Lähde luontoaiheiselle leirille Afrikkaan!

Vaikka Eurooppa hiljeneekin talveksi vapaaehtoistyöleirien osalta, on leirejä edelleen paljolti tarjolla kauempana, esimerkiksi Afrikassa.

Luonnonsuojelu on päivän sana ja siihen liittyviä leirejä onkin paljon tarjolla eri puolella Afrikan manteretta. Alapuolelta voi lukea lisää siitä, kuinka Tansaniassa hoidetaan kasvitieteellistä puutarhaa, Nigeriassa osallistutaan SCI:n ympäristökampanjaan ja Botswanassa suojellaan yhtä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä.

Vapaaehtoistyöleireillä tehdään yleishyödyllistä työtä kansainvälisessä ryhmässä ja ne kestävät 2-4 viikkoa. Leiriläisiltä ei odoteta ammatillista osaamista vaan reipas työote, englannin kielen taito ja avoin asenne riittävät. Etelän leirien osanottajilta toivomme kuitenkin vähintään 18/20 vuoden ikää, aikaisempaa leirikokemusta tai muuta sopivaa kansainvälistä kokemusta.

Nyt on siis taas hyvä aika kerätä itsensä ja tavaransa ja lähteä työskentelemään yhteisen luonnon ja ilmaston puolesta!

Lue lisää vapaaehtoistyöleireirille lähtemisestä täältä. Lisää leirejä voit etsiä täältä.


TANSANIA

TZ-UVI 10.4 – Environmental Sustainability

Ajankohta: 19.-28.11.2015

Noin 30 kilometrin päässä Dar es Salaamista sijaitsevalla Vigoan alueella järjestettävällä leirillä työskennellään vapaaehtoiset ja paikallisen väestön yhdistävän luonnonsuojelutyön puolesta. Yhdessä paikallisen nuorison kanssa järjestettävässä projektissa vapaaehtoiset osallistuvat kasvitieteellisen puutarhan hoitamiseen sekä istuttavat ja hoitavat puita. Manuaalisen työn lisäksi vapaaehtoiset järjestävät luonnonsuojeluun liittyviä aktiviteetteja alueen asukkaille.

Vapaaehtoiset majoittuvat paikallisessa nuorisohotellissa. Leirille osallistuvalta toivotaan avointa mieltä ja sekä kiinnostusta luontoa ja ulkoilmassa tehtävää työtä kohtaan.

Lisää tietoa leiristä löydät täältä.

Kuva: Nina Nazari, Tansania 2013

Kuva: Nina Nazari, Tansania 2013

NIGERIA

NG-VWA 11.6 – Permaculture Forest Garden Camp

Ajankohta: 21.-28.11.2015

Leiripaikka, Nigerian Gberefu-saarelle vuonna 2011 perustettu Permaculture Forest Garden, toimii ympäristökasvatuksen keskuksena alueella, joka aikoinaan oli sademetsää mutta, jonka luonnonvarainen luonto on sittemmin liiallisen kaskeamisen ja hakkuiden vuoksi vaarantunut. Vapaaehtoiset osallistuvat leirin aikana keskuksen päivittäisiin askareisiin esimerkiksi kunnostamalla alueen rakennuksia ja ympäristöä sekä siivoamalla, hoitamalla puutarhaa ja laittamalla ruokaa. Myöhemmin leirin aikana vapaaehtoiset tulevat myös järjestämään ympäristönsuojelusta tiedottavia ja opettavaisia aktiviteetteja paikallisille asukkaille.

Tämä leiri on osa SCI:n Climate for Peace -kampanjaa ja kampanjan teemat tulevatkin olemaan iso osa leiriä ja sen opinto-osuutta esimerkiksi työpajojen kautta.

Vapaaehtoiset majoittuvat yksinkertaisissa oloissa ja nukkuvat patjoilla lattialla. Leiriläisten käytössä ovat ulkosuihku ja kompostikäymälät.

Lisää tietoa leiristä täältä,

sekä SCI:n Climate for Peace -kampanjasta täältä.

Create a Climate for Peace -leiri Nigeriassa toukokuussa 2014.

Create a Climate for Peace -leiri Nigeriassa toukokuussa 2014.

BOTSWANA

BW-BWA 10.6 – Okavango Delta heritage camp

Ajankohta: 1.-19.12.2015

Botswanassa sijaitseva Okavangon suisto on yksi maailman monipuolisimmista kosteikkoalueista ja siksi se onkin luettu yhdeksi Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä sekä päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Suiston alueella viihtyvät lukemattomat eläin- ja kasvilajit, joiden lukumäärien on kuitenkin huomattu ilmastonmuutoksen seurauksena vähentyneen jopa 90 % viimeisen 15 vuoden aikana.

Okavangon suiston alueella järjestettävällä leirillä vapaaehtoiset toimivat yhdessä eri ympäristötahojen kanssa tiedottaakseen paikallista väestöä suistoalueen suojelemisen tärkeydestä. Tiedotustyön lisäksi leirillä osallistutaan myös esimerkiksi varsinaiseen alueen siivoustyöhön.

Leirillä majoitutaan teltoissa leirintäalueella.

Lisätietoja leiristä tästä.

Khama Rhino Sanctuary -leiri Botswanassa joulukuussa 2014. Kuva: Tuomas Mäkilä

Khama Rhino Sanctuary -leiri Botswanassa joulukuussa 2014. Kuva: Tuomas Mäkilä

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *