EVS-vapaaehtoiseksi Liettuaan – haku avattu uudestaan!

EVS-vapaaehtoisia etsitään monipuolisiin tehtäviin Liettuaan! Second Wave -projektissa vapaaehtoiset työskentelevät päiväkodissa, luonnonpuistossa tai museossa. Tämä on loistava mahdollisuus kansainvälisen työkokemuksen hankkimiseen!

Suomalaisille vapaaehtoisille on varattu kaksi paikkaa valitsemissaan tehtävissä. Jaksot alkavat elokuussa 2016 ja kestävät 6-12 kuukautta. Ne sijaitsevat kaikki Biržain kaupungissa.

Mikä EVS? EVS-vapaaehtoisen tulisi olla 18-30 -vuotias. Vapaaehtoiselle kustannetaan matkat, majoitus, ruoka, vakuutus, kielikurssi sekä maksetaan pieni taskuraha. Vapaaehtoiset asuvat muiden EVS-vapaaehtoisten kanssa ja osallistuvat jaksonsa pituudesta riippuen 1-3 kansalliseen koulutukseen. Voit lukea lisätietoa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS -ohjelmasta.

”I would definitely recommend EVS to others. For me EVS is a give and take process – I feel good about myself that I contributed to enriching the cultural life of a foreign place and I got so much energy and inspiration back that I only have bright thoughts about EVS. It is also a good opportuity to test oneself and grow as an individual, become more openminded, maybe even clear out future plans and dreams.” Sofi Salmi, EVS in Macedonia October 2014 – May 2015.

101_0016

1. Päiväkodissa vapaaehtoinen työskentelee avustavissa tehtävissä, leikkii ja ulkoilee lasten kanssa tai vaihtoehtoisesti järjestää retkiä, festivaaleja ja tapahtumia myös kaupungin nuorille yhdessä paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoinen voi oman kiinnostuksensa mukaan järjestää mm. taiteeseen tai urheiluun liittyvää toimintaa.

2. Museossa (Biržai Castle) vapaaehtoiset työskentelevät joko arkeologisella osastolla ja esittelevät sitä lapsille, nuorille ja perheille sekä järjestää työpajoja teineille ja paikallisille nuorille vapaaehtoisille. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus järjestää tapahtumia, retkiä ja erilaista kasvatuksellista toimintaa (perinteisiä käsitöitä, historiaa, kansanperinnettä).

3. Biržain luonnonpuisto on perustettu vuonna 1992 suojelemaan alueen erityispiirrettä, karstista maata ja sen ekosysteemiä. Karstimaalle tyypillisät on uurteiset pinnanmuodot ja laajat luolastot. Vapaaehtoisen tehtävät ovat avustavia ja sisältävät matkailijoiden asiakaspalvelua, vierailijakeskuksessa työskentelyä, tapahtumien järjestämistä ja kansainvälisiin hankkeisiin osallistumista. Tämän lisäkti tehtäviin voi kuulua monitoroinnissa ja teknisissä tehtävissä avustamista. Tänne voi hakea myös vain 6 kk:n jaksolle.

Kaikkiin kolmeen EVS-kohteiseen voi liittyä myös seuraavia tehtäviä:

  • opettaa englantia tai omaa äidinkieltään henkilökunnalle
  • esitellä oman maansa historiaa ja kulttuuria
  • lisätä yhteistyötä Biržain eri toimintatahojen välillä

Tehtävät vahvistavat vapaaehtoisten kapasiteettia, kehittävät työelämätaitoja, lisäävät kielitaitoa ja itsenäisyyttä. Vapaaehtoisilta toivotaan motivaatiota uuden oppimista ja valitsemiaan tehtäviä kohtaan, hyvää englannin kielen taitoa, ryhmätyöskentelytaitoja, aloitekykyä, vastuuntuntoa sekä avointa elämänasennetta.

Lisätietoja ja hakeminen: Hakemukset (englanninkielinen CV ja motivaatiokirje) tulee lähettää osoitteeseen  mahdollisimman pian tai 25.5. mennessä. Hakemuksessa tulee mainita mistä EVS-paikasta on kiinnostunut. Maksathan hakiessasi myös KVT:n jäsenmaksun.

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

ESC-vapaaehtoiseksi kattojärjestöömme

Kattojärjestömme Service Civil International (SCI) hakee vapaaehtoista työskentelemään Peace in Practice -projektin parissa 8 kuukaudeksi Belgiaan.

Lue lisää »

Ryhmä ihmisiä pienellä sillalla.

Vapaaehtoistyöhön Venäjälle opetustaitoja kartuttamaan

Kiinnostaako vapaaehtoistyö, mutta haluaisit välttää lentämistä? KVT: n kautta pitkäaikaisvapaaehtoiseksi voi lähteä ulkomaille myös kohteisiin, joissa kansainvälisen kokemuksen saamisen ja rauhantyön voi tavoittaa myös maateitse.

Lue lisää »

Vapaaehtoisia metsässä Ranskan Guayanassa

ESC-projekti Ranskan Guayanassa keväällä 2020

ESC-projekteja on tarjolla useimmiten Euroopassa, mutta tämän projekti vie sinut Etelä-Amerikkaan. Lähde tutustumaan perinteisiin viljelytapoihin ja kehittämään vapaaehtoistoimintaa paikallisiin yhteisöihin.

Lue lisää »