisvaihdon työryhmässä ja olen kattojärjestömme SCI:n Afrikan työryhmän yhteyshenkilö. Minuun voikin olla yhteydessä etenkin pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen ja Afrikkaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi minut voit tavata valmentamassa vapaaehtoisia, pitämässä työpajoja, pohtimassa rauhantyön tulevaisuutta, kokoustamassa, kokkaamassa tai vaikka kokoamassa huonekaluja – niin monipuolinen on puheenjohtajan työnkuva!


Eeva Lindström (1. varapuheenjohtaja)

Kiinnostus matkustamiseen innoitti minua aikoinaan yhdistämään Euroopassa reilaamisen ja vapaaehtoistyön tekemisen. Ruohonjuuritason rauhantoiminnassa motivoi eritaustaisten ihmisten kohtaaminen ja yhdessä tekeminen, niin Suomessa kuin kansainvälisesti. KVT:n kansainvälinen ja avoin ilmapiiri on saanut minut palaamaan KVT:n toimintaan jo kahdesti!

Nautin erityisesti konkreettisesta tekemisestä, kouluttamisesta ja työpajojen vetämisestä ja näitä pystyn yhdistelemään KVT:n toiminnassa lähes rajattomasti – tervetuloa mukaan!

Olen mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa KVT:n maahanmuuttajatoimintaa, ja jos olet kiinnostunut osallistumaan maahanmuuttajatoimintaamme, vastaan mielelläni kysymyksiisi.


KATJA LÖFGREN (2. varapuheenjohtaja)

(Esittelyteksti tulossa.)


Heidi ILKANHEIMO

Törmäsin KVT:hen etsiessäni väylää suorittaa terveyskasvatuksen opintoihini liittyvä työharjoittelu ulkomailla ja niin päädyin alkuvuodesta 2018 Keniaan vapaaehtoiseksi. Kokemus oli upea ja koin, että minun oli helppoa ja turvallista lähteä matkaan juuri KVT:n kautta. Halusin mahdollistaa myös muille samanlaisia kokemuksia, joten lähdin mukaan pitkäaikaisvapaaehtoisvaihdon työryhmään, jossa vastaan osaltani Afrikkaan ja etenkin Keniaan liittyviin kysymyksiin.

Tämä on toinen vuoteni johtokunnassa ja parasta on kaikki ne ihmiset, joita pääsen kohtaamaan tai joiden kanssa pääsen johtiksen kautta tekemään yhteistyötä. Minuun voi olla yhteydessä pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Toivottavasti tavataan!


Hanna Rask

Lähdin KVT:n kautta leirille ensimmäisen kerran vuonna 2014 Serbiaan. Siitä ajauduin seuraavana vuonna pitkäaikaisvapaaehtoiseksi ja sittemmin mukaan Suomen toimintaan, ensin Suomen vapaaehtoistyöleirien koordinointiryhmään eli koordikseen ja sitten johtokuntaan. KVT on minulle edelleen sitä kuuluisaa “merkityksellistä tekemistä” mitä ihminen kaipaa elämäänsä; isoja asioita voi edistää pienilläkin teoilla ja parasta on, kun sitä voi vieläpä tehdä kivassa porukassa. KVT:sta kiinnostuneille vastailen mielelläni kysymyksiin esimerkiksi Suomen leiritoiminnasta tai paikallistoiminnasta Helsingissä!


Sari Kettunen

Aloitin KVT-toimintani työleirillä 1990-luvun alun ekoyhteisössä Hollannin maaseudulla. Tämän jälkeen jatkoin vetäjänä useilla suomalaisleireillä, itä-länsi -ryhmän aktiivina ja talkoolaisena. 

Nyt jatkan  KVT:n toiminnassa toista vuotta leirikoordinaatioryhmän ja johtokunnan jäsenenä.  KVT:ssä ehkä parasta on ollut kiinnostavien ihmisten kohtaaminen ja samalla yhteinen toimijuus monissa merkityksellisissä projekteissa ja tapahtumissa. Olen mukana erityisesti Suomen leirien, tapahtumien ja koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa jatkossakin.


Mikko-ville palsa

Olen nyt neljättä vuotta mukana KVT:n johtokunnassa, mutta toiminnassa olen ollut mukana jo yli 10 vuotta. Aloitin KVT:n toimistolla harjoittelijana 2007 ja sen jälkeen toimin sekä järjestösihteerinä että pääsihteerinä muutaman vuoden ajan.Viime vuosina olen toiminut enemmän ja vähemmän aktiivisena vapaaehtoisena eri rooleissa.

Johtiksessa paneudun erityisesti hallintoasioihin ja tapahtumien järjestelyihin, usein minut tapaa myös kauhan varresta KVT:n tilaisuuksissa. Toivottavasti näemme vapaaehtoistyön merkeissä tänä vuonna!


TARU KORPINEN

Olen 26-vuotias tamperelainen opiskelija, ikuinen innostuja, epätasa-arvon vastustaja ja koiravanhempi. Lähdin KVT:n toimintaan mukaan vuonna 2017 pitkäaikaisvapaaehtoisuuden kautta. Tämän jälkeen porukka ja omia vastaavat arvot tempaisivat mukanaan ja olen tällä hetkellä mukana myös pitkäaikaisvapaaehtoisten koordinointiryhmässä (pave), SCI:n Afrikka-työryhmässä ja nyt myös ensimmäistä kauttani johtiksessa! 

 


LAURI LIIMATTA

Tutustuin KVT:hen ensimmäistä kertaa vuonna 2010 kun menin heidän kauttaan työleirille Islantiin. Muutin piakkoin tämän ja toisen ulkomaan reissun jälkeen pysyvästi ulkomaille. Palattuani takaisin Suomeen keväällä 2019 otin taas yhteyttä KVT:hen. Toimin samaisen kesän aikana leirinvetäjänä yhdellä leirillä ja sieltä inspiroituneena ja järjestötoiminnasta kiinnostuneena päädyin sitten liittymään KVT:n johtokuntaan.

 


Kikka Väisänen

KVT tuli tutuksi muutama vuosi sitten lähtiessäni ensimmäiselle työleirilleni Saksaan. Sen jälkeen tie vei EVS-vapaaehtoiseksi Moldovaan ja myöhemmin useille leireille – ja kiinnostus KVT:n toimintaan vain kasvoi. On ollut mahtavaa olla kokemassa todeksi, kuinka merkittävää työtä järjestöt, vapaaehtoiset ja paikalliset ympäri maailmaa tekevät siltojen rakentajina. Monia mieleenpainuvia kokemuksia ja kohtaamisia rikkaampana sukelsin mukaan myös KVT:n Suomen toimintaan. Aloitan toista vuotta johtokunnassa ja toimin mm. leirikoordinaatio-työryhmässä.

 


TOMMI OJALA

Johtokunnan 38-vuotias ensikertalainen, joka harrastaa vapaaehtoistyötä, Marvel-elokuvia, urheilua, haaveilua ja matkustamista. Ympäröivän maailman paine sai hakeutumaan aktiivisemmin mukaan ruohonjuuritason toimintaan.

Työni puolesta olen suunnitellut ja toteuttanut erikokoisia tv-alan projekteja ympäri maailmaa. KVT:n työryhmiin ja johtokuntaan pyrin tuomaan oman kokemukseni erityisesti viestinnästä ja tiedotuksesta. Olen sitoutunut sparraamaan jäseniä ja leiriläisiä valokuvauksessa, kirjoittamisessa ja ulkomaanmatkoihin valmistautumisessa.


KVT:n johtokunnan yhteystiedot ovat mallia

Kerro muillekin:

Share

Olet täällä: