Etelän leirit

Etelän leirit – kokemuksia rikkaammaksi Etelässä

Jutta_Tiilikainen_Indonesia1_kevytPerustiedot

Kesto: 10 päivää – 4 viikkoa

Missä: Afrikka, Latinalainen Amerikka, Aasia (Hong Kong, Japani, Taiwan, Etelä- Korea ja Turkki kuuluvat perusleireihin).

Hinta: leirinvälitysmaksu 110€ ja KVT:n jäsenmaksu 20/10€ sekä leirikohtainen lisämaksu isäntäjärjestölle

Ikä: 18+

Hakuaika: Ympärivuotinen

Aikaisempi kokemus: Aikaisempi kokemus työleiriltä tms. toiminnasta suositeltavaa

Leiripaikat löytyvät Leirinhakukoneesta

Kenelle

Etelän leirit sopivat sinulle

  • Joka haluat matkustaa Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan
  • Jolla on aikaa muutama viikko
  • Joka olet vähintään 18/20-vuotias
  • Jolla on jo kokemusta vapaaehtoisleiriltä tai vastaavaa kansainvälistä kokemusta
  • Jolla on kiinnostusta sopeutua paikalliseen kulttuuriin
  • Jolla on riittävä kielitaito

Mikä Etelän leiri?

Etelän leirit ovat muuten vastaavia kuin muualla järjestettävät vapaaehtoistyöleirit, mutta niitä järjestetään Globaalissa etelässä eli Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan maissa. Etelän leirejä järjestetään ympäri vuoden. Olosuhteet Etelän leireillä ovat yleensä yksinkertaiset ja hyvin erilaiset kuin kotimaassa.

Etelän leireillä voi valmistautua siihen, että vapaaehtoisia ei välttämättä ole leirillä yhtä monta kuin esim. Euroopan vapaaehtoistyöleireillä. Monessa maassa on mahdollista osallistua useammalle peräkkäiselle leirille ja esimerkiksi tutustua tarkemmin järjestön hankkeisiin, ja viettää näin kohdemaassa pidempi aika.

Mangrovea

Etelän leireillä on yleensä leirikohtainen lisämaksu, joka maksetaan vastaanottavalle järjestölle. Maksu menee vapaaehtoisen oleskelukustannusten kattamiseen ja paikallisten järjestön toiminnan ylläpitämiseen.

Etelän leireille osallistujilta toivotaan vähintään 18+ vuoden ikää ja mielellään kokemusta vapaaehtoistyöleiriltä, itsenäisestä matkustelusta, muusta kansainvälisestä toiminnasta tai muuten sopivaa kypsyyttä.

Hong Kongin, Japanin, Taiwanin, Etelä- Korean ja Turkin leirit lasketaan perusleireihin (välitysmaksu on siis 100€), eikä niille hakeminen edellytä valmennukseen osallistumista.

 leirillä voit esimerkiksi

  • Istuttaa mangrovepuita Indonesiassa
  • Korjata tansanialaista koulua
  • Harjoittaa musiikkia ja taidetta lasten kanssa Togossa
  • Tutustua permakulttuuriin ja agroekologiaan Brasiliassa

Valmennukset

KVT järjestää valmennuksia pitkäaikaiseen vapaaehtoistyöhön ja etelän leireille lähtijöille kolme/neljä kertaa vuodessa. Yleensä valmennukset ovat Helsingissä ja kestävät yhden päivän. Valmennuksessa käsitellään kulttuurien kohtaamista ja käytännön asioita, ja siellä on mahdollista tavata vapaaehtoisia, joilla on omakohtaista kokemusta vapaaehtoistyöstä Etelän maista.

Vakuutusasiat

Etelän leiriläiset eivät ole SCI:n vakuutuksen piirissä, joten vapaaehtoisen pitää ottaa oma matkavakuutus.

Kielitaito

Joillakin leireillä esimerkiksi Afrikan ranskankielissä maissa tai Latinalaisessa Amerikassa saattaa olla vaatimuksena ainakin välttävä ranskan tai espanjan kielen taito. Tästä mainitaan erikseen leirikuvauksessa. Muussa tapauksessa englannin kielen taito riittää.

Palanneille

Kun olet palannut leiriltä, olet erittäin tervetullut mukaan KVT:n toimintaan esimerkiksi osallistumalla Etelän leirien ja pitkäaikaisvapaaehtoisten työryhmään.  Vuosittain järjestetään kaikille palanneille vapaaehtoisille ja KVT:n leirinvetäjille syksyllä Vapaaehtoispäivät, jossa on mahdollisuus tavata muita vapaaehtoisina olleita ja jakaa leirikokemuksiaan.

atacama

Mitä maksaa?

KVT:n leirinvälitysmaksu 110€ ja KVT:n jäsenmaksu 20/10€ ja leirikohtainen lisämaksu  (n. 100-300€ projektista riippuen). Lisämaksu kattaa majoituksen ja ruuan leirillä ja se maksetaan paikan päällä vastaanottavalle järjestölle tai leiri-isännälle.

Joissakin tapauksissa hyväksynnän saamisen jälkeen vapaaehtoisen tulee toimittaa KVT:n toimistolle rikosrekisteriote, erityisesti silloin kun vapaaehtoinen tulee työskentelemään lasten, nuorten tai kehitysvammaisten parissa. Rikosrekisteote maksaa 12 euroa. Hyväksynnän jälkeen KVT:n toimisto lähettää vapaaehtoiselle tarkemmat ohjeet otteen tilaamisesta.

Katso tästä tarkat hakuohjeet.

Lisätietoa

Voit katsoa myös usein kysytyt kysymykset ja tutustua Leirille lähtijän oppaaseen.

Kysymykset ja yhteydenotot Etelän leireihin liittyen: / +358451049829

Kerro muillekin:

Share

Olet täällä: