Avainsana-arkisto: Ukraina

Rauhanleirillä Ukrainassa: Making Peace in Ukraine

Hei kaikille! Täällä kirjoittaa Leena, 33-vuotias yrittäjä Helsingistä. Haluaisin jakaa kokemukseni viimeisimmästä projektistani Ukrainassa, jonne lähdin KVT:n kautta syyskuussa 2018. Meitä kerääntyi yhteensä 11 vapaaehtoista Ukrainan Harkovaan kymmenen päivän ajaksi oppimaan lisää tärkeästä aiheesta.

Leirille Ukrainaan, Kroatiaan tai Serbiaan?

Jos kesän suunnitelmat ovat vielä hukassa, on nyt hyvä aika tehdä päätös lähteä vapaaehtoistyöleirille Eurooppaan!  Itä-Euroopassa järjestetään monia mielenkiintoisia projekteja, joille ehtii vielä kesäkuun aikana. Leirejä on esimerkiksi Ukrainassa pakolaisten sekä Kroatiassa ja Serbiassa luonnonsuojelun parissa.

Esittelyssä elokuun leirejä

Leirejä Ukrainassa, Tallinnassa, Yaroslavlissa Venäjällä ja Irlannissa Elokuussa on tilaa vielä 143 vapaaehtoisleirillä maailmanlaajuisesti. Kaikki leirit löytyvät leirinhakukoneesta, mutta tässä esittelemme niistä neljä: leipäfestivaalit Ukrainassa, vaihtoehtokulttuuria Tallinnassa, lastenleiri Yaroslavlissa ja luonnonsuojeluleiri Irlannissa. Kaikki elokuun leirit löydät tästä!

Vapaaehtoistyötä Venäjällä, Ukrainassa ja Azerbaidzanissa

EVS-ohjelman kautta Venäjälle, Ukrainaan tai Azerbaidzaniin KVT:n saksalaisen sisarjärjestön SCI Germanyn koordinoimassa European Voluntary Service -projektissa on tarjolla vapaaehtoistyöpaikkoja Venäjällä, Ukrainassa ja Azerbaidzanissa.

Uusia EVS-paikkoja syksyksi idässä!

Venäjän Novgorodissa on tarjolla yksi vapaaehtoistyöpaikka Nizhny Novgorod region nongovernmental organization of assistance to children and youth ”Veras” (NNR NGO “Veras”) – järjestössä. Järjestö edistää vammaisten lasten ja nuorten sopeutumista ja integroitumista yhteiskuntaan. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu lasten hoitamista, ohjaamista ja opettamista päivähoitokeskuksessa ja kesäleirillä. Paikalliset pedagogit ovat valmiita opastamaan vapaaehtoista lasten hoidossa. Vapaaehtoisella on myös […]