Vapaaehtoistyöhön Meksikoon?

Tiesitkö, että KVT:llä on pitkäaikaisia vapaaehtoistyöpaikkoja myös Meksikon Chiapasissa? Vapaaehtoistyötä on lasten, nuorten, alkuperäiskansojen, kehitysvammaisten, äitiysterveyden, ympäristön ja permakulttuurin parissa. Kaikkien vapaaehtoisten tulisi osata ainakin espanjan alkeet.

TeroAhlgren_Meksiko2015

Chiapasissa sijaitseva yhteistyöjärjestömme Natate (Natate Voluntariado Internacional A.C.) on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka on perustettu vuonna 2006 edistämään koulutusta, alueen sosiaalista oikeudenmukaisuutta sekä ympäristönsuojelua. Natate toimii yhteistyössä yleishyödyllisten yhdistysten, yhteisöjen ja kollektiivien kanssa. Tavoitteiden puolesta toimitaan järjestämällä vapaaehtoistyöleirejä sekä pitkäaikaisia vapaaehtoistyöprojekteja.

Esimerkkejä Nataten tarjoamasta vapaaehtoistyöstä:

  • Tsobol P’ijiltasel -projektissa vapaaehtoiset tukevat kaksikielisten (espanja-tzotsil) lasten opetusta. Avustavat mm. liikunnan, matematiikan ja taiteen opetuksessa sekä järjestävät erilaisia työpajoja.
  • Cami (La casa de la mujer indígena) -projektissa vapaaehtoiset avustavat mm. asiakkaiden rekisteröinnissä, auttavat kätilöitä kotikäynneissä, työpajojen pitämisessä ja huolehtivat lääkekasvimaan hoitamisesta.
  • San Jose Educational Park & Zoo -projektissa pyritään suojelemaan paikallista eläin- ja kasvilajistoa. Vapaaehtoiset avustavat paikan kunnossapidossa, lajistojen luetteloinnissa ja työpajojen pitämisessä.

Katso täältä Nataten kaikkien paikkojen kuvaukset: Proyectos Natate 2016

Kuukausimaksut ovat 100-150 euroa riippuen projektista. Ne sisältävät perehdytyksen, asuntola/perhemajoituksen ja henkilökohtaisen tuen vapaaehtoistyöjakson aikana. Vapaaehtoisten tulisi kyetä sopeutumaan yksinkertaisiin asuinolosuhteisiin. Vapaaehtoisilta odotetaan projektista riippuen 1-7 kuukauden sitoutumista.

Kiinnostuitko? Katso täältä lisätietoja vapaaehtoistyöhön hakemisesta tai ota yhteyttä:

TeroAhlgren_meksiko2014

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Volunteering vs Violence -opintoleiri Roomassa

Kiinnostaako sinua oppia kuinka kansainvälinen vapaaehtoistyö on vaikuttanut Italian antifasistiseen toimintaan ja rauhanliikkeeseen? Millainen rooli kaupunkitiloilla on ollut tässä kehityksessä? Kuinka vapaaehtoistyöllä voi edistää yhteiskunnallista dialogia ja vakautta?

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »

Luovaa toimintaa ja luontoelämyksiä Sveitsissä

Kiinnostaako sinua taide, lasten ja nuorten kanssa toimiminen sekä kansainvälisessä yhteisössä työskenteleminen? Entäpä ekologinen elämäntapa, permakulttuuri ja yhteisöllinen asuminen? Tässä on sinulle elämäsi tilaisuus kartuttaa kansainvälistä työkokemusta ja tehdä EU-tuettua vapaaehtoistyötä mielenkiintoisten tehtävien parissa! 

Lue lisää »