Vapaaehtoistyöleirille kotimaassa

Vapaaehtoistyöleirillä saat mahdollisuuden tutustua Suomeen uudesta vinkkelistä, tapaat uusia ihmisiä ja osallistut paikallisyhteisön toimintaan. Unohtumattomat kokemukset ja uuden oppiminen eivät välttämättä vaadi kauas matkustamista. Tutustu tarkemmin KVT:n kesän 2023 leireihin.

Suomessa leirille osallistumiseen on kolme tapaa: leirinvetäjyys, kotimaan leiriläinen alennetulla leirimaksulla sekä kotimaan leiriläinen tuetulla leiripaikalla. Mikäli olet kiinnostunut leirinvetämisestä, lisätietoja ja hakuohjeet leirinvetäjäksi löydät täältä. Kotimaan leiriläisenä osallistumisesta löydät lisätietoja alta tai voit ottaa yhteyttä KVT:n toimistolle (). Vaikka leiri toteutetaan kotimaassa, on osallistujilla silti hyvä olla hallussa englannin perusteet, sillä leirit ovat avoinna myös kansainvälisille vapaaehtoisille. Kaikilla leireillä vapaaehtoisille tarjotaan majoitus ja ruoat leirin aikana.

Kotimaan leirille alennetulla leirimaksulla

Vapaaehtoistyöleirille Suomessa haet mukaan samoin kuin leireille ulkomailla leiritietokannan kautta: rekisteröidy leiritietokantaan, etsi Suomen leirit, täytä hakemus ja lähetä maksu KVT:lle. Normaalin leirikoordinaatiomaksun sijaan maksat alennetun 60€ leirikoordinatiomaksun KVT jäsenmaksun lisäksi. Lue lisää leirille hakemisesta tai KVT:n jäsenyydestä. Leirillä sinulle tarjotaan ruoat ja majoitus, matkakuluista leirille vastaa kukin leiriläinen itse. Kaikki täysi-ikäiset voivat hakea kotimaan leirille alennetulla leirimaksulla.

Kotimaan leirille tuetulla leiripaikalla

KVT tarjoaa Suomessa järjestettävillä kansainvälisillä leireillä muutamia ilmaisia paikkoja heikommassa asemassa oleville maahanmuuttajille. Tälläistä tuettua leiripaikkaa voivat hakea Suomessa asuvat turvapaikanhakijat sekä esimerkiksi maahanmuuttajataustaiset nuoret, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua muuten (esim. ei työ- tai opiskelupaikkaa tai ei omia verkostoja, joiden kautta tutustua Suomeen). Tuettu leiripaikka tarkoittaa sitä, että vapaaehtoinen ei maksa KVT:n leirikoordinaatiomaksua ja KVT:n jäsenyys on ilmainen. KVT myös maksaa vapaaehtoisen matkaliput leirille. Lisätietoja ja hakuohjeet tuetulle leiripaikalle löydät täältä.

vapaaehtoinen työntää toista kottikärryissä