Leirinvetäjiä etsitään!

KVT järjestää kesällä 2014 eri puolella Suomea 10 kansainvälistä vapaaehtoistyöleiriä, joille etsitään suomalaisia leirinvetäjiä. Ensimmäiset kaksi leiriä pidetään jo toukokuussa, loput kesä-elokuun aikana. Etsimme leirinvetäjiä erityisesti touko-kesäkuussa oleville leireille Möhköön, Mustarindaan ja Veneskoskelle. Katso leirien kuvaukset täältä.

Leirinvetäjän tehtävänä on toimia linkkinä leiri-isännän, leiriläisten ja KVT:n toimiston välillä. Keväällä leirinvetäjät kirjoittavat leiri-isäntien avustuksella leirikirjeet. Leirin alussa he toimivat ryhmän vastaanottajana, auttavat ihmisiä sosiaalisen kanssakäymisen alkuun sekä leiri-isäntää yleisessä koordinoinnissa. Varsinainen työnohjaus on kuitenkin leiri-isännän vastuulla, sillä vetäjät ovat vapaaehtoisia muiden vapaaehtoisten joukossa ja tekevät työtä siinä missä muutkin leiriläiset. Leirin jälkeen vetäjät kirjoittavat leiristä raportin.

Leirinvetäjälle tärkeintä on avoin, reipas ja ennakkoluuloton asenne. Aiempi kokemus vapaaehtoistyöleiriltä tai ryhmien vetämisestä on eduksi. Myös riittävä englannin kielen taito on tarpeen.

Leirin vetämisestä ei makseta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan. Tulevan kesän leirinvetäjille järjestetään valmennus 17.-18.5. Räyskälän leirikeskuksessa Lopella. Valmennuksessa käsitellään leirinvetäjän tehtäviä, kulttuurien kohtaamista, erilaisia ryhmätyömetodeja, mahdollisia ongelmatilanteita sekä kuullaan kokemuksia leirinvetämisestä. Valmennus on kaikille leirinvetäjille pakollinen.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä KVT:n toimistoon:

piiri

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *