Kevätleirille Yhdysvaltoihin tai Islantiin?

Vaikka pääasiallinen leirikausi keskittyykin kesään, niin myös keväällä järjestetään paljon erilaisia leirejä ympäri maailman!

Leirille voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, yläikärajaa ei ole. Niillä tehdään yleishyödyllistä työtä kansainvälisessä ryhmässä ja ne kestävät 2-4 viikkoa. Leiriläisiltä ei odoteta ammatillista osaamista vaan reipas työote, englannin kielen taito ja avoin asenne riittävät.

Katso täältä kaikki leirikohteet ja lue täältä lisää leirille hakemisesta.


Taiteilua_Sveitsi, 2014. Michal Pribyl

 

Yhdysvallat

VFP01-15 – Wake Up the Earth
Ajankohta: 16.4.-8.5.2015

Wake Up the Earth -leirillä vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua 36. kerran järjestettävän yhteisöfestivaalin järjestämiseen Bostonin Massachuchettsissa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran juhlistamaan alueen läpi kulkevan valtatiehankkeen pysäyttämistä ja on sen jälkeen kasvattanut yhteisön asukkaiden tietoutta esimerkiksi ympäristöstä ja muista poliittisista asioista. Vapaaehtoiset osallistuvat festivaalin järjestämiseen yhdessä paikallisen tiimin kanssa. Työ leirillä jatkuu läpi festivaalin ja se voi olla esimerkiksi yhteisön innostamista festivaalin järjestämiseen, kylttien ja pukujen koristelua, aktiviteettien järjestämistä lapsille, festivaalin pystyttämistä, purkamista ja siivoamista.

Vapaaehtoiselle on leirin aikana hyötyä erityisesti taiteellisuudesta sekä kokemuksesta tapahtumien suunnittelemisessa ja järjestämisessä. Hyvän englannin kielen taidon lisäksi espanjan osaaminen on plussaa, mutta ei pakollista.

Katso täältä leirin yksityiskohtainen kuvaus.

Islanti

IS-SEE 13.29 – Mýrdalshreppur – South shore
Ajankohta: 15.-29.4.2015

Maatilan töitä keskellä Islannin kaunista luontoa!

Tällä vapaaehtoistyöleirillä työskennellään porkkanaviljelmillä, pidetään huolta maatilan lehmistä sekä sään salliessa kunnostetaan, entisöidään ja maalataan ulkorakennuksia. Leiripaikka sijaitsee Islannin etelärannikolla vuorten, jäätiköiden sekä Atlantin valtameren välissä. Vapaaehtoiselta vaaditaan motivaatiota tutustua elämään Islannin maaseudulla välillä erittäin haastavissakin sääolosuhteissa.

Katso täältä leirin yksityiskohtainen kuvaus.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *