Kesällä leirille – mutta minne?

Kesä on Euroopan leirien parasta aikaa ja niille ilmoittautuminen on juuri nyt vilkkaimmillaan! Leiritietokantamme onkin täyttynyt innostavista ja monipuolisista leireistä. Sukella etsimään omasi >>> LEIRIHAKU.

Vapaaehtoistyöleireillä tehdään konkreettista työtä paremman maailman edistämiseksi: järjestetään toimintaa pakolaisperheille, kitketään luomupeltoja, leikitään lasten kanssa, viihdytetään vanhuksia, autetaan kyläjuhlien ja festivaalien järjestämisessä, rakennetaan polkuja kansallispuistoihin ja osallistutaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjaukseen. Kaikki leireillä tehty työ on yleishyödyllistä, leiriporukka on kansainvälinen ja ne kestävät 2-4 viikkoa. Leiriläisiltä ei odoteta ammatillista osaamista vaan reipas työote, englannin kielen taito ja avoin asenne riittävät. Leireille ei ole yläikärajaa, vaan kaikki voivat osallistua. Leiriläisten tulee kuitenkin 18-vuotiaita (joitakin leirejä on myös 16+ vuotiaille, esimerkiksi Italiassa, Islannissa ja Belgiassa).

Tässä esimerkkinä muutama tietokannasta poimittu alkukesän leiri Euroopassa – valitse omasi tai sukella etsimään lisää vaihtoehtoja! Leirille lähtemisestä löytyy myös lisätietoja täältä.


VIRO

EE-EY 11.2 – Erto Eco Farm I

kansikuvaAjankohta: 29.5.-5.6.2016

EstYES on jo vuosien ajan tehnyt yhteistyötä paikallisten maanviljelijöiden kanssa, jotka haluavat yhdistää perinteisen elämäntavan ja uudenlaisen ekoviljelyn. Jogevan maakunnassa lähellä Tartton kaupunkia sijaitseva Erton maatila on yksi näistä yhteistyöprojekteista.

Luonnonmukaiseen viljelyyn ja karjankasvatukseen erikoistuneelle maatilalle haetaan vapaaehtoisia, jotka jakavat ympäristöystävälliset arvot ja kiinnostuksen luonnonmukaiseen maatalouteen. Vapaaehtoistyöleirillä osallistujien päätehtävänä on sadon kerääminen, rikkoruohojen kitkeminen ja karjan hoitaminen.  Työ leirillä voi olla raskasta ja sääolot vaihtelevia, jonka johdosta vapaaehtoisilla tulisi olla hyvä motivaatio työskennellä vaativissakin olosuhteissa. Vapaaehtoiset majoittuvat yhdessä maatilan rakennuksista ja jakavat ruoanlaitto- ja siivousvuorot.

Katso lisää leiristä täältä.

TSEKKI

CZ-INE 11.1 – Organic Farming at Camphill Community I

Ajankohta: 22.5.-3.6.2016

Camphill-yhteisö on asuinyhteisö Ceske Kopistyn kylässä. Camphill Ceske Kopisty -järjestö tarjoaa yhteisölle ja erityisesti sen kehitysvammaisille asukkaille terapeuttisia aktiviteetteja mutta ylläpitää myös luomumaatilaa, jonka tuottamien vihannesten myyntituloilla ylläpidetään yhteisön palveluita.

Camphill-yhteisössä järjestettävällä vapaaehtoistyöleirillä osallistujat antavat tukensa maatilan pyörittämiseen. Työ leirillä koostuu käsin tehtävistä istutus-, kastelu-, sadonkorjuu- ja siivoustöistä sekä muista maatilan töistä. Leirin aikana osallistujilla on mahdollisuus tutustua yhteisön taustalla olevaan Camphill-liikkeeseen sekä osallistua erilaisiin taidetyöpajoihin. Vapaaehtoiset majoittuvat patjoilla ullakkohuoneessa.

Lisää mielenkiintoisesta leiristä täältä!

Tsekki_MikaSand2014

KOSOVO

KS-GAI 10.2 – Bicycle Recycle (Kushtova)

Bycicle recycle_KosovoAjankohta: 27.5.-5.6.2016

Pohjois-Kosovossa sijaitsevassa Kushrovan kylässä pidettävän vapaaehtoistyöleirin avulla halutaan parantaa paikallisten asukkaiden tietämystä kierrätyksestä ja sen tuomista hyödyistä. Vapaaehtoistyöleirillä kerätään ja korjataan polkupyöriä, jotka lahjoitetaan yhteisön köyhimmille. Leirin tärkein tehtävä on kierrätettyjen pyörien avulla lisätä tietoutta kierrätyksen tärkeydestä kylän yhteisön keskuudessa.

Leirin vapaaehtoisilla toivotaan olevan hyvää huumoria ja innokkuutta oppia korjaamaan polkupyöriä projektin parissa. Leiriläiset majoittuvat leiri-isännän tarjoamissa teltoissa ja laittavat ruokaa ulkokeittiössä.

Jos kiinnostuit, lisää tietoa löydät täältä.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *