Lähde vapaaehtoistyöhön mapuche-yhteisöön Chileen!

¡Ahora te llama Chile y la cultura mapuche! Lähde tutustumaan mapuche-alkuperäiskansan elämäntapaan ja osallistumaan vuosittaisen sadonkorjuujuhlan järjestämiseen!

14957993_1798148650460935_729636486_o

CHILE:

Feria de la cultura Mapuche: organización y construcción

Ajankohta:
1. leiri: 12.-30.1.2019
2. leiri: 04.-23.2.2019

Tammi-helmikuussa 2019 Chilessä järjestetään kaksi mapuche-alkuperäiskansan ja sen kulttuuriin pariin sijoittuvaa leiriä. Leiri järjestetään erityisesti naisista koostuvassa käsityöläis- ja viljelijäyhteisössä, joka pyrkii omavaraistalouteen, solidaarisuuteen ja elämään harmoniassa luonnon kanssa. Tuottaessaan ja valmistaessaan esimerkiksi elintarvikkeita tai käsitöitä, yhteisön jäsenet pyrkivät noudattamaan esi-isiensä oppeja. Yli kymmenen vuoden ajan yhteisö on myös järjestänyt erilaisia työpajoja, kursseja ja tapahtumia.

Yhteisön vuoden tärkein tapahtuma on Feria Walung -sadonkorjuujuhla, jota vietetään helmikuussa. Ennen sadonkorjuujuhlaa järjestettävän leirin vapaaehtoisten tärkeimpänä tehtävänä on auttaa juhlan järjestelyissä; tilojen ja alueen siistimisessä, ständien ja rakenteiden pystyttämisessä, paikallisten tuotteiden valmistamisessa myyntiin sekä tiedon levittämisessä sekä itse juhlasta että mapuche-kansan kulttuurista.

Leirin osallistujat saavat mahdollisuuden oppia mapuche-alkuperäiskansan kulttuurista, historiasta sekä nykyisestä tilanteesta. Leiriläiset tulevat majoittumaan paikallisten kodeissa tai teltoissa. Olosuhteet ovat yksinkertaiset ja työ on ruumiillisesti rankkaa. Vapaaehtoisten on osattava espanjaa (paikallisten kieli on mapugundun) sekä oltava joustavia ja sopeutumiskykyisiä. Lisää leireistä voi lukea täältä.

14971461_1798148647127602_2029664131_o

Leirille voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen eikä yläikärajaa ole. Vapaaehtoistyötä varten ei tarvita ammatillista osaamista, vaan kaikki halukkaat voivat osallistua. Etelän leireille osallistujilta toivotaan kuitenkin aikaisempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä, itsenäisestä matkustelusta tai muusta kansainvälisestä toiminnasta. Kulut: leirinvälitysmaksu 130€ + KVT:n jäsenmaksu 10/20 €. Tämän lisäksi vapaaehtoinen kustantaa itse matkat sekä vakuutuksen. Täältä voit katsoa tarkat ohjeet leirille hakemisesta.

Leirille halajavan tulee myös osallistua KVT:n lähtövalmennukseen, joka järjestetään seuraavan kerran lauantaina 1.12. Helsingissä.

Kiinnostuneiden kannattaa hakea pian, sillä paikat tulevat varmasti täyttymään nopeasti! Jos sinulla on kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä: 

14923970_1798148587127608_1506313466_o

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Lähde vapaaehtoistyöhön Yhdysvaltoihin!

Vuosi Stanton Homessa on ollut elämää mullistava kokemus. Tuntuu, että joka päivä olen oppinut uutta itsestäni tai elämästä. Kiitos kuuluu kaikille täällä tapaamilleni ihmisille sekä erityisesti Stanton Homen mahtaville asukkaille, saksalaiselle ja brasilialaiselle ”siskolleni” sekä amerikkalaiselle ”house mumille”. Löysin valtameren takaa toisen perheen sitä lainkaan odottamatta.

Lue lisää »

Uusia vapaaehtoishankkeita Malawissa ja Etelä-Afrikassa

Haluatko tutustua uusiin kumppaneihin ja uusiin hankkeisiin? Oletko kiinnostunut tukemaan nuoria oppimisessa ja IT-taitojen kehittämisessä, auttamaan paikallisten järjestöjen toiminnassa sekä tutustumaan paikalliseen elämään käytännön tasolla? Näiden kahden hankkeen kautta voit olla mukana käynnistämässä yhteistyötä uusien kumppanien ja hankkeiden kanssa.

Lue lisää »

Vapaaehtoiseksi Peruun? Englantia, taidetta, shakkia ja paljon muuta!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Järjestöön etsitään vapaaehtoisia englannin, taideaineiden ja shakin opettajia sekä avustajaa kirjastotoimintaan. Kaikkiin näihin hommiin on mahdollisuus yhdistää muita tehtäviä hakijoiden kiinnostuksen mukaan!

Lue lisää »