Vapaaehtoistyöhön Meksikoon?

Tiesitkö, että KVT:llä on pitkäaikaisia vapaaehtoistyöpaikkoja myös Meksikon Chiapasissa? Vapaaehtoistyötä on lasten, nuorten, alkuperäiskansojen, kehitysvammaisten, äitiysterveyden, ympäristön ja permakulttuurin parissa. Kaikkien vapaaehtoisten tulisi osata ainakin espanjan alkeet.

TeroAhlgren_Meksiko2015

Chiapasissa sijaitseva yhteistyöjärjestömme Natate (Natate Voluntariado Internacional A.C.) on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka on perustettu vuonna 2006 edistämään koulutusta, alueen sosiaalista oikeudenmukaisuutta sekä ympäristönsuojelua. Natate toimii yhteistyössä yleishyödyllisten yhdistysten, yhteisöjen ja kollektiivien kanssa. Tavoitteiden puolesta toimitaan järjestämällä vapaaehtoistyöleirejä sekä pitkäaikaisia vapaaehtoistyöprojekteja.

Esimerkkejä Nataten tarjoamasta vapaaehtoistyöstä:

  • Tsobol P’ijiltasel -projektissa vapaaehtoiset tukevat kaksikielisten (espanja-tzotsil) lasten opetusta. Avustavat mm. liikunnan, matematiikan ja taiteen opetuksessa sekä järjestävät erilaisia työpajoja.
  • Cami (La casa de la mujer indígena) -projektissa vapaaehtoiset avustavat mm. asiakkaiden rekisteröinnissä, auttavat kätilöitä kotikäynneissä, työpajojen pitämisessä ja huolehtivat lääkekasvimaan hoitamisesta.
  • San Jose Educational Park & Zoo -projektissa pyritään suojelemaan paikallista eläin- ja kasvilajistoa. Vapaaehtoiset avustavat paikan kunnossapidossa, lajistojen luetteloinnissa ja työpajojen pitämisessä.

Katso täältä Nataten kaikkien paikkojen kuvaukset: Proyectos Natate 2016

Kuukausimaksut ovat 100-150 euroa riippuen projektista. Ne sisältävät perehdytyksen, asuntola/perhemajoituksen ja henkilökohtaisen tuen vapaaehtoistyöjakson aikana. Vapaaehtoisten tulisi kyetä sopeutumaan yksinkertaisiin asuinolosuhteisiin. Vapaaehtoisilta odotetaan projektista riippuen 1-7 kuukauden sitoutumista.

Kiinnostuitko? Katso täältä lisätietoja vapaaehtoistyöhön hakemisesta tai ota yhteyttä:

TeroAhlgren_meksiko2014

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Haluatko kokea thaimaalaisen yhteisöllisyyden?

Haluatko osallistua paikallisen kalastajayhteisön elämään, taidefestivaalin järjestämiseen, opettaa englantia tai kehittää ympäristöystävällistä maanviljelyä? Thaimaassa on useita mielenkiintoisia vapaaehtoistyöpaikkoja, joiden erityispiirteenä on vapaaehtoisen osallisuus maaseudulla sijaitsevien paikallisyhteisöjen arkeen.

Lue lisää »

Perhekoti Moldovassa etsii EVS-vapaaehtoista vuodelle 2018!

Haluatko sukeltaa moldavalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa tammi-helmikuussa 2018 ja kestää 10-12 kk. 

Lue lisää »

Nuorisotoiminnan koordinaattoriksi Peruun? Ei ohjelmamaksua!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Huaycániin etsitään nyt nuorisotoiminnan koordinaattoria 14.3–15.9.2018 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoiselle tarjotaan täysihoito. Sopii hyvin myös harjoittelupaikaksi!

Lue lisää »