Löydä itsellesi sopiva leiri Euroopasta tai Yhdysvalloista!

Eurooppaan leirille lähteminen on helppoa, koska pari kolme viikkoa vapaata onnistuu niin opiskelujen kuin töidenkin loma-aikoina. Euroopassa matkustaminen on varsin edullista eikä rahaa kulu leirin aikana paljonkaan. Yhdysvaltoihin matka kestää hieman kauemmin, mutta vaiva kannattaa, sillä tänä kesänä siellä on niin ainutlaatuisia leirejä ettei mahdollisuutta kannata jättää väliin!

Leireille voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen eikä yläikärajaa ole. Vapaaehtoistyötä varten ei tarvita ammatillista osaamista, vaan kaikki halukkaat voivat osallistua. Leirit kestävät kymmenestä päivästä neljään viikkoon. Vapaaehtoisia leirillä on 8-16. Kulut: leirinvälitysmaksu 100€ + KVT:n jäsenmaksu 10/20 €. Tämän lisäksi vapaaehtoinen kustantaa itse matkat sekä vakuutuksen. Täältä voit katsoa tarkat ohjeet leirille hakemisesta. Lue myös täältä leirikonkari-Lauran kokoamat syyt lähteä vapaaehtoistyöleirille.


Tsekki

CZ-INE 12.2 – Conserve the Remains of Castle Cimburk

Ajankohta 13.-26.7

Cimburkin linna sijaitsee eteläisessä Moraviassa vuorten ja metsän läheisyydessä. Linna on peräisin 1300-luvulta ja se on ollut hylättynä vuodesta 1705 lähtien. Nykyään jäljellä on vain rauniot, jotka muodostavat tärkeän maamerkin yhdessä ympäröivän luonnon kanssa. Leirillä kunnostetaan linnaa ja työ on fyysesti vaativaa. Työtehtäviin voi kuulua kaivamista, puun työstämistä ja muita kunnostustöitä. Majoitus on teltassa. Leiri soveltuu yksinkertaisista oloista ja luonnosta pitäville.

Katso täältä leirin tarkempi kuvaus.

Puola

PL-SCI 2.1 – Integration Centre for Roma Childrens

18.7-1.8.

Puola_roma childrenRomaanit ovat Euroopan etninen vähemmistö, joita Puolassa on n. 35000. Romaaneihin kohdistuu Puolassa edelleen syrjintää ja 30% romaanilapsista ei käy koulua. Leirillä vapaaehtoiset työskentelevät Varsovassa sijaitsevassa keskuksessa, jossa heikommassa asemassa oleville lapsille luodaan turvallinen oppimisympäristö ja toiminnalla tähdätään itsetunnon ja itsevarmuuden lisäämiseen sekä halutaan tarjota lapsille mahdollisuus monikulttuuriseen oppimiseen. Leiriläiset järjestävät lapsille mm. leikkejä, taidetyöpajoja, liikuntatapahtumia. Tapahtumiin osallistuu romaanilapsien lisäksi kantapuolalaisia lapsia.

Katso täältä lisätietoja leiristä.

Yhdysvallat

US-SCI 2.5 – Fast Horse Family, Pine Ridge Reservation 4

19.7.-9.8.

Pine ridge_2015Tämä leiri järjestetään yhteistyössä  Tiyospaye Winyan Maka nimisen Lakota Sioux järjestön kanssa, joka aloittaa pilottiprojektin, jossa rakennetaan vaihtoehtoisia asumismuotoja eteläisessä Dakotassa sijaitsevaan Pine Ridge reservaattiin. Leirillä autetaan paikallisia perheitä asuntojen rakentamisessa. Vapaaehtoiset joilla on kokemusta rakennustöistä, putkienasentamisesta tai sähköhommista ovat erityisen toivottuja, mutta kaikki muutkin ovat tervetulleita. Majoitus on teltassa tai tiipiissä. Alkoholin ja huumeiden käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä.

Katso leirin tarkempi kuvaus täältä.

US-SCI 2.6 – Lakota Sundance – Cheyenne River Res.

Ajankohta 22.7.-4.8.

Leirillä valmistellaan joka neljäs vuosi pidettävää lakota-yhteisölle tärkeää aurinkotanssi-seremoniaa. Ennen seremoniaa vapaaehtoiset auttavat paikallisia siivoamaan ympäristöä ja seremonian jälkeen avustavat siivouksessa. Vapaaehtoiset voivat myös osallistua joihinkin osiin aurinkotanssi-seremoniasta, mm. rauhanpiipun polttamiseen. Majoitus on teltoissa tai tiipiissä, suihkua varten on motellihuone, jossa on myös langaton verkkoyhteys.

Katso leirin tarkempi kuvaus täältä.

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *