Lähde vapaaehtoiseksi Peruun kesän ajaksi!

Huaycan_vesipallotHaluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman laitamilla?

Peruun etsitään kesäksi taideopettajaa (17.6.-31.8.) sekä naisille suunnatun toiminnan avustavaa koordinaattoria (3.6.-27.8.).  Yhteistyöjärjestömme LLI toimii Huaycánin kaupungissa ja työskentelee köyhyysrajan alapuolella elävien perulaisten perheiden kanssa
luodakseen heille laadukkaita oppimismahdollisuuksia. Opetusta tarjotaan erityisesti lapsille ja naisille sekä nuorille.

Taideopetus

Perussa sijaisevan yhteistyöjärjestömme 6–13 -vuotiaat lapset ovat vailla taidekasvatuksen opettajaa 17.6.-31.8. välisen ajan. Järjestön opetus on alueella erittäin suosittua ja tunneilla pyritään tarjoamaan lapsille turvallinen ja luova oppimisympäristö. Oppitunneilla halutaan erityisesti kasvattaa lasten oppimiskykyä, luovuutta ja mielikuvitusta, lisätä itseluottamusta sekä luoda lapsille mahdollisuuksia kulttuurienväliseen oppimiseen. Vapaaehtoisella ei tarvitse olla aiempaa opetuskokemusta, vaan luovuus sekä into lasten opettamista kohtaan riittävät. Vapaaehtoisella on myös mahdollisuus auttaa englannin, matematiikan, liikunnan, shakin tai lukemisen opetuksessa. Vapaaehtoisen odotetaan sitoutuvan ajalle 17.6.-31.8 (sekä aloitus- että lopetusajassa on pientä jouston varaa). Espanjan kielen taito on suuri plussa, mutta ei välttämättömyys. Paikka täytetään heti kun sopiva vapaaehtoinen löytyy!

Naisten toiminta

Huaycan_kudonta_pakattuNaisten ohjelma keskittyy luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseen sekä englannin ja IT-taitojen opetukseen. Tämän lisäksi naisilla käsityöprojekti ja yhteisöpuutarha, joiden toiminnan ohjaus ja kehitys kuuluvat ohjelman avustajan työnkuvaan.

Vapaaehtoisen vastuualueisiin kuuluu mm.:

• Viikoittaisten työpajojen järjestämisessä avustaminen (mm. terveyteen, ihmisoikeuksiin tai liiketoimintaan liittyen)
• Uusien yhteistyökumppaneiden kanssa verkostoituminen, ohjelman laajentaminen uusille alueille
• Ohjelmaan osallistuvien naisten kanssa verkostoituminen
• Tietokoneen käyttämisen opetus ja opetusmateriaalien kehittäminen
• Käsityöohjelman yleisessä koordinoinnissa, tuotekehittelyssä ja kehittämisessä avustaminen
• Tarvittaessa järjestön muissa tehtävissä avustaminen (englanninopetus, liikunta, lukeminen ym).

Vapaaehtoispaikka sopii sinulle jos:

• Olet kiinnostunut toimimaan naisten oikeuksien puolesta
• Osaat sujuvasti espanjaa
• Olet järjestelmällinen ja itsenäinen
• Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot
• Haluat todella toimia naisten oikeuksien ja yhteisön kehityksen puolesta!

Vapaaehtoisen toivotaan aloittavan kesäkuun alussa ja kolmeksi kuukaudeksi.

Kuukausimaksu on molemmissa paikoissa n. 380 dollaria (maksu suoritetaan kaikilta kuukausilta yhtenä summana ennen vapaaehtoistyöjakson aloittamista). Maksuun kuuluu täysihoito (majoitus jaetussa huoneessa sekä kolme päivittäistä ateriaa), pullovesi, lämmin suihku ja internet sekä haku lentokeltältä ja perehdytys.

Lue täältä lisää vapaaehtoiseksi hakemisesta.

Lisätietoja saa Meriltä KVT:n toimistosta osoitteesta: 

Huaycan_kasinuket

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Syksyllä leirille!

Miltä syksysi näyttää? Kiinnostaisiko sinua lähteä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja työskentelemään yhteisen hyvän ja rauhallisemman maailman puolesta? Vaikka vilkkain leirisesonki onkin pian ohi, järjestetään syksyllä vielä monia mielenkiintoisia vapaaehtoistyöprojekteja, joille ehtii edelleen hakea.

Lue lisää »

Lähde osallistumaan erityislasten arkeen Moldovaan!

Haluatko sukeltaa moldovalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa syyskuussa 2018/heti kuin mahdollista ja kestää joulukuun loppuun saakka.

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »