Leirille etelän lämpöön?

Syksy tulee, mutta ei hätää, leiripaikkoja löytyy ympäri vuoden! Monissa maissa lämpöä riittää talvellakin, ja suuri osa syksyn ja talven leireistä järjestetäänkin jossain muualla kuin Euroopassa.

Etelän leireille lähtevien vapaaehtoisten tulee osallistua KVT:n valmennukseen ennen leirille lähtöä. Seuraava valmennus järjestetään 30.9. Voit lukea täältä lisätietoja valmennuksesta.

Täältä löydät lisätietoa etelän leireistä (Afrikka, Latinalainen Amerikka, Aasia).

Alla on muutama ehdotus ympäristöaiheisista etelän leireistä, joille voi osallistua käytyään valmennuksen. Huomaathan, että etelän leireille on leirimaksun lisäksi yleensä lisämaksu, joka mainitaan leirikuvauksessa.


MAURITIUS:

MU-SVI 11.1: INTRODUCE CHILDREN TO AGRICULTURE AS A FUNCTION OF GLOBAL WARMING WHILE BEING SELF SUFFICIENT IN WATER

Ajankohta: 17.11.-1.12.2017

Tällä Itä-Afrikan Mauritiuksen saarella järjestettävällä leirillä rakennetaan säiliötä sadeveden keräämistä varten ja istutetaan kuumaan ja kuivaan ilmastoon sopeutuvia kasveja. Luvassa on siis fyysistä työtä! Leirin teemana on maanviljely, kestävä kehitys, omavaraisuus ja maisema-arkkitehtuuri. Majoitus on teltoissa tai paikallisen koulun luokkahuoneissa. Myös yli 5-vuotiaat lapset voivat osallistua leirille!

Katso lisää leirikuvauksesta.

 

UGANDA:

UG-UPA 10.8: INTERNATIONAL WORKCAMP ON AGRO FORESTRY AND ENVIRONMENT CONSERVATION

Ajankohta: 3.10-21.10.2017

Tällä leirillä Ocean kylässä pyritään parantamaan ympäristön resursseja ja hillitsemään ilmastonmuutosta istuttamalla siemenpuita. Vapaaehtoiset tekevät erilaisia puiden istuttamiseen liittyviä tehtäviä, istuttavat muitakin viljeltäviä kasveja ja kitkevät rikkaruohoja. Tarkoituksena on tulevaisuudessa jakaa ja levittää siemenpuiden siemeniä laajemmalle alueelle. Majoitus on yksinkertainen, ja osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan omat makuupussit, makuualustat ja hyttysverkot.

Lisätietoa leirikuvauksessa.

 

THAIMAA:

TH-DA 11.6012: KOH SUKORN

Ajankohta: 15.-28.12.

Tällä leirillä opitaan paikallisten elämästä auttamalla heitä maanviljelytöissä esimerkiksi kasvattamalla vihanneksia tai työskentelemällä riisiviljelyksillä. Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät lapsille ja nuorille aktiviteetteja, jotta nämä kansainvälistyisivät ja oppisivat muista kulttureista. Leirillä yövytään paikallisella koululla. Oma makuupussi mukaan!

Täältä löydät leirikuvauksen.


Muistathan, että leireille voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, eikä yläikärajaa ole! Vapaaehtoistyötä varten ei tarvita ammatillista osaamista, vaan kaikki halukkaat voivat osallistua. Leirit kestävät kymmenestä päivästä kolmeen viikkoon. Vapaaehtoisia leirillä on normaalisti 8-16.

Kulut Euroopan leireille ovat leirinvälitysmaksu 100 € (etelän leireille 130 € ja leirikohtainen lisämaksu) + KVT:n jäsenmaksu 10/20 €. Tämän lisäksi vapaaehtoinen kustantaa itse matkat sekä vakuutuksen. Tarkat tiedot leirille hakemisesta löydät täältä! Tutustu myös leirille lähtijän oppaaseen täällä.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *