Vapaaehtoistyötä, ystävyyttä ja yhteisiä kokemuksia!

Vapaaehtoistyöleirejä on kaikissa maanosissa – Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Oseaniassa! Lähellä olevia leirejä varten kaksi viikkoa ja pieni budjetti riittävät, mutta jos lähtee kauemmas niin kannattaa mennä vaikka kahdelle leirille peräkkäin. 

Leirinhakukoneessa on parhaillaan yli 500 leiriä, valitse niistä itselle sopivin ja hae pian!

Kansainvälisillä vapaaehtoistyöleireillä luodaan ymmärrystä eritaustaisten ihmisten välille, ystävystytään ja kääritään hihat yhteisen hyvän puolesta! Niillä tehdään konkreettista työtä paremman maailman edistämiseksi: järjestetään toimintaa pakolaisperheille, kitketään luomupeltoja, leikitään lasten kanssa, viihdytetään vanhuksia, autetaan kyläjuhlien ja festivaalien järjestämisessä, rakennetaan polkuja kansallispuistoihin ja osallistutaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjaukseen.

Leirejä järjestetään ympäri maailmaa ja leirinjärjestäjät ovat pieniä paikallisia yhdistyksiä, yhteisöjä, osuuskuntia ja yleishyödyllisiä projekteja. Töitä leirillä tehdään talkoohengellä monikulttuurisessa porukassa. Leireille ei ole yläikärajaa, vaan kaikki voivat osallistua. Leiriläisten tulee kuitenkin olla vähintään 18-vuotiaita (joitakin leirejä on myös 16-vuotiaille, esimerkiksi Italiassa, Islannissa ja Belgiassa).

Liikkumavaraa on kaikille, sillä leirejä on maailman sivut täynnä. Minä voin suositella KVT:n toimintaa omille lapsenlapsilleni ja myös heidän lapsillensa. Vapaaehtoistyöleireillä ryhmähuolenpito toimii huumorin, naurun ja laulun avulla ja kaikilla maailman kielillä. Tämä on mielestäni parasta rauhanpohjustusta!” Maria Holmberg, 69 v.

Kuinka haen? Lue ohjeet täältä. Voit tutustua myös Laura Laitisen kokoamaan listaan 10 syytä lähteä vapaaehtoistyöleirille.

MIKÄ VAPAAEHTOISTYÖLEIRI? Vapaaehtoistyöleireillä tehdään yleishyödyllistä työtä kansainvälisessä ryhmässä ja ne kestävät 2-4 viikkoa. Leiriläisiltä ei odoteta ammatillista osaamista vaan reipas työote, englannin kielen taito ja avoin asenne riittävät. Etelän leirien osanottajilta toivomme kuitenkin vähintään 18/20 vuoden ikää, aikaisempaa leirikokemusta tai muuta sopivaa kansainvälistä kokemusta.

MahamedAbdiHussein_Äijälä2015

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *