Leirille Ukrainaan, Kroatiaan tai Serbiaan?

Jos kesän suunnitelmat ovat vielä hukassa, on nyt hyvä aika tehdä päätös lähteä vapaaehtoistyöleirille Eurooppaan! 

Itä-Euroopassa järjestetään monia mielenkiintoisia projekteja, joille ehtii vielä kesäkuun aikana. Leirejä on esimerkiksi Ukrainassa pakolaisten sekä Kroatiassa ja Serbiassa luonnonsuojelun parissa.

MakinPeaceInUkraine

UKRAINA

UA-SVI 2.2 – Making peace in Ukraine 2
Ajankohta 21.6.-3.7.2015

Ukrainan konfliktin vuoksi monet ovat joutuneet jättämään kotinsa ja entisen elämänsä. Harkovassa pidettävällä leirillä vapaaehtoiset järjestävät yhdessä Pelastusarmeijan sekä muiden paikallisten toimijoiden kanssa aktiviteetteja sotaa pakoon lähteneille lapsille ja vanhuksille. Esimerkiksi englannin kielen opetuksen, taide-, musiikki- ja käsityöpajojen järjestämisen lisäksi vapaaehtoiset voivat auttaa ruoan ja vaatteiden jakamisessa pakolaisille. Leirin aikana vapaaehtoiset pääsevät tutustumaan pakolaisten kanssa työskentelevien järjestöjen toimintaan sekä keskustelemaan paikallisten kanssa Ukrainan itäosia ravistelevasta konfliktista. Leirikaupunkina toimiva Harkova sijaitsee Ukrainan rauhallisella alueella. Leirille lähtevän vapaaehtoisen on hyvä ymmärtää tulevansa työskentelemään sotaa pakoon lähteneiden kanssa ja siten olla kärsivällinen ja empatiakykyinen. Hakijoilta vaaditaan lyhyt motivaatiokirje. Venäjän kielen osaaminen on leirillä hyödyksi.

Lue täältä leirin tarkempi kuvaus.

KROATIA

HR-VAK 11.1 – Bears4peace
Ajankohta 27.6.-11.7.2015

Bears4peace -leirillä vapaaehtoiset saavat antaa tukensa luonnonsuojelulle Kuterevon kylässä, Kroatiassa. Vuonna 2002 aloitetun Bear Refuge -projekti huolehtii karhujen suojassa olevista karhuista ja ylläpitää tämän toiminnan avulla karhujen populaatiota alueella. Vapaaehtoiset tulevat leirin aikana työskentelemään karhujen ja niille rakennetun suojapaikan parissa. Työt tulevat riippumaan leirin aikaisesta tarpeesta ja säästä, mutta ne voivat olla esimerkiksi karhujen ruoan keräämistä, aitausten kunnostamista ja rakentamista sekä karhujen suojapaikan opetuksellisten aktiviteettien kehittämistä. Leiri on osa kansainvälistä Create a Climate for Peace -kampanjaa ja siihen liittyviä aiheita käsitellään myös leirin aikana yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Lue täältä leirin tarkempi kuvaus.

SERBIA

RS-VSS 10.2 – Eco Camp Ludas Lake, Hajdukovo
Ajankohta: 27.6-11.7.2015

Serbian Ludas -järvi on rikas sekä luonnoltaan että kulttuuriselta perinnöltään. Tällä kansainvälisestikin arvokkaana pidetyllä kosteikolla on järjestetty vapaaehtoistyöleirejä jo yli kymmenen vuoden ajan. Leirin aikana vapaaehtoiset auttavat jokavuotisessa alueen elävöittämisessä esimerkiksi alueen kasvustoa harventamalla. Vapaaehtoiset työskentelevät leirin aikana yhdessä alueella luonnonsuojelutyötä tekevien ammattilaisten kanssa. Tämä leiri on omiaan maaseudusta sekä luonnonsuojelusta kiinnostuneelle vapaaehtoiselle!

Lue täältä leirin tarkempi kuvaus.

Kiinnostuitko? Lue täältä lisätietoja leirille hakemisesta tai ota yhteyttä: Älä epäröi, vaan lähde leirille!

Kuterevo

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *