Haluatko tehdä kansainvälistä vapaaehtoistyötä Suomessa? Tule leirinvetäjäksi!

Haluatko saada kansainvälistä työkokemusta, toimia rauhan ja kulttuurienvälisen ymmärryksen puolesta sekä nähdä Suomea eri vinkkelistä? Tule KVT:n leirinvetäjäksi!

KVT järjestää kesällä 2017 eri puolella Suomea noin kymmenen kansainvälistä vapaaehtoistyöleiriä, joille etsitään suomalaisia leirinvetäjiä. Leirit ovat noin kahden viikon mittaisia ja ajoittuvat kesä-elokuulle. Katso leirien kuvaukset täältä. (HUOM! Sivuille päivitetään leiriejä pian lisää).

Leirinvetäjän tehtävänä on toimia linkkinä leiri-isännän, leiriläisten ja KVT:n toimiston välillä. Keväällä leirinvetäjät kirjoittavat leiri-isäntien avustuksella leirikirjeet. Leirin alussa he toimivat ryhmän vastaanottajina, auttavat vapaaehtoisia ryhmähengen muodostamisessa sekä leiri-isäntää yleisessä koordinoinnissa. Varsinainen työnohjaus on kuitenkin leiri-isännän vastuulla, sillä vetäjät ovat vapaaehtoisia muiden vapaaehtoisten joukossa ja tekevät työtä siinä missä muutkin leiriläiset. Leirin jälkeen vetäjät kirjoittavat KVT:lle leiristä raportin.

Leirinvetäjälle tärkeintä on avoin, reipas ja ennakkoluuloton asenne. Aiempi kokemus vapaaehtoistyöleiriltä tai ryhmien vetämisestä on eduksi. Myös englannin kielen taito on tarpeen. Leirin vetämisestä ei makseta palkkaa, mutta matkat leiripaikkaan korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

Tulevan kesän leirinvetäjille järjestetään Helsingissä kaksi valmennusta: 6.-7.5. ja 10.-11.6. Valmennuksessa käsitellään leirinvetäjän tehtäviä, kulttuurien kohtaamista, erilaisia ryhmätyömetodeja, mahdollisia ongelmatilanteita sekä kuullaan kokemuksia leirin vetämisestä. Valmennukseen osallistuminen on edellytys leirinvetäjänä toimiselle. Kaikille osallistujille maksetaan matkakorvaukset.

Lue täältä lisää leirinvetäjänä toimimisesta ja täältä leirinvetäjänä kesällä 2015 toimineen Sandran kokemuksesta.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä Sofiaan KVT:n toimistolla:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *