Vapaaehtoisleirejä teemoittain: joogaa, eläinleirejä ja teatteria!

Vapaaehtoisleireillä on tarjolla monenlaista työtä monenlaisissa olosuhteissa. Itselle sopivan leirin voi valita vaikkapa omien harrastustensa pohjalta. Poimimme leirinhakukoneesta makupaloja joogaleireistä, teatterileireistä sekä eläinten hoitoon liittyvistä leireistä!

Joogaa ja vapaaehtoistyötä?

Luoteis-Turkkilaisella joogatilalla järjestetään leiri 20. toukokuuta ja 3. kesäkuuta välisenä aikana. Leirillä päivät aloitetaan joogaamalla, jonka jälkeen työskennellään tilan pelloilla. Vaikka et osaisi vielä joogata, leiri on hyvä mahdollisuus oppia! Leirillä ei saa käyttää päihteitä, eikä alueella ole internettiä, televisiota tai yöelämää, joten leiri on upea mahdollisuus irtiottoon maailmasta! Lue lisää leiristä täällä.

Turkin toinen joogaleiri järjestetään Egeanmeren rannalla Länsi-Turkissa 17.-24. heinäkuuta. Leirillä on mahdollista joogata tai osallistua erilaisiin työpajoihin. Työpajoissa opetellaan esimerkiksi perinteisen turkkilaisen taiteen tekemistä, valokuvausta ja maalaamista. Osaan työpajoista ottavat osaa myös paikalliset lapset, joille järjestetään kesäleirejä samoissa tiloissa. Koko leirin kuvaus löytyy täältä.

Myös syksyllä on mahdollista lähteä joogaamaan maailmalle. Tšekin joogaleiri järjestetään Sri Devpuriji Ashramissa 1.-4.9.13. Leirin opinto-osuus koostuu joogatunneista ja -luennoista. Työnä vapaaehtoisleirillä on ladon korjaaminen, jonka lisäksi vapaaehtoiset pilkkovat polttopuita, hoitavat puutarhaa ja työskentelevät keittiössä. Lue leirin koko kuvaus ja hae täällä.

Teatterileireissä on mistä valita!

teatteri

Sveitsissä järjestetään teatterileiri lapsille.

Sveitsin Baselissa järjestetään 23.6.-7.7.13 pakolaislasten teatteriviikko. Ensimmäisellä viikolla vapaaehtoiset perehtyvät leirin kannalta olennaisiin aiheisiin, kuten maahanmuuttoon, ja valmistelevat teatteriammattilaisen johdolla aktiviteetteja seuraavaa viikkoa varten. Toisella viikolla he organisoivat tapahtumia lapsille ja huolehtivat projektin sujuvuudesta. Huomaa, että leiriläisten tulee osata saksaa. Lue koko kuvaus täältä.

Venäjän Karjalaan kaivataan vapaaehtoisia opettamaan koululaisille englantia. Projektiin kuuluu englanninkielisen teatteriesityksen valmistaminen yhdessä lasten kanssa. Leiri järjestetään 2.-14.7.13. Koko kuvaus löytyy täältä.

Syyskuun 1. ja 14. päivän välisenä aikana teatteria hyödynnetään Brysselin lähistöllä taistelussa epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Ulkomaalaiset vapaaehtoiset ja Belgiassa asuvat turvapaikanhakijat osallistuvat yhdessä ranskankieliseen työpajaan, joka huipentuu yhdessä valmisteltuun interaktiiviseen teatteriesitykseen. Lue lisää leiristä täältä.

Apua eläimille!

Syyskuun sateita voi paeta Nigeriaan, jossa hoidetaan eläimiä maatilalla kahden viikon ajan. Vapaaehtoisten tehtäviin kuuluu kananmunien keräämistä ja laskemista, kanien ja muiden eläinten hoitoa sekä niiden putsaamista ja siirtämistämistä. Leirin koko kuvaus löytyy täältä.

Espanjassa rakennetaan ja korjataan pikkutuulihaukkojen tekopesiä heinä-elokuun vaihteessa, 15.7.-2.8.13. Tekopesien tarkoituksena on lisätä pikkutuulihaukkojen pesintää. Lue koko kuvaus leiristä täältä.

Eläimiä pääsee auttamaan välillisesti myös eteläisessä naapurimaassamme Virossa, jossa parannetaan 5.8.-17.8.13 järjestettävällä leirillä eläintarhan ympäristöä. Vapaaehtoisten tehtäviin kuuluu erilaisia viheralueiden hoitamiseen liittyviä töitä, kuten kasvien istuttamista, ruohon leikkuuta ja ulkotilojen siivousta. Lue leirin koko kuvaus täältä.

Kaikki leirit löytyvät leirinhakukoneesta. Hakuohjeet löytyvät täältä!

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *