Leirille Venäjälle maaliskuussa?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö lasten parissa? Maalis-huhtikuun vaihteessa Chuvasian tasavallassa Venäjällä järjestettävällä leirillä järjestetään leiriohjelmaa paikallisille koululaisille ja tutustutaan paikalliseen kulttuuriin sekä venäjän kieleen.

Kuva: Francesco Piraneo G. (Wikimedia Commons, CC BY 3.0)

Kuva: Francesco Piraneo G. (Wikimedia Commons, CC BY 3.0)

VENÄJÄ:

RU-SOD 7.3 Language for Success-1, 25.3.-1.4.2017

Language for Success –projekti sijoittuu Chuvasian tasavallan pääkaupungissa Cheboksaryssa vuosittain järjestettävän lasten- ja nuortenleirin yhteyteen. Kansainväliset ja venäläiset vapaaehtoiset järjestävät yhdessä kulttuurienvälisyyteen painottuvaa ohjelmaa leirille osallistuville lapsille ja nuorille. Työ sisältää kulttuurienvälisyys-teemaisten työpajojen järjestämistä, kielten opetusta esimerkiksi leikkien ja pelien muodossa, sekä urheiluaktiviteettien, leikkien ja käsitöiden teon järjestämistä ja ohjaamista. Työtä leirillä tehdään 8 tuntia päivässä, 6 päivänä viikossa.

Leiriin sisältyy varsinaisen työn lisäksi oppimisosuus, jonka avainteemoina ovat kasvatuksellisten ja kulttuurienvälisten aktiviteettien järjestäminen lapsille, venäjän kieli ja kulttuuri sekä Chuvasian paikallinen kulttuuri.

Leirillä majoitutaan leirintäalueen mökeissä jaetuissa huoneissa. Majoitustiloissa on suihkut.

Lisätietoja leiristä täältä.

Saapuminen leirille

Vapaaehtoisten on matkustettava ensin Moskovaan ja sieltä junalla Cheboksaryyn, missä tavataan venäläisten vapaaehtoisten kanssa ja siirrytään yhdessä leirille.

Vaatimukset

 • Englannin kielen taito
 • Jonkin verran aikaisempaa kokemusta lasten kanssa työskentelystä ja aktiviteettien järjestämisestä
 • Kokemus kulttuurienvälisyydestä ja uimataito katsotaan eduksi
 • Venäjän kielen taito eduksi mutta ei välttämätön

 

Vastaanottavasta järjestöstä

Sodrujestvo on vuonna 2003 perustettu vapaaehtoisjärjestö. Järjestö toimii Chuvasian tasavallan pääkaupungissa Cheboksaryssa sekä Tatarstanin tasavallan pääkaupungissa Kazanissa. Sodrujestvo järjestää lyhyt- ja pitkäkestoisia projekteja paikallisyhteisössä; esimerkiksi monikulttuurisia kesäleirejä lapsille, kulttuurinvälisen viestinnän klubeja sekä erilaisia ympäristöprojekteja Volgan alueella. Sodrujestvon projektit ovat hyvin käytännönläheisiä ja pyrkivät edesauttamaan paikallisyhteisön kehitystä. Järjestön tärkeä periaate on ennakkoluulojen ja stereotyyppien kumoaminen tuomalla yhteen ihmisiä erilaisista taustoista. Lisäksi järjestö kiinnittää toiminnassaan erityistä huomiota paikallisiin ympäristökysymyksiin. Sodrujestvon tärkeitä arvoja ovat vapaaehtoisuus, positiivinen asenne ja optimismi.

Hakeminen

Leirille voivat hakea 18 vuotta täyttäneet. Vapaaehtoistyötä varten ei tarvita ammatillista osaamista, vaan tärkeintä on kiinnostus yhdessä tekemiseen ja leirin teemoja kohtaan. Tällä leirillä kuitenkin edellytetään hieman aikaisempaa kokemusta lasten kanssa toimimisesta. Kulut: leirinvälitysmaksu 100€ + KVT:n jäsenmaksu 10/20 €. Tämän lisäksi vapaaehtoinen kustantaa itse matkat sekä vakuutuksen. Täältä voit katsoa tarkat ohjeet leirille hakemisesta.

HUOM: Hakijoihin pätee paikallinen lasten ja haavoittuvassa asemassa olevien aikuisten kanssa työskentelyyn liittyvä lainsäädäntö. Hakijoita saatetaan pyytää esittämään leirin järjestäjälle rikostaustaote. Tarkempaa tietoa saa vastaanottavalta järjestöltä hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Jos kiinnostuit, haethan mahdollisimman pian. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää leireille hakemiseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä: 

Kerro muillekin:

Share

2 kommenttia artikkeliin “Leirille Venäjälle maaliskuussa?

 • 2.2.2017 | Anna Syväsalmi

  Minkähän suuruinen tuo Sodrujestvo-järjestön veloittama leirimaksu on? Suunnillen?

  • 9.2.2017 | Meri

   Hei Anna, kiitos viestistäsi. Leirillä ei ole leirimaksua (www.workcamps.info/icamps/FI-KVT/en/camp-details/camp-10579.html). Tekstissä oli valitettavasti virheellistä tietoa. Pahoittelut siitä! Jos jaluat kysyä vielä lisätietoja, niin sinun kannattaa kirjoittaa osoitteeseen: . Terveisin, Meri/KVT


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *