EVS-vapaaehtoiseksi Liettuaan – haku avattu uudestaan!

EVS-vapaaehtoisia etsitään monipuolisiin tehtäviin Liettuaan! Second Wave -projektissa vapaaehtoiset työskentelevät päiväkodissa, luonnonpuistossa tai museossa. Tämä on loistava mahdollisuus kansainvälisen työkokemuksen hankkimiseen!

Suomalaisille vapaaehtoisille on varattu kaksi paikkaa valitsemissaan tehtävissä. Jaksot alkavat elokuussa 2016 ja kestävät 6-12 kuukautta. Ne sijaitsevat kaikki Biržain kaupungissa.

Mikä EVS? EVS-vapaaehtoisen tulisi olla 18-30 -vuotias. Vapaaehtoiselle kustannetaan matkat, majoitus, ruoka, vakuutus, kielikurssi sekä maksetaan pieni taskuraha. Vapaaehtoiset asuvat muiden EVS-vapaaehtoisten kanssa ja osallistuvat jaksonsa pituudesta riippuen 1-3 kansalliseen koulutukseen. Voit lukea lisätietoa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS -ohjelmasta.

”I would definitely recommend EVS to others. For me EVS is a give and take process – I feel good about myself that I contributed to enriching the cultural life of a foreign place and I got so much energy and inspiration back that I only have bright thoughts about EVS. It is also a good opportuity to test oneself and grow as an individual, become more openminded, maybe even clear out future plans and dreams.” Sofi Salmi, EVS in Macedonia October 2014 – May 2015.

101_0016

1. Päiväkodissa vapaaehtoinen työskentelee avustavissa tehtävissä, leikkii ja ulkoilee lasten kanssa tai vaihtoehtoisesti järjestää retkiä, festivaaleja ja tapahtumia myös kaupungin nuorille yhdessä paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoinen voi oman kiinnostuksensa mukaan järjestää mm. taiteeseen tai urheiluun liittyvää toimintaa.

2. Museossa (Biržai Castle) vapaaehtoiset työskentelevät joko arkeologisella osastolla ja esittelevät sitä lapsille, nuorille ja perheille sekä järjestää työpajoja teineille ja paikallisille nuorille vapaaehtoisille. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus järjestää tapahtumia, retkiä ja erilaista kasvatuksellista toimintaa (perinteisiä käsitöitä, historiaa, kansanperinnettä).

3. Biržain luonnonpuisto on perustettu vuonna 1992 suojelemaan alueen erityispiirrettä, karstista maata ja sen ekosysteemiä. Karstimaalle tyypillisät on uurteiset pinnanmuodot ja laajat luolastot. Vapaaehtoisen tehtävät ovat avustavia ja sisältävät matkailijoiden asiakaspalvelua, vierailijakeskuksessa työskentelyä, tapahtumien järjestämistä ja kansainvälisiin hankkeisiin osallistumista. Tämän lisäkti tehtäviin voi kuulua monitoroinnissa ja teknisissä tehtävissä avustamista. Tänne voi hakea myös vain 6 kk:n jaksolle.

Kaikkiin kolmeen EVS-kohteiseen voi liittyä myös seuraavia tehtäviä:

  • opettaa englantia tai omaa äidinkieltään henkilökunnalle
  • esitellä oman maansa historiaa ja kulttuuria
  • lisätä yhteistyötä Biržain eri toimintatahojen välillä

Tehtävät vahvistavat vapaaehtoisten kapasiteettia, kehittävät työelämätaitoja, lisäävät kielitaitoa ja itsenäisyyttä. Vapaaehtoisilta toivotaan motivaatiota uuden oppimista ja valitsemiaan tehtäviä kohtaan, hyvää englannin kielen taitoa, ryhmätyöskentelytaitoja, aloitekykyä, vastuuntuntoa sekä avointa elämänasennetta.

Lisätietoja ja hakeminen: Hakemukset (englanninkielinen CV ja motivaatiokirje) tulee lähettää osoitteeseen  mahdollisimman pian tai 25.5. mennessä. Hakemuksessa tulee mainita mistä EVS-paikasta on kiinnostunut. Maksathan hakiessasi myös KVT:n jäsenmaksun.

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Els Avets -yhteisö

Vapaaehtoispaikka Espanjassa vuodelle 2020

Els Avets -yhteisö Katalonian alueella Espanjassa hakee pitkäaikaisvapaaehtoisia työhön kehitysvammaisten pariin 12kk ajaksi vuodelle 2020. Tarjolla myös mahdollisuus syventää espanjantaitoja tai opiskella katalaania.

Lue lisää »

Vapaaehtoistöitä tarjolla Ugandassa

Ugandassa on tarjolla paljon hienoja pitkäaikaisvapaaehtoistyön paikkoja! KVT:llä on pitkä ja onnistunut yhteistyö Ugandan järjestävän tahon, UPA:n, kanssa, ja vapaaehtoisia on lähtenyt Suomesta Ugandaan eripituisiksi ajoiksi tänäkin vuonna. Ugandassa on tarjolla useita projekteja keskittyen työhön yhteisöjen ja lasten parissa.

Lue lisää »

Vapaaehtoiseksi Peruun? Englantia, taidetta, shakkia ja paljon muuta!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Järjestöön etsitään vapaaehtoisia englannin, taideaineiden, liikunnan, shakin ja lukemisen opettajiksi. Kaikkiin näihin hommiin on mahdollisuus yhdistää muita tehtäviä hakijoiden kiinnostuksen mukaan!

Lue lisää »