Leiripoimintoja Espanjasta, Montenegrosta ja Moldovasta!

Vaikka elokuussa Suomen alkamaton kesä alkaakin olla jo lopuillaan, on se suurimmassa osassa maailmaa kansainvälisten vapaaehtoistyöleirien kulta-aikaa. Elo-syyskuussa on tarjolla muun muassa kulttuuria, musiikkia ja elokuvia! Leirille mahdollisuus lähteä vaikkapa Espanjaan kulttuuriympäristön suojeluun, Montenegroon musiikkifestareille tai Moldovaan yhteiskunnalliselle dokumettifestivaaleille! Voit lukea täältä lisää leirille hakemisesta ja täältä kaikkien yli 400 leirin kuvauksen.

Leireille voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen eikä yläikärajaa ole. Vapaaehtoistyötä varten ei tarvita ammatillista osaamista, vaan kaikki halukkaat voivat osallistua. Leirit kestävät kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon. Vapaaehtoisia leirillä on 8-16. Kulut: leirinvälitysmaksu 100€ + KVT:n jäsenmaksu 10/20 €. Tämän lisäksi vapaaehtoinen kustantaa itse matkat sekä vakuutuksen. Täältä voit katsoa tarkat ohjeet leirille hakemisesta. Lue myös täältä leirikonkari-Lauran kokoamat syyt lähteä vapaaehtoistyöleirille.

Oksana Volosevich_Kroatia-Kutina_2015-3_pakattu

Espanja

ES-MAD 12.2.Happy Monleras: Preservation of cultural and natural resources to fight depopulation
Ajankohta: 17.8.-2.9.2016

Tällä leirillä tutustut Salamancassa sijaitseviin ihastuttaviin Monrelasin, El Manzánon ja Sardenin kyliin! Leireillä suojellaan kylien kulttuuriympäristöä alueella, joilla väestö vähenee kun väki lähtee kaupunkeihin. Kylissä on perinteisesti eletty sopusoinnussa luonnon kanssa, kanssa, kylissä käytetään perinteistä rakennustyyliä ja niissä on myös kulttuurisesti merkittäviä rakennuksia. Leirillä siivotaan polkuja ja rakennetaan uusia kulkureittejä. Vapaaehtoiset tutustuvat myös alueen elämäntapaan. Vapaaehtoisten tulisi osata englannin lisäksi hiukan espanjaa, jotta he pystyvät kommunikoimaan paikallisten kanssa.

Katso täältä leirin yksityiskohtainen kuvaus.

Montenegro

ME-ZID 13.1. Bedem fest
Ajankohta: 20.-30.8.2016

Bedem fest seitsemättä kertaa järjestettävä vaihtoehtomusiikkifestivaali, se pidetään Nikšićin kaupungin vanhassa kaupungissa, joka on säilynyt Osmaanien valtakunnan ajalta. Nikšić on Montenegron toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee Mount Trebjesan juurella. Leiriläiset auttavat kaikissa mahdollisissa festivaalijärjestelyissä, niin ennen sitä kuin sen aikana. Osallistujien on siis hyvä valmistautua monipuoliseen työhön ja muuttuviin aikatauluihin! Yöpyminen on teltoissa.

Lue täältä lisää leiristä.

Moldova

MD-AVI 12.1 Moldox: International Social Change Documentary Film Festival
Ajankohta: 24.-29.9.2016

Elokuvaintoilija, dokumenttihullu ja yhteiskunnallisista teemoista kiinnostunut – tässä on juuri sinulle sopiva leiri! Lue lisää täältä.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *